این مشکل برای من بعد از آپگرید به El Capita به وجود آمد. در اکثر سایتها مشکلی نیست. اما در فیسبوک و چند سایت دیگر فارسی، حروف به این صورت نشان داده میشوند. کمی سر و کله و Disable کردن پلاگینهای سافاری، مانندِ TahomaBeGone و BBC Nasim to Zar هم تاثیری نداشت. مشکل از کجاست و چاره چیست؟
با تشکر.
پیوستها
حتی کامنتها
در تمامی صفحات اینطور هست
در کروم این مشکل وجود ندارد
خرچنگ قورباقه نشان دادن در سافاری
آخرین ویرایش توسط iShahin در 09 ژانویه 2016, 08:03، در مجموع 1 بار ویرایش شده است.
این به encoding مربوطه میشه و ربطی به فانت نداره. در جایی خواندم که iOS منحصراً از استاندارد یونیکد استفاده میکنه و آن بخشهایی از CoreText سیستم عامل مک را که از encodingهای ماقبل یونیکد هم پشتیبانی میکنه نداره. El Capitan هم گام دیگری برای همخوان کردن OS X با iOS بوده است. حالا اینکه این وضعیت خواسته بوده یا ناخواسته نمیدانم و بعید میدانم که خواسته باشد ولی احتمال میدهم که از این پس ما شاهد بیش از پیش اینگونه درهم ریختگی متون باشیم.
ولی با پشتیبانی درست UTF-8 قاعدتاً نباید این مشکل پیش بیاید. من که هنوز موردی به این وخامت در سفاری ال کاپیتن ندیدهام. یک نگاهی به تنظیمات Preferences سفاری در بخش Advanced بکن و مطمئن شو که UTF-8 انتخاب شده است.
Behnam نوشته شده:این به encoding مربوطه میشه و ربطی به فانت نداره. در جایی خواندم که iOS منحصراً از استاندارد یونیکد استفاده میکنه و آن بخشهایی از CoreText سیستم عامل مک را که از encodingهای ماقبل یونیکد هم پشتیبانی میکنه نداره. El Capitan هم گام دیگری برای همخوان کردن OS X با iOS بوده است. حالا اینکه این وضعیت خواسته بوده یا ناخواسته نمیدانم و بعید میدانم که خواسته باشد ولی احتمال میدهم که از این پس ما شاهد بیش از پیش اینگونه درهم ریختگی متون باشیم.
ولی با پشتیبانی درست UTF-8 قاعدتاً نباید این مشکل پیش بیاید. من که هنوز موردی به این وخامت در سفاری ال کاپیتن ندیدهام. یک نگاهی به تنظیمات Preferences سفاری در بخش Advanced بکن و مطمئن شو که UTF-8 انتخاب شده است.
همچنین، وقتی روی باکس کامنت راستکلیک میکنی و Inspect Element رو میزنی، در قسمت font-family در computed style rules چی نوشته؟ شاید اکستنشن دیگهای نصب داری که وبفانت رو تغییر میده!
شاهین جان، من روی الکپیتن این مشکل را ندارم. این عکس روی سفاری گرفته شده:
من متوجه شدم که فانت تاهوما روی سیستم شما نصب است. هر چند که منهم فکر میکنم که این مشکل بنحوی به انکودینگ باید مربوط باشد، اما به هر حال از کار انداختن تاهوما همیشه فکر خوبیست. Font Book را راه بینداز و تاهوما را مطابق عکس از کار بینداز.
Pooria Azimi نوشته شده:وقتی متن رو کپی میکنی، درست کپی میشن یا نه؟
همچنین، وقتی روی باکس کامنت راستکلیک میکنی و Inspect Element رو میزنی، در قسمت font-family در computed style rules چی نوشته؟ شاید اکستنشن دیگهای نصب داری که وبفانت رو تغییر میده!
پوریا جان ممنون از راهنمایی،
بله. وقتی کپی میکنم، درست کپی میشوند.
این مورد هم چک کردم، چیز خارج از عرفی وجود نداشت. به جز ۲ اکستنشن TahomaBeGone و MyBBCPersian هیچ اکستنشن دیگهای که بخواهد تاثیری بر روی فانت بگذارد ندارم. که Disable کردن آنها هم مشکلی را حل نکرد! کلا فکر میکنم ربطی به اکستنشنها نداشته باشد.
Ilia نوشته شده:شاهین جان، من روی الکپیتن این مشکل را ندارم. این عکس روی سفاری گرفته شده:
FB.png
من متوجه شدم که فانت تاهوما روی سیستم شما نصب است. هر چند که منهم فکر میکنم که این مشکل بنحوی به انکودینگ باید مربوط باشد، اما به هر حال از کار انداختن تاهوما همیشه فکر خوبیست. Font Book را راه بینداز و تاهوما را مطابق عکس از کار بینداز.
FontBook.png
حالا ببین توفیری میکند یا نه.
ایلیا جان ممنون از پاسخگویی،
آن تاهومای ملعون که متوجهی آن شدی، در واقع همان تاهومای قلابی هست که از ایرماگ گرفتم (زَر در لباس تاهوما). که آن را چندین سال پیشن از ایرماگ گرفتم. با این حال شرش را میکنم و نتیجه را گزارش میدهم.
Ilia نوشته شده:من یه مشکل تقریبا شبیه این برایم پیش اومده بود در سفاری اما نه به این شدت. معلوم شد که علتش از نصب فانت هلوتیکایی بود که مشابهش توسط سیستم نصبه.
بعد از اینکه Fontbook را باز کردم و از اون خواستم که مشکل تداخل را حل کنه، نمایش کلمات درست شد.
بنظر تداخل فانتها در الکپیتن بیشتر از سابق مشکلآفرین میتونه باشه.
بعدا وقت کردم بد نیست که در مورد مدیریت فانت دوباره توضیح بدم. هر چند قبلا در این مورد نوشتهام که اگر بگردید پیدا میکنید.
ایلیا جان، آقا دمت گرم، چاره کار همین بود، درست شد! اول تغییری ایجاد نشد اما بعد از اینکه ریستارت کردم درست شد!
فقط یک مشکل! تاهومای ملعون برگشته! آیا میشود ریشه کنش کرد بدون اینکه دوباره فونتهام بهم بریزه؟!
* پوریا جان یک فکری به حال ما بکن من این عکس را دو مرتبه resize کردم!!!
The file is too big, maximum allowed size is 400 KiB.
تاهوما اصلا متعلق و ساختهٔ مایکروسافت است و اصلا با مک نمیآید. دیلیت کردن آن هیچ اثر منفیای بر سیستم ندارد. همچنین «تایمز نیو رومن» و آریال هم را میشود مثل تاهوما دیلیت کرد.
آریال فانتیست که به سفارش مایکروسافت و به منظور ندادن حق استفادهٔ هلوتیکا برای ویندوز درست شده و کپی زشتتر هلوتیکاست که با مک نصب میشود و میآید. اما آریال و تایمز نیو رومن کاراکترهای فارسی را هم دارند. و از جایی که مایکروسافت آنها را بعنوان فانتهای وب با ویندوز اکسپی و باندل با آفیس و وردشعرضه کرد، این فانتها تبدیل شدند به این هیولاهای زشتی که اینترنت و نوشتار فارسی را تسخیر و مثل زامبی تصاحب کردند.
اگر اینها را دیلیت کنید، به هیچ جا بر نمیخورد. مگر آنکه بخواهید نوشتههایی که مثلا با ورد با آنها میآید را با همان فانتها ببینید.
دیلیت کردنشان مثل هر فایل دیگری است. اما اگر خواستید میتوانید مثل عکسی که در چند پست قبل گذاشته بودم، با Fontbook فقط آنها را خاموش کنید که بنظر من اینکار از دیلیت کردن، بهتر است.
فکر کنم اپل از Snow Leopard به بعد Tahoma را همراه سیستم عامل نصب میکند، اما برای کارکرد خود سیستم عامل نیازی به آن ندارد و میتوانید آن را در Font Book غیر فعالش کنید.
حدس میزنم مشکل شما از اینجا ایجاد شده که هم Tahoma واقعی فعال و نصب بوده و هم TahomaBuster. احتمالا با حذف Tahomaاصلی بتوانید دوباره از TahomaBuster استفاده کنید. یا اینکه فقط Tahoma را غیر فعال کنید و بگذارید انتخاب بعدی CSS سایتها استفاده شود.
Ilia نوشته شده:
بنظر تداخل فانتها در الکپیتن بیشتر از سابق مشکلآفرین میتونه باشه.
بعدا وقت کردم بد نیست که در مورد مدیریت فانت دوباره توضیح بدم. هر چند قبلا در این مورد نوشتهام که اگر بگردید پیدا میکنید.
من امروز مقداری آزمایش کردم و توانستم آن وضع درهم را روی سایت دویچهوله بازتولید کنم. حق با ایلیاست. مشکل اصلی تداخل فانتهای همنام است و منحصر به تاهوما نمیشود. دویچهوله از تایمز نیو رومن هم استفاده میکند که اگر با فانت همنامی تداخل پیدا کند همان وضع را پدید میآورد. در Font Book میتوان لیست تمام فانتها را در All Fonts مرور کرد و دید که جلوی کدامشان یک مثلث زرد نمایش داده شده است. آنجا که مثلت دارد، دانه دانه روی فانتهای مربوطه راست کلیک کنید و گزینهٔ Show in Finder را انتخاب کنید. ببینید فانتهای تکراری همنام هریک در کدام پوشه قرار دارند و کدامشان را میخواهید نگه دارید. معمولاً یکی در پوشهٔ فانت لایبرری خود مک نصب شده است و دیگری در پوشهٔ فانت لایبرری کاربر. آنی را که نمیخواهید استفاده کنید در همان فانتبوک با راستکلیک کردن Disable کنید.
برای دفع شر از تاهوما راههای مختلفی وجود دارد. یکی این است که کلاً هرچه تاهوما در Font Book میبینید Disable کنید. اما این راه حل بسته به طراحی سایت، ممکن است «گزینهٔ بعدی» سایت را فعال کند که شاید گزینهٔ بعدی هم چندان باب طبع نباشد. مثلاً در همین دویچه وله در نبود تاهوما، تایمز نیو رومن فعال میشود. چند سال پیش من فانتی ساختم به نام Tahomabuster که در واقع همان فانت پیشفرض سیستم یعنی جیزه پرو بود اما کمی بزرگتر. این فانت خود را به کامپیوتر به عنوان فانت تاهوما معرفی میکند و هر سایتی که تاهوما را پیشفرض قرار داده باشد از Tahomabuster استفاده خواهد کرد.
راه دیگر استفاده از اکستنشنی است که نمیدانم هنوز در ایرماگ توزیع میشود یا نه. من از آن استفاده میکنم چون پیشفرض تاهوما در یک سایت را به XB Zar یا هر فانتی که بخواهید تغییر میدهد. همین کار را در صورت تمایل برای اریال و تایمز نیو رومن هم انجام میدهد.
پیوستها
اکستنشن نصب شده روی سفاری که تاهوما را به فانت دلخواه تغییر میدهد.
تاهوماباستر نصب شده و نقش تاهوما را ایفا میکند.
تاهوما ناکار شده و تایمز نیو رومن جای آن را گرفته.
تاهوما فعال است.
آخرین ویرایش توسط Behnam در 17 ژانویه 2016, 17:08، در مجموع 4 بار ویرایش شده است.
فکر میکنم به عادت چشم مربوط میشود. ویندوز فانتها را طور دیگری نشان میدهد و خیلی از فانتها هم برای نمایش مناسب در ویندوز طراحی شدهاند. مک آنتی الیاسینگ دارد و جوار خطوط را با ترکیبی از پیکسلهای سیاه و خاکستری و سفید نمایش میدهد. ویندوز یا سفید دارد و یا سیاه. این امر حاشیهها را میجوَد و خطوط را نازکتر میکند. اگر چشمی به آن نمایش عادت داشته باشد نمایش مک «چاق» جلوه میکند.
همین عادت باعث شد که سفاری زمانی که برای ویندوز عرضه شد اصلاً طرفدار پیدا نکرد چون فانتها را با آنتی الیاسینگ نمایش میداد. البته ویندوز هم آنتیالیاسینگ بکار میبرد ولی نوع آن کاملاً متفاوت است. مطلب مختصری هم در ویکیپدیای فارسی آمده است.