چند روزیست من هم متوجه شدهام بدنهی مکبوکم باد کرده است. ترکپد هم به خوبی قدیم کار نمیکند. رفتم سایتی ifixit را که ایلیا لینکش را داده بود نگاه کردم. مراحل تعویض باتری گرچه چنان که امیر گفته است ۵۵ قدم دارد اما به نظرم چندان وحشتناک نیامد. من پیش از این باتری مکبوک ۱۷ اینچ قبلیام را هم عوض کرده بودم و البته بسیار سادهتر از این بود اما همان طور که گفتم، ترس برم نداشت که بیخیال بشوم. ولی حقیقتش بیخیال شدم البته به دو علت دیگر: اول (و مهمتر) آن که من پیچگوشتی پیچهای پنجپر پشت بدنه را ندارم. با زور و ضربت و با یک پیچگوشتی دیگر پیچها را سفت کردهام و تقریباً میدانم که با حماقت آنها را صدمه زدهام. اما باز کردن کل پشت و بستن دوبارهاش برایم ناممکن است. دلیل مهم دوم این بود که دیدم باید بروم حلّال چسب بخرم که باتری از بدنه کنده بشود. ترجیح میدهم ببرمش این زبانبسته را بدهم به اپل که شاید پیچهایی را که من تویش گند زدهام هم عوض کنند داشتم فکر میکردم بروم سراغ باتری تقلبی و مثل مکبوک قبلیام یک سالی باهاش مدارا کنم. اما یک بار دیگه که به کانفیگ مکبوکم نگاه کردم و دیدم با ۱۶ گیگ رم و یک سیپییوی چهار هستهای دارد بدبخت کارش را میکند، گفتم پس حداقل دو سه سال دیگر با هم هستیم. پس بگذار بروم رفیق جان تیارت کنم.
ایلیا جان من از این سایت تا حالا خرید نکردهام. شاید بهتر باشه این کار رو بکنم چون اگه ببرم نمایندگی اپل، حتماً یکی دو روزی دستگاه رو نگه میدارن که برای من ناممکنه چون هر روز کلاس دارم و بیکامپیوتر نمیتونم باشم. برم یه نگاهی بکنم ببینم اگه بتونم از همین ifixit بخرم. تا حالا خرید کردی ازش؟ باتری اصل میده یا نمیدونی؟
++++
پینوشت ۱: الان رفتم سایتشون رو دوباره دیدم. حدود ۱۲۰ - ۱۳۰ دلار باتری برایم ارزونتر در میاد تازه به اضافهی زلم زیبوهای بغلش. اگه مطمئن باشه حتماًخرید میکنم.
پینوشت ۲: ولی دیدم که سازندهی باتری شرکت اپل نیست یعنی دارن باتری غیراصل میفروشن. نمیدونم چه کنم. به نظرم همون ۱۲۰ -۳۰ دلار بیشتر رو بدم خیالم رو راحت کنم. میدونم که ایلیا از این ایده حمایت میکنه ببینم یه کامپیوتر جایگزین موقتی پیدا میکنم.
من از ifixit خودم خرید کردهام. جنس باتریشون مطمئنه اما تا بدستت برسه و غیره به احتمال خیلی زیاد بیشتر از چند روز طول میکشه. اگر هم در تعویضش خرابکاری کنی و پیچت دیگه باز و بسته نشه و مشکل دیگهای پیش بیاد که احتمالش هست، دستت بیشتر تو حنا میمونه.
برای همین فکر کنم اگر ببری پیش اپل شاید عاقلانهتر باشه.