Ali.Rastegar نوشته شده:اصلاً اگر اپل این «تحریم بی معنا» رو برداره میدونید که iTunes Store و App Store از طرف ایران فیلتر شدن و فرقی نخواهد کرد؟
جالب اینکه در مورد iCloud هم من تا به حال جایی ندیدم اشاره کرده باشن که به ایرانیها داده نمیشه، باید دید اصلاً IPها رو چک میکنه یا نه و در هر صورت از طرف ایران فیلتر میشه یا نه.
اپل بالاخره ۲ ساعت پیش icloud.com رو در دسترس developer ـها قرار داد. من هیچ مشکلی با استفاده از اون با ip address ایران نداشتم. تمام سرویسهاش هم برام قابل دسترس بود. و حقیقتاً از دیدنش شگفتزده شدم. فوقالعاده طراحی سریع و خوبی داره. بهنظرم گوگل+ ظاهر قشنگی داره و تا حد زیادی شبیه یک تجربهٔ اپلیکیشن دسکتاپ میآد، اما برنامههای iCloud بهاستثنای انیمیشنها، کاملاً شبیه نسخهٔ آیپدشون هستند و اینجوری نیست که lag داشته باشند. فعلاً البته کل تجربه برای من حداقل افتضاحه، چون از هر چیزی ۲ تا کپی وجود داره (هم event ـهای تقویم، هم contact ـها) و میترسم هم با حذفشون کلاً پاک بشن، اما این مشکل وقتی که iCloud در مک هم built in بشه کاملاً حل میشه. در کل، بهنظرم تعداد خیلی زیادی از گوگل به سرویسهای اپل مهاجرت بکنند چون واقعاً خوب با iOS و مک سازگاری داره.
۱. در تنظیمات کلی iCloud، امکان تنظیم ساعت بهوقت ایران وجود داره!!! (من اصلاً متعجب نمیشم اگر روزی این رو هم از تنظیماتشون بردارند، یا مثل اینستالر اسنولپرد، مخفیش کنند)
۲. در تنظیمات برنامهٔ Contacts، میشه layout آدرسها رو بهفرمت فارسی درآورد (هر چند، من تغییری حس نمیکنم!) - اینها مسائل بیاهمیتی هستند، اما حداقل برای من که یک دلگرمی هستند که میتونیم (تا موقعی که iCloud فیلتر نشده) در ایران ازش استفاده کنیم.
۳. در هنگام فرستادن نامهٔ جدید، میشه از شورتکاتهای صفحهکلید برای Bold کردن و ... استفاده کرد و با راست کلیک، میشه استایل تعریف کرد و استایل رو روی یک قسمتی از متن پیاده کرد. ایمیلش هم مشکلی با فارسی نداره (مثل برنامههای native مک، با کلیک راست و انتخاب Paragraph > Right to left، میشه متن رو راست-به-چپ کرد) و از اونجا به بعد، دیگه مشکلی نیست و مثل Mail خود مک با فارسی برخورد میکنه. با آیفون، آیپد و جیمیل تست کردم و خروجیش مشکلی نداشت.
و البته قبل از اون که این تاپیک پر بشه از دوستانی که با پیغامِ «برای لاگین باید لاین داشته باشید» مواجه میشن (در عین حال که لاین دارند)، باید بگم که بهنظر میرسه برای دسترسی به سرویس باید واقعاً developer باشید - این که UDID آیفونتون رجیستر شده و الآن روی آیفون iCloud دارید، حساب نیست. و در مورد لاین هم باید iCloud for Lion رو داشته باشید که فقط dev ـها بهش دسترسی دارند. البته، این برداشت من از کامنتهای دیگران بود و ممکنه کاملاً درست نباشه. فقط خواستم این رو بگم که اگر بهتون پیغام داد و اجازهٔ لاگین نداشتید، احتمالاً بهخاطر dev نبودنتونه.
من حدس میزدم که یک چیزی حدود صد دلار در سال بخواهند بگیرند، اما فکر میکردم که مثلا با این پول صد گیگ بدهند بجای ۵۵ گیگی که الان است. اما از طرف دیگر خوبیش این است که امکان آبونهٔ ۲۰ و ۴۰ دلار در سالش هم هست.
چیزی که من امیدوارم که به نحوی دوباره برگردد، امکان هاستینگ وبپیج است.
من همان صد دلار را برای بیست گیگ میدادم! (mobile me) تازه فکر میکنم یواشکی آن را زیاد کردند و قبلاً کمتر بود! چیزی که من امیدوارم به نحوی برگردد گالری است. کلی برای آن نقشه داشتم که نقش بر آب شد!
آره به قول تو شاید به شکل دیگهای برگرده. البته برای من که شاید چندان توفیری نکنه. ولی در فورومها از خیلی عکاسها شکوه شنیدم که گالری رو از دست میدن. قضیه اینه که توی گالری عکسها با سایز کامل منتشر میشن. عکاسان از این امکان برای داد و ستد کارهاشون استفاده میکردن. البته اپل هم لابد میگه گالری ما برای داد و ستد نبود!
اکانت developer رو باید سالی ۹۹ دلار بخرید (یکیش برای iOS Development ـه و دیگری برای Mac Development که هر کدوم رو جداگانه میشه خرید). اکانتهای دولوپر دسترسی به نسخههای بتای سیستمعاملها (مک و iOS) و بعضی برنامهها (مثل Xcode و iTunes و iWork) رو ماهها قبل از عرضهٔ عمومی دارن که مجانی هم هستند (مثلاً من الآن iWork رو برای آیفون و آی پد دارم بدون این که ۳۰ دلار خریده باشمش، یا Xcode 4 قبل از اینکه دوباره مجانی بشه برای دولوپرها رایگان بود).
اما باید هشدار بدم که نسخههای بتای اپل واقعاً «بتا» هستند، نه مثل گوگل که پروژههای بتاش ۷ سال در بتا بمونند*! و دستگاههایی که از نسخههای بتا استفاده میکنند اکثراً بهشدت unstable میشن - مثلاً من آیپادم رو از زمان اومدن iOS 5 تا حالا بیشتر از ۴۰ بار ریستور کردهم، در صورتی که قبل از اون حتی یک بار هم مشکلی باهاش نداشتم
---
* یکی از زشتترین کارهایی که گوگل انجام داده اینه که معنی لغت بتا رو برای همیشه تغییر داده!!
اپل چند دقیقهٔ پیش، Find My Mac رو هم به iCloud اضافه کرد. در تنظیمات iCloud در لایِن میشه این ویژگی رو خاموش/روشن کرد. Find My Mac کار خیلی از سرویسها مثل Hidden (که بهخاطر http://thisguyhasmymacbook.tumblr.com/ معروف شد!) رو از رونق میاندازه. بهنظرم اپل خیــلی طول داد تا این سرویس رو راه بیاندازه؛ Find My iPhone دو ساله که راه افتاده.