دوستان گرامی
امشب، به وقت اروپا، سیستم عامل جدید اپل موسوم به macOS High Sierra version 10.13 برای نصب در دسترس قرار گرفته است. من فعلا در حال نصب سیستم هستم.
روند نصب نسبتا کند است حتی با اینترنت پر سرعت من؛ ۱۰۰۰ Mbit/s
احمد
فعلا برای من تا اینجا یک باگ داشته. من یک مموری SD Lexar خیلی سریع 1000X دارم که میگذارم داخل مکبوک ایر. بعد از نصب اشتباها اون رو بعنوان ویرچوال دیسک آپدیت گوگل میشناسه و قفلش کرده. چیزی را هم ازش نمیشه کپی کرد.
هایسییرا فایل سیستم جدید و پیشرفتهای را پشتیبانی میکنه. این باگ احتمالا از اشتباهات اضافه کردن اون باید باشه. همینطور حدس میزنم که به همین علت هم هست که نصبش بیشتر از حد معمول طول میکشه. بکآپ داشتن از سیستم بخاطر همین مورد قبل از نصب ضروریتر از پیش هست.
معمای پست قبلی برای من اینجور حل شد:
من محتویات سیستم کرومبوک مرحوم را ریخته بودم در فولدری داخل این مموری کارت SD. بعد از دیلیت کردن آن فولدر توسط مک دیگری، حالا هایسیرا آنرا بصورت معمول که باید ببیند، نشان میدهد.
هیچوقت نباید این کار را کرد. حالا سیستم را بایستی از اول یا با مموری قابل بوت، یا با نگهداشتن دکمهٔ آپشن بعد از ریاستارت و راه انداختن کامپیوتر از طریق پارتیشن ریکاوری (اگر موجود باشد) و دانلود و نصب سیستم از طریق اینترنت دوباره نصب کنید. اگر جستجو کنید، در ایرماگ چند بار توضیح در این باره داده شده
چرا این فایل سیستم جدید روی سیستم من اعمال نشد؟
الان فرمت هارد را هنوز همان HFS+ زده و در ال کاپیتان هم قابل مشاهده است، در دیسک یوتیلینی هم همان فایل سیستمهای قبلی را نشان میدهد و گزینه جدید برای فرمت کردن اضافه نشده!
Amir_S نوشته شده:چرا این فایل سیستم جدید روی سیستم من اعمال نشد؟
الان فرمت هارد را هنوز همان HFS+ زده و در ال کاپیتان هم قابل مشاهده است، در دیسک یوتیلینی هم همان فایل سیستمهای قبلی را نشان میدهد و گزینه جدید برای فرمت کردن اضافه نشده!
امیر جان،
ظاهرا این فایل سیستم جدید، AFS، در صورتی اعمال میشود که هارد دیسک شما SSD باشد. حتی در آیمک جدید من که فیوژن داریو دارد هنوز HFS+ مورد استفاده قرار گرفته است. ظاهرا این امر موقت است و به دلیل مشکلات فایلسیستم جدید با دیگر هارددرایوها میباشد که در هنگام اصدارات نسخه بتای سیستم عامل بروز کرده بود.
انتظار میرود که در اصدارات آتی سیستم عامل این مشکل حل شود.
احمد
من هم نصب کردم و فعلاً به خیر گذشته است. چیزهایی مثل تغییر صفحهٔ نمایش (با حرکت انگشتان روی ماوس یا ترکپد) کار نمیکنند ولی با اشکال عمدهای روبرو نشدهام.
من آیمکم را قبل از آمدن فیوژن درایو خریده بودم و روی آن یک هارد دیسک SSD دارم و یک هارد دیسک بزرگتر چرخنده. ترتیبی داده بودم که سیستم عامل و برنامهها و خلاصه همه چیز روی SSD نصب شود و فولدر کاربریام روی دیسک چرخان باشد. نگران بودم که این وضعیت با نصب هایسیرا مشکل داشته باشد. اما اگرچه نصب آن طول کشید (و آن بوق کشتی هم دوباره صدایش در آمد!) ولی همهٔ برنامهها (که فرصت امتحانش را داشتهام) کار میکنند و پوشهٔ کاربریام هم که روی دیسک دیگر است مثل سابق کار میکند و مشکلی پیش نیامد. نگرانی عمدهام از پارتیشنی بود که پاراللز برای ویندوز ۷ روی SSD درست کرده بود. آن پارتیشن هم دست نخورده باقی مانده است و خوشبختانه پاراللز هم با اینکه یک نسخهٔ قدیمی است با سیستم عامل جدید مشکلی ندارد.
خلاصه اینکه چون مک من فیوژن نداشت، هارد دیسک SSD آن به APFS تبدیل شده است. راستش با هیچ تغییر محسوسی بجز این از کار افتادن Gesture (فقط در مورد حرکت سه انگشتی روی ترکپد یا دو انگشتی روی ماوس) مواجه نشدهام.
من هنوز به High Sierra ارتقا ندادم، اما دوستانی که ارتقا دادن اگر با Disk Utility پارتیشنی رو رمزگذاری (encrypt) کردن مراقب باشن که اشتباها عین پسورد رو به عنوان password hint ذخیره میکرده و اینجوری پسورد رو لو میداده!
در Supplemental Update برطرف شده، اما باورش سخته که چطور چنین اشتباهی از دستشون در رفته بوده.