من ۱۰.۱۱.۲ را نصب کردم و طبق معمول یک جای فارسی نویسی مشکل پیدا کرد. فونت های برنا یا همان سری B که قبلا به خوبی کار میکرد الان در اتصالات به خصوص در حرف ی مشکل پیدا کرده. نمونه مشکل در کی نوت را میگذارم اما در پیجز هم همین بساط است. به نظرتان کاری می شود کرد؟
تا آنجا که من آزمایش کردم این مشکل را تنها با فانتهای سری برنا مشاهده کردم. ولی منحصر به کینوت نمیشود. پیجز هم همینطور است و یکی دو تا فانت برنا هم نیست. ظاهراً همهٔ سری معیوب میشوند. تنها حرف ی هم نیست. میم و ه و کلی حروف دیگر درست حروفچینی نمیشوند.
چند چیز را امتحان کردم ولی به نتیجهٔ روشنی نرسیدم. اما بهرحال به نحوهٔ «ترجمه»ی دستورات اپنتایپ به AAT مربوط میشود و تنها خود اپل میتواند آن را برطرف کند.
ممنون آقا بهنام. متاسفانه با توجه به پرکاربرد بودن فونت های سری B در ایران، این موضوع در عمل مشکلات زیادی برای تبادل مستندات فارسی با دیگران ایجاد میکند. همچنین در سافاری هم بعضی سایت ها درست نمایش داده نمی شوند مثلا تیتر اخبار در سایت خبر آنلاین.
اگر امکان دارد شما که اطلاعات فنی کافی دارید این موضوع را به اپل گزارش دهید بلکه کسی به فکر اصلاح بیافتد.
اگر اشتباه نکرده باشم مشکل سری B فقط در مورد شکل چسبان آخر رخ میدهد. تمام گلیفهای سری B بر اساس نامهای جنریک یونیکد نامگذاری شدهاند که استاندارد جدید نامگذاری گلیفهاست. مثلاً الف با کد U+0627 به صورت u0627 نامگذاری شده است. چ با کد U+0686 به صورت u0686 نامگذاری شده است و الی آخر.
همه طبق معمول همان هک ویندوزی نام اعداد انگلیسی برای اعداد فارسی را هم دارند. ولی توجه من به نام یک گلیف جلب شده است که با نامگذاری بقیهٔ گلیفها همخوانی ندارد و احتمالاً در محیط ویندوز کاربرد ویژهای دارد. گلیف چسبان آخر «آ» (آ) Hcircumflex نامگذاری شده است که Ĥ باشد. و این گلیف اولین گلیف در صف دستورات مربوط به تبدیل حروف به شکل چسبان آخر است. اگر رابطهای میان نام این گلیف و عمل نکردن اشکال چسبان آخر وجود داشته باشد تعجب نخواهم کرد. اما واقعاً گزارش کردن آن به اپل کار حضرت فیل است!
با سلام،
من هم این مشکل ناخوشایند را یکی دو روز است که تجربه کردم. هنگام بازکردن یکی دو مدرک متوجه شدم که حروف چینی درست انجام نمی شود. من تصمیم دارم که در یکی دو روز آینده مشکل را به اپل گزارش کنم. گر چه چشمم آب نمی خورد که به این زودی ترتیب اثر دهند. به یکی دو نفر در بخش متن سیستم عامل هم گزارش خواهم کرد.
بهنام جان آیا شما پیشنهادی خاص یا توضیح خاصی داری که در متن نامه به آن اشاره کنم؟
احمد
نه احمد جان چیز خاصی به نظرم نمیرسد. فقط اگر برداشت من با مشاهداتی که داشتهای انطباق دارد، این نکته را مشخص کن که اشکال فقط در مورد شکل گیری final form پیش میآید و این سری B همه از یک ساختار مشابه در دستورات اپنتایپ تبعیت میکنند.
نمیدانم از کدام کانال برای گزارش باگ استفاده میکنی ولی اگر از کانال دولوپر استفاده کنی امکان ارسال نمونه وجود دارد. در کانال عمومی هم میتوان به صفحهٔ دانلود سایت برنا لینک داد تا بتوانند نمونهای را دانلود و آزمایش کنند.
Behnam نوشته شده:نه احمد جان چیز خاصی به نظرم نمیرسد. فقط اگر برداشت من با مشاهداتی که داشتهای انطباق دارد، این نکته را مشخص کن که اشکال فقط در مورد شکل گیری final form پیش میآید و این سری B همه از یک ساختار مشابه در دستورات اپنتایپ تبعیت میکنند.
نمیدانم از کدام کانال برای گزارش باگ استفاده میکنی ولی اگر از کانال دولوپر استفاده کنی امکان ارسال نمونه وجود دارد. در کانال عمومی هم میتوان به صفحهٔ دانلود سایت برنا لینک داد تا بتوانند نمونهای را دانلود و آزمایش کنند.
ممنون بهنام عزیز،
من از حساب ADC مجانی برای وارد کردن باگ به رادار استفاده می کنم. همچنین یکی دو آدرس ایمیل دارم که مربوط است به بخش موتور متن و فونت. برای آنها نیز نسخه ای می فرستم به همراه شماره باگ در رادار.
امیر جان،
در مورد همین مشکل اگر عکسی تهیه کنی و در همینجا قرار دهی می توانم عکس مزبور را ضمیمه گزارش کنم.
امیر جان ممنون
اگر ممکن است یک مدرک دوستونه درست کن. ستون اول خط جیزه بعنوان خط مرجع قرار بده و ستون دوم را فقط یک خط مشکل دار. خطی را انتخاب کن که مشکل را عیانتر از دیگر خطها نشان میدهد. در هر ستون ۷ تا ۱۰ کلمه با اندازه بزرگ و حروف مشکل دار انتخاب کن تا بتوانیم توضیح دهیم که جیزه درست نشان میدهد و خط مشکل دار نادرست.
دستت درد نکند
احمد
sadeghi نوشته شده:ممنون آقا بهنام. متاسفانه با توجه به پرکاربرد بودن فونت های سری B در ایران، این موضوع در عمل مشکلات زیادی برای تبادل مستندات فارسی با دیگران ایجاد میکند. همچنین در سافاری هم بعضی سایت ها درست نمایش داده نمی شوند مثلا تیتر اخبار در سایت خبر آنلاین.
اگر امکان دارد شما که اطلاعات فنی کافی دارید این موضوع را به اپل گزارش دهید بلکه کسی به فکر اصلاح بیافتد.
بله در سایت برنا هم آورده شده است که هفتاد و پنج درصد فانتهایی که در ایران در متون فارسی بکار برده شده از فانتهای سری B است.
من دیشب یک MIF برای فانت BBADR نوشتم. امشب آن را کمپایل میکنم. اگر موفقیتآمیز بود فکر میکنم همان MIF را بتوان در همهٔ فانتهای سری B کمپایل کرد.
sadeghi نوشته شده:ممنون آقا بهنام. متاسفانه با توجه به پرکاربرد بودن فونت های سری B در ایران، این موضوع در عمل مشکلات زیادی برای تبادل مستندات فارسی با دیگران ایجاد میکند. همچنین در سافاری هم بعضی سایت ها درست نمایش داده نمی شوند مثلا تیتر اخبار در سایت خبر آنلاین.
بله در سایت برنا هم آورده شده است که هفتاد و پنج درصد فانتهایی که در ایران در متون فارسی بکار برده شده از فانتهای سری B است.
من دیشب یک MIF برای فانت BBADR نوشتم. امشب آن را کمپایل میکنم. اگر موفقیتآمیز بود فکر میکنم همان MIF را بتوان در همهٔ فانتهای سری B کمپایل کرد.
درود بر شما. عالی می شود. به خصوص چهار فونت زر - نازنین - تیتر - میترا که از نان شب واجب تر است. الان من بعضی از ایمیلهایی هم که دریافت می کنم چون با این فونت هاست به هم ریخته.