تو مجموعه Final Cut Studio خدا بیامرز یک DVD Studio بود که خیلی چیز معرکه ای بود برای درست کردن منو (Menu) برای فیلم… من به خاطر ضعیف بودن سیستمم خیلی نتونستم با این نسخه های جدید ور برم، ولی الان که بحثش پیش اومده، کسی خبر داره که جایگزینی براش تو این برنامه های جدید هست یا نه!؟ یا اینکه اپل برنامه ای داره!؟
Encore رو سالها پیش (شاید در اولین نسخه) امتحان کردم و حداقل اون زمان خیلی رابط پیچیده و قابلیت های کمی داشت، برای همین رفتم سراغ Sony DVD architect در ویندوز و بعد هم که مک خریدم DVD Studio Pro رو دیدم که تقریبا هم کلاس محصول سونی بود.
این دو تا علاوه بر قابلیت های طراحی دکمه و زبان و صدا و تصویر های مختلف و … که بقیه برنامه ها دارند، قابلیت استفاده از رجیستر های دستگاه پلیر رو دارن و میشه با جمع و تفریق و دستور های شرط و جابجایی (go to) البته در سطح خیلی ابتدایی برنامه هایی ساخت که میتونه خیلی جذاب بشه.
مثلا یه ester egg بسازید که اگه در دور سوم پخش منو کاربر یک کلید خاص رو زد، یکی از دکمه های کنترل تغییر کاربری پیدا کنه و در طول فیلم با زدن اون کلید در زمان های خاص، پشت صحنه اون ساکانس پخش بشه.
یا مثلا یه داستان غیر خطی که با تصمیم های مختلفی که بیننده از طریق کنترل از راه دور اعمال میکنه، مسیر داستان عوض بشه و این تغییر مسیر به انتخاب های قبلی هم بستگی داشته باشه…
تا آنجایی که میدانم این قابلیتها را encore ندارد. برای من مهمترین موضوع هماهنگی کامل با بقیه محصولات ادوبی بود. در فوتوشاپ به راحتی میشود هر منویی را طراحی کرد و با یک نام گذاری خاص آنها را به این برنامه وارد کرد و بعد آن نامها میشود دکمه و اینها. و پروژههای پریمیر و افترافکت را هم به راحتی میشود وارد برنامه کرد و بعد در آخر همه را یک جا رندر کرد. فقط نوشتن به فارسی را برای زیرنویس پشتیبانی نمیکند.
خبر خوش آن که فاینال کات ۷ هنوز زنده است. این برنامه روی یوسمیتی نصب میشود و کار میکند. برنامهی موشن نسخهی 4.0.0 روی یوسمیتی نصب میشود اما کار نمیکند. موشن 5.0.2 هم روی یوسمیتی کار نمیکند. برنامهی کالر ورژن 1.5 هنوز زنده است و کار میکند و همچنین برنامهی Sound track 3.0 نیز هنوز نفس میکشد. برنامهی DVD Studio را نمیدانم که روی یوسمیتی نصب میشود یا نه چون امتحانش نکردم.
دوستان من مدتیه که با iMovie کار میکنم، و کلیپهای کوتاه چند دقیقهای که میسازم رو باهاش سرهم میکنم. به فکر افتادم برم سراغ یک برنامهی حرفهای تر، که هم امکانات بهتری داشته باشم، هم اینکه با پروژههای بزرگتر راحتتر کار کنم.
در درجهی اول، به نظر شما فاینال کات برای یک نرم افزار ادیت و تدوین و بعد از iMovie گزینهی خوبی هست یا نه؟ learning curveاش در مقایسه با بقیه چطوره؟
بعد اینکه لطف کنید اگر منبع خوبی برای یادگیری میشناسید معرفی کنید.
But what is happiness except the simple harmony between a man and the life he leads? — Albert Camus
من با iMovie کار نکردهام و نمیتوانم این دو نرمافزار را با هم مقایسه کنم اما فاینال کات ۷ یکی از ویژگیهای خوبش این است که گر اطلاعات پایهای دربارهی تدوین داشته باشی، سریع با آن راه میفتی.
اما به شخصه پیشنهاد نمیکنم با فاینال کات کار کنی چون بالاخره دیر یا زود ورژن ۷ آن از کار میافتد و ورژن ۱۰ آن هم به نظر من تنها برای فیلمهای خانوادگی خوب است. پیشنهاد میکنم سراغ پریمیر بروی که هم محیطش بسیار شبیه به فاینال کات ۷ است، هم برنامهای حرفهایست، هم با افتر افکت به خوبی لینک است و هم از برخی جهات کار کردنش روانتر از فاینال کات است.
سلام دوستان من وقتی می خوام تو final cut یه ویدیو رو import کنم به محض اینکه گزینه import رو انتخاب می کنم برنامه کرش میکنه و بسته میشه، این مشکل رو دقیقا با imovie هم دارم وقتی import رو میزنم اون هم کرش می کنه،،، مشکل از کجاست به نظرتون؟
mac book pro mid 2010
Yosemite
من احتمال میدم شما از سیستم عامل قبلی به یوسمیتی آپگرید کردهای. یک بار فاینال کات را کاملاً پاک کن و دوباره نصب کن ببین درست میشود؟ در مورد iMovie اما نظری ندارم.
در مورد آیمووی در موریکس که بودم این مشکل رو داشتم و بعد یک آپدیت اومد که در به این مشکل هم اشاره کرده بود. مطمئن بشید که آخرین نسخه رو دارید.
پ.ن: در مورد فاینال کات هم شاید مشکل همین باشه!؟