سلام بر همهٔ کاربران،
حالا که قلمهای سری ایکس ۲ دارند دانه دانه در اختیار کاربران قرار میگیرند، گفتم بد نیست تاپیک ویژهای به آنها اختصاص یابد.
کافیست که روی بَنِر XB Zar کلیک کنید تا نمونهٔ این قلمها را در ویکی ایرماگ مشاهده کنید.
این پروژه بارها به تأخیر افتاد و هنوز هم لنگان لنگان پیش میرود ولی دستکم قلمهایی از این سری در بخش دریافتها عرضه شدهاند.
گواه لنگان لنگان بودن این پروژه این است که در بخش دریافتهای ایرماگ تک تک قلمهای موجود به این صورت معرفی شدهاند:
شرح: جدیدترین نسخهی قلم زر از سری دوم قلمهای X!
البته تأکید بر زر بخاطر اینکه قلم برگزیده برای وب است قابل درک است ولی اینکه همهٔ قلمها را بخواهیم بنام زر معرفی کنیم کمی مبالغه است!
خُب تیتر هم تمام شد. چیز خیلی خوبی شده است. من هفتهها مشغول تولید واریاسیونهایی از تیتر بودم. خیلی وقت گرفت و خیلی هم دردسر داشت. ولی سرانجام هیچکدام چیز خوبی از آب در نیامدند. تنها نوع «سایه» تیتر بد نشده است.
به زودی تیتر در بخش دانلود قرار داده خواهد شد.
آقا بهنام و هر کس دیگری که روی این پروژه کار میکنید، جدا دستتون درد نکنه.
من میدونم که این کار چقدر زحمت داره، خواستم ازتون تشکر کنم که کمی خستگیتون در بره. خدا قوت!
ایلیا
ممنون از مهربانیها.
من همیشه به خودم میگویم من این کار را برای سرگرمی خودم میکنم و به خسته نباشید دیگران نیازی نیست. ولی هر وقت که پیش میآید واقعاً خستگی رفع میکند!
کسان دیگری هم برای این پروژه بطور مستقیم یا غیر مستقیم زحمت کشیدهاند و میکشند که خیال دارم وقتی پروژه تمام شد در نوشتهای از همهٔ آنها یاد کنم.
حالا دیگه اینقدر خستگیام در رفت که باید برم جاگینگ!
راستی در XB Zar هم تغییراتی داده شده است. برای اعداد، فاصلهٔ ثابت قرار دادم. این البته نمایش اعداد در میان متن را به خوبی وضع کنونی نمیکند ولی برای کاربردهائی نظیر ستونهای حسابداری و یا اکسل کاملاً ضروری بود. البته برای دانلود تا فردا دست نگه دارید چون هنوز خرده کاریهایی مانده که انجام بدهم.
یک نکنه این که ادوبی همراه با مجموعه me خود جدیداً به قلم minion حروف عربی رو هم اضافه کرده و با عنوان adobe arabic ارائه داده که در نوع خودش جالب است.
آقا بهنام دستت درد نکنه. من یه سؤال داشتم، آیا میشه که کاری کرد که این فانت های هم خانواده با هم در یک Suitcase یا به هم بنحوی لینک باشند که بصورت زیرمجموعه لیست بشوند؟
متأسفانه این از امکاناتی است که پیسی پشتیبانی نمیکند. اما در همین شکل کنونی خود، قلمهای یک خانواده با هم ارتباط ارگانیک دارند. Cmd+B متن را به بولد تبدیل میکند و Cmd+I آن را به ایتالیک. بولد یا ایتالیک هم با همین فرمانها به ایتالیک-بولد بدل میشوند.
قلم «تیتر» در این مورد استثناء است. بدلیل ویژگی خط، بولد ساختن برای آن معنا نداشت. اما ایتالیک آن با همان فرمان به دست میآید. در مورد واریاسیون «سایه» که از تیتر ساختهام، باز مشکل عدم پشتیبانی پیسی مطرح است. من در گذشته قلمهایی تولید کرده بودم که نوع «سایه» و امثال آن را در همان خانوادهٔ اصلی قلم قرار داده بودم و این در مک هیچ مشکلی ایجاد نمیکرد. اما بعدها دوستان به من گزارش کردند که این واریاسیونها در پیسی قابل شناسائی نیستند و ویندوز بجز بولد و ایتالیک و بولد-ایتالیک، عضو دیگری را در خانوادهٔ یک قلم نمیپذیرد.
این است که اگرچه تیتر سایه را در یک پوشه با تیتر قرار دادهام، اما هویتی متمایز دارد و «تیتر سایه» برای خود یک خانوادهٔ مستقل است.
حالا در فکر هستم که شاید آن را از نظر بزرگنمایی با خود تیتر همخوان کنم تا اگرچه خانوادهٔ مستقلی است، اما به سادگی در صفحه پردازی بتواند جایگزین تیتر شود بدون آنکه آن را مخدوش کند. اما خب، حال و حوصله میخواهد و فعلاً دهها قلم دیگر در صف انتظار، وجدان مرا عذاب میدهند!
حالا باز ما باید چوب این پی سی ها رو بخوریم؟ البته من متوجه هستم که شما قصد دارید که این فانتها رو یونیورسال کنید، اما باز دلم نمیاد که نگم کاش یک ست مخصوص مک داشتیم و یک ست پی سی. به این شکل، این لیست فونتها بی دلیل زیادی دراز میشه.