برای من یه مقدار عجیبه که ناسا نمیتونه (یا شاید نمیخواد) این عکسها رو تمیز و بدون artifact دربیاره. چون الان دوربینهای ۳۶۰ ای که تو بازار هستن خیلی خوب و بدون مشکل "ویدیو"های ۳۶۰ رو با پیوستگی میگیرن.
But what is happiness except the simple harmony between a man and the life he leads? — Albert Camus
تازه تکنولوژی آن سال را هم ندارد! سایت ناسا نوشته بود که این بازو، آگوست ۲۰۱۰ نصب شده، ضمن اینکه چون کوچکترین جزئیات هم باید از قبل در طراحی لحاظ شود و تستهای مربوطه هم زمان زیادی میبرد، فکر نمیکنم دوربینی که استفاده شده، تکنولوژی جدیدتر از ۲۰۰۹ داشته باشد.
علاوه بر اینها، ناسا این دوربین را برای تصویر برداری از جزئیات سنگها در نظر گرفته، برای همین، احتمالا لنزش تله است و زاویه دید بستهای دارد، برای همین باید تعداد خیلی زیادی تصویر را به هم بچسباند تا چنین خروجیای بدست بیاید، خود این فرایند (عکسگرفتنها) هم احتمالا با سرعت خیلی کمی اتفاق میافتد و نور در این مدت تغییر میکند. ولی دوربینهای ۳۶۰ لنزهای خیلی واید دارند، مثلا دوربینی که همراه G5 الجی معرفی شد، فقط دو دوربین پشت به پشت هم دارد؛ این یعنی زاویه دید هرکدام حدود ۱۸۰ درجه است و هردو هم همزمان تصویر میگیرند!
من منظورم بیشتر نحوه چسباندن عکسها به همه، که ربط چندانی به تکنولوژی نداره چون روی زمین انجام میشه.
چیزی که توجهم رو جلب کرد سایه پایین عکسه که کمی عجیبه، و اون قسمت سفید. زمان بین عکسها سایه رو توجیح میکنه. اون قسمت سفید شاید به دلیل نبود اطلاعات از اون قسمت باشه.
این رو الان خوندم، که ماجرای سایه رو تایید میکنه:
But what is happiness except the simple harmony between a man and the life he leads? — Albert Camus
این را من سر عکس قبلی مطرح کردم که دوربین به بازوی ربات وصل است و هرچند ممکن است ربات بتواند با دو سینماتیک مختلف به یک موقعیت یکسان سنسور دوربین برسد، در نزدیکی دوربین و همینطور بدنه (در واقع دو انتهای بازو) فضایی وجود دارد که در همه حالات توسط یارو پوشش داده میشود. این فضای سفید رنگ هم مربوط به همان است، اگر دقت کنید سر بازو که به بدنه وصل است را میبینید، سایهاش هم که روی زمین افتاده ای موضوع را تأیید میکند.
Amir_S نوشته شده:این را من سر عکس قبلی مطرح کردم که دوربین به بازوی ربات وصل است و هرچند ممکن است ربات بتواند با دو سینماتیک مختلف به یک موقعیت یکسان سنسور دوربین برسد، در نزدیکی دوربین و همینطور بدنه (در واقع دو انتهای بازو) فضایی وجود دارد که در همه حالات توسط یارو پوشش داده میشود. این فضای سفید رنگ هم مربوط به همان است، اگر دقت کنید سر بازو که به بدنه وصل است را میبینید، سایهاش هم که روی زمین افتاده ای موضوع را تأیید میکند.
آهااا، درسته. بسیار جالب!
منظور از یارو همان بازوست دیگه؟ اول فکر کردم به شوخی میگی، بعد دوزاریم افتاد که شاید اشتباه تایپی باشه شاید هم یه چیز دیگهست و دوزاری بنده هنوز به مقصد نرسیده!
بعد از این صحبتها یاد Spirit و Opportunity (نسل قبلی مریخنوردهای ناسا) افتادم، گفتم ببینم از اونها چه خبر!
Spirit که سال ۲۰۰۹ توی خاک نرم گیر کرد و بعد از تلاش فراوان، ناسا از نجاتش قطع امید کرد. سال ۲۰۱۱ هم از کار افتاد.
اما خیلی جالبه که Opportunity هنوز که هنوزه فعاله و داره روی مریخ کار میکنه! الان خوندم که کمتر از یک ماه پیش مرز ۴۲/۱۹۵ کیلومتر حرکت رو رد کرده و اندازهی مسافت یک ماراتون روی مریخ راه رفته! این مسافت رکورد حرکت روی سطحی غیر زمینی محسوب میشه.
جالب اینکه هر دو اینها برای ماموریتی حدودا سه ماهه طراحی شده بودن، اما Opportunity فعلا ۱۲ سال رو هم رد کرده.
Amir_S نوشته شده:این را من سر عکس قبلی مطرح کردم که دوربین به بازوی ربات وصل است و هرچند ممکن است ربات بتواند با دو سینماتیک مختلف به یک موقعیت یکسان سنسور دوربین برسد، در نزدیکی دوربین و همینطور بدنه (در واقع دو انتهای بازو) فضایی وجود دارد که در همه حالات توسط یارو پوشش داده میشود. این فضای سفید رنگ هم مربوط به همان است، اگر دقت کنید سر بازو که به بدنه وصل است را میبینید، سایهاش هم که روی زمین افتاده ای موضوع را تأیید میکند.
آهااا، درسته. بسیار جالب!
منظور از یارو همان بازوست دیگه؟ اول فکر کردم به شوخی میگی، بعد دوزاریم افتاد که شاید اشتباه تایپی باشه شاید هم یه چیز دیگهست و دوزاری بنده هنوز به مقصد نرسیده!
تقصیر «Sang» است که کیبوردش همه «بازو» ها را به «یارو» تبدیل میکند! بقیه را درست کرده بودم، این یکی از قلم افتاد
عکس بسیار زیبایی شده که میشود مدتها نگاهش کرد و لذت برد… و کلمهها دربارهاش نوشت. زاویۀ دوربین، قاببندی و ادیت کاملاً متناسب حالوهوای این عکس است.