با این آپدیت کامبوی ۲ گیگی 10.10.3 که امروز منتشر شد، برنامهٔ فوتوز هم آمد.
این برنامه جایگزین آیفوتوست. آیفوتو و اپرچر هیچکدام دیگر نسخهٔ جدید نخواهند داشت. من با نگرانی سراغ این فوتوز رفتم تا ببینم که چه چیزی از آن زده شده، اما بطرز غیر منتظرهای از آن خوشم آمد. تقریبا هر چه که از یک برنامهٔ نگهداری عکس بخواهید آنجا هست. چیزهایی که زیادی وارد مقولهٔ ادیت عکس میشد را در آن خلاصه کردهاند. اما نود در صد کارهای معمولی را راحت با آن میشود کرد. کارهای پیشرفتهتر هم برنامهٔ مخصوص ادیت میخواهد که منطقی هم هست. چیزی که فعلا در این نیست، شارپ کردن عکس است که من بعضی وقتها استفاده میکردم.
عملکرد برنامه کلا بسیار شبیه نسخهٔ آیاواس است که اصلا هم چیز بدی نیست. هنوز تست کامل مانده است که انجام بدهم. اما بقول فرنگیها so far, so good!
شناسایی صورتها، keywords (که برای من بسیار مهم بود)، ادیت ساده، یک سری فیلتر (که من کلا از آنها استفاده نخواهم کرد)، تگ موقعیت جغرافیایی (و شناسایی آن در عکس) و حتی امکان روتوش ساده مثل برداشتن لک و غیره (که بطرز خوشآیندی خوب کار میکند)، در فوتوز موجودند.
یک چیزی که من فقط در اپل دیدم این هست که وقتی برنامه ای رو آپدیت یا جایگزین میکنه خیالت بابت امن بودن اطلاعات و راحتی مهاجرت به نسخه جدید راحت هست ! قدیم ها که کاربر ویندوز بودم با نذر و نیاز و دعا و صلوات آپدیت میکردم آخر هم به مشکل میخوردم !
Nav!d به نظر من که نباید کلا درایو با اون فرمت که جز فرمت های رسمی اپل نیست داشته باشی چون برای نوشتن روی اون درایو سیستم اجازه نمیده و اینکارو نمیکنه. از اونجایی هم که بعد از امپورت کردن خودش یک لایبریری با فرمت جدید قرار هست بسازه و در همون محل لایبرری قبلی هم اینکارو میکنه. پس در نتیجه نمیتونه روی دیسک با اون فرمت بنویسه.
--
یک سوال الان با خیال راحت لایبریری ایفوتوز و حذف کنم دیگه؟
Apple MacBook Pro Core i7 -HDD 1 TB -4GB
iPhone 5s
AmiN.D نوشته شده:Nav!d به نظر من که نباید کلا درایو با اون فرمت که جز فرمت های رسمی اپل نیست داشته باشی چون برای نوشتن روی اون درایو سیستم اجازه نمیده و اینکارو نمیکنه. از اونجایی هم که بعد از امپورت کردن خودش یک لایبریری با فرمت جدید قرار هست بسازه و در همون محل لایبرری قبلی هم اینکارو میکنه. پس در نتیجه نمیتونه روی دیسک با اون فرمت بنویسه.
--
یک سوال الان با خیال راحت لایبریری ایفوتوز و حذف کنم دیگه؟
خب آخه هارد اکسترنال رو رو ویندوز هم استفاده میکنم و جابجا کردن فایل های حجیم مهمه برام٬ با Tuxera هم که کار راه میفته...
الان مجبور شدم هارد اکسترنال رو دو تا پارتیشن کنم که یکیش اختصاصی واسه Photos باشه با فرمت خود مک.
این Faces تو Photos چقد بهتر و خوشدست تر و جذاب تر شده
Apple iMac MC814 - MacBook Air MD760 - iPhone 11 Pro Max - iPod Nano 6G
من امروز اگه دستم به کسی که روی این فوتوز کار کرده میرسید، چند تا ماچ آبدار ازش میکردم!
داستان از این قراره که الان متوجه شدم که Keyword که در فوتوی جدید اضافه میشه، Tag واقعی است و خارج از برنامهٔ فوتوز و حتی در ویندوز هم قابل جستجوست!
این برای کسانی مثل من خبر بسیار بزرگیست، معنی آن اینه که مثلا در سر کار الان راحت با فوتوز میتونم چندین ده هزار عکس رو بهشون keyword هایی که میخواهم رو اضافه کنم و اگر این عکسها به کامپیوترهای ویندوزی اداره هم منتقل بشوند، بدون احتیاج به هیچ برنامهٔ گرانقیمت ثالثی در ویندوز و مک و غیره قابل جستجو و پیدا شدن هستند!
آیفوتو این را داشت، اما کیورد آن فقط در داخل خودش کار میکرد و با عکس هم اکسپورت نمیشد. این تگ کردن را با بعضی برنامههای دیگر هم میشد انجام داد (مثل بریج ادوب)، اما کار با آنها به سهولت این فوتوز نیست.
برای کار با مک و استفاده از اسپات لایت این کیورد و کامنت اضافه کردن به فایلها را فراموش نکنید. زندگی را کلی راحت میکنه.
با فوتوز کار میکردم. عکسهایی که دیلیت میکنید را راحت نمیشود دید. یعنی سطل آشغال داخلیش را از منوی فایل بایستی باز کرد که آنهم شورتکات برایش نگذاشتهاند.
اینطوری اگر یک شورتکات برایش تعریف کنید، دسترسی به عکسهای دیلیت شده آسانتر میشود:
بدترین اشکال photos این هست که فرض کنید میخواید توو یه سایتی عکس آپلود کنید، وارد سایت میشید، brows میکنید. از سمت چپ photos و انتخاب میکنید و روی یکی از االبوم هایی که ساختید کلیک میکنید. هیچ چیز به نمایش نمیاد! هیچ!
Apple MacBook Pro Core i7 -HDD 1 TB -4GB
iPhone 5s
مدیریت فایل های عکس با این فوتوز ذهن من را مشغول کرده.
خوب ما عکسهای آیفون را داریم که در هارد می شود با آیتیونز سینک کرد. در فوتوز هم می شود کپی شود . اگر عکسی را در فوتوز حذف کنیم در فولدری که با آیتیونز سینک شده پاک نمیشود . این خوب نیست. حالا اگر جاهای دیگر هم بطور دستی عکس بک آپ گرفته باشیم مدیریت نگه داشتن عکسهای لازم و حذف عکسهای غیر ضروری سخت میشود.
با سلام
اخیرا چند عکس و ویدیو به برنامه فوتوز اضافه کردم . برای بک آپ گرفتن با تایم ماشین مشکلی ندارم اما وقتی که میخوام لایبرری یا کتابخونه فوتوز رو در هارد اکسترنال کپی کنم ارور شماره ۳۶ رو میده ! این مشکل وقتی که لایبرری رو در دسکتاپ کپی میکنم و همچنین در گذشته وجود نداشت . راه حل هایی در اینترنت دیدم اما قبل انجامش گفتم با شما هم مشورتی کنم . متشکرم
معمولا این موقعی پیش میاد که فایل یا فولدری مشغول باشه. از علتهایش هم میتونه این باشه که فوتوز مثلا مشغوله و داره عکسها رو پردازش میکنه، مثلا اسپاتلایت داره کاری میکنه و غیره.
در این جور مواقع احتمالا کافیست که برنامهٔ مربوطه را کوییت کنید و کامپیوتر را ریاستارت کنید تا فایلها آزاد بشوند و آنوقت کپیشان کنید.
Ilia نوشته شده:معمولا این موقعی پیش میاد که فایل یا فولدری مشغول باشه. از علتهایش هم میتونه این باشه که فوتوز مثلا مشغوله و داره عکسها رو پردازش میکنه، مثلا اسپاتلایت داره کاری میکنه و غیره.
در این جور مواقع احتمالا کافیست که برنامهٔ مربوطه را کوییت کنید و کامپیوتر را ریاستارت کنید تا فایلها آزاد بشوند و آنوقت کپیشان کنید.
متشکرم ایلیا جان . متاسفانه هیچ یک جواب نداد ! به نظرت راه حلی که در یوتیوب بود رو امتحان کنم ؟