سلام.واقعا ازسایت خوبتون ممنونم در حقیقت تنها سایت مرجع قابل اطمینان ایرانی در ضمینه mac.سوالم دوتاست ۱-وقتی با برنامه تیم ماشین بک اپ میگیریم از کدوم قسمتهای سیستم بک اپ میگیره مثلا از برنامه هایی که نصب کردیم؟از سیستم پریفرنس که خودمون مطابق سلیقه شخصی تنظیمش کردیم چطور؟ ۲-حالا اگر سیستم ایراد پیدا کرد وخواستیم بک اپ را بریزیم روی سیستم چگونه باید عمل کنیم من بک اپ را روی هارد اکسترنال ریختم برای برگشتش چکار باید بکنم؟ببخشید سوال سومم یادم رفته بود:اصلا این برنامه که ضمیمه مک هست برنامه خوبی برای بک اپ گیری هست؟اگر نیست یک برنامه که عموم مک داران عزیز روش اجماع نظر دارند را معرفی کنید؟
۱. از همهجای سیستمعامل (تنظیمات، برنامهها، تصاویر iPhoto، ... ) بکآپ میگیره، مگر جاهایی که مشخصاً در Exclude List در تنظیمات آورده باشید.
۲. تا جایی که اطلاع دارم، در هنگام نصب گزینهای هست که در اون انتخاب میکنید که تنظیمات رو transfer کنید. در اون حالت میتونید منبع رو دیسک تایمماشین قرار بدید.
۳. به نظر من که برنامهٔ خوبیه. خودش بکآپ میگیره، همهچیز منظمه، نیاز نیست که آدم حتی انگشتش رو برای بکآپگیری تکون بده، interface ـش بینظیره، ... من این برنامه رو ترجیح میدم. خیلی برنامههای بکآپگیری دیگه هستند که carbon copy میکنند همه چیز رو. من با اونها خیلی حال نمیکنم مشکلشون اینه که بکآپگرفتنشون راحته، اما پیدا کردن فایلی که می خواید در اونها خیلی سخته.
سلام
من تازگی Time Machine رو راه اندازی کردم و یک هارد ۵۰۰ گیگابایتی رو هم برای بک آپ گرفتن براش تعریف کردم. ولی وقتی که بک آپ گیری رو شروع می کنه، فقط از Application بک آپ می گیره و فایل های شخصی من رو بک آپ نمیگیره... هرچقدر تو تنظیماتش گشتم چیز خاصی پیدا نکردم. یعنی تنظیمات زیاد و پیچیده ای نداشت و من هم به چیزی بر نخوردم. اشکال کار کجا می تونه باشه؟ راستی، خود Time Machine تصمیم می گیره که هر چند وقت یکبار بک آپ بگیره و ما نمی تونیم تنظیمش کنیم؟؟
A computer is like air conditioning; it becomes useless when you openWindows
بهقول شما، تنظمیات پیچیدهای ندارد! اگر در منوی تنظمیات تایم ماشین، روی Optionsکلیک کنید این پنجره باز میشود که از آنجا میتوانید بخشهایی را که نمیخواهید بکآپگیری شوند، مشخص کنید (با کلیک روی علامت + یا با Drag & Drop):
در مورد زمان بکآپگیری هم، خودش ساعتی یک بار این کار را انجام میدهد. میتوانید دستی هم با Back Up Now این کار را انجام بدهید. البته برنامهای هست برای تغییر این زمان یک ساعته که اگر اشتباه نکنم در همین فروم معرفی شده بود.
من یه هارد دارم که مشترک بین time machine و فایل های دیگهم استفاده می کنم؛ حالا حجم بکاپ ها خیلی زیاد شده و من هم قدیمی ها رو لازم ندارم (یه زمانی کلی فایل بود که بک آپ گرفت و الان دیگه پاکشون کردم ولی تو بکآپ هست)، اگه کلا فولدر مربوط به time machine رو پاک کنم مشکلی پیش میاد؟
پ.ن: فعلا از تو خود time machine روز به روز پاک می کنم.
فقط از جایی که خیلی از فایلها در آن قفل هستند بایستی آپشن را فشار بدهی تا پاک trash خالی بشود. اما اگر بکآپ متداوم تایم ماشین بکارت نمیآید (که چیز خوبیست ولی جا زیاد میگیرد)، میتوانی از SuperDuper! استفاده کنی. http://www.shirt-pocket.com/SuperDuper/ ... ption.html
مشکل اینجا بود که خیلی از فایل ها که موقتا استفاده می کردم یا جای اصلی شان محل دیگری بود، ابتدا روی فولدر دسکتاپ و دانلود قرار می گرفت و موزیک هایم را هم چون اصلشان روی دیسک است نمی خواستم بک آپ بگیرم که بعد از مدتی از تایم ماشین خارجشان کردم، ولی فایلهایشان مانده بود... الان دیگر بکاپ اضافی نخواهم داشت
تایم ماشین خاصیتش اینه که هارد را هر چقدر بزرگ باشه، بمرور زمان پر میکنه. بهترین راهش اینه که هارد خارجیات را دو پارتیشن کنی و یکی از آنها را بدهی به تایم ماشین یا اینکه یه هارد بخری فقط برای این منظور و دیگه بهش فکر نکنی.
من هوس کردم در هارد خارجی خودم یک سیستم عامل مک نصب کنم برای روز مبادا. همان هاردی که از آن برای تایم ماشین استفاده میکنم. با خودم حساب کردم که تا این هارد حجیم پر نشده و نقل و انتقال فایل وقت گیر نیست، وارد عمل شوم که اگر لازم به پارتیشن کردن و این چیزها بود، دردسر زیادی نداشته باشم... شدیداً کور خوانده بودم!
ابتدا بگویم قضیه از چه قرار است. مک من دو ترا بایت هارد درونی دارد. سوای هارد SSD که سیستم و برنامهها روی آن نصباند. (در تاپیک دیگری توضیح دادم که چگونه پوشهٔ کاربری خودم را به هارد دیگر منتقل کردم). احتمالاً پر کردن این دو ترا بایت به نوههای من واگذار خواهد شد ولی از آنجا که برای تایمماشین یک هارد خارجی باید تدارک میدیدم، گفتم باید هرچیزی هست بزرگتر از هارد خود مک باشد. این است که یک هارد خارجی ۴ ترا بایتی خریدم. شش ماهی است که تایم ماشین دارد توی این هارد بکآپ میگیرد و هنوز تمام نمودارها نشانگر این بودند که بیشتر از یک ششم این هارد مصرف نشده است. از همین رو بود که فکر کردم اگر بنا باشد محتویات این هارد را جابجا کنم، بهتر است الآن بکنم که فایروایر ۸۰۰ به خوبی از عهدهٔ آن بر میآید.
البته من تنها قصدم این بود که یک سیستم عامل در این هارد نصب کنم و نه چیز دیگر. اما در اولین تلاش متوجه شدم که هارد خارجی من برای این آیمک bootable نیست. اگرچه من این هارد را از فروشگاه اپل خریدم و از همان ابتدا برای مک فورمت شده بود، ولی از نظر پارتیشن بندی، برای مک PPC فورمت شده بود و نه مک اینتلی. این باعث میشود که هارد خارجی من برای یک مک PPC قابل بوت کردن باشد ولی برای مک اینتلی نه. پس چارهای جز پاک کردن و پارتیشن و فورمت بندی هارد برای مک اینتلی نبود و در نتیجه چارهای جز این نبود که این حدود هشتصد گیگ بکآپ را به هارد ۲ ترایی خود مک منتقل کنم. هارد خارجی را از نو پارتیشن بندی کنم و دوباره محتویات تایمماشین را به هارد خارجی برگردانم...
دوستان، سروران، هیچوقت از این غلطها نکنید!
اولاً وقتی پوشهٔ فایلهای بکآپ تایم ماشین را به هارد مک کشیدم، آن «نمودار پیشرفت انتقال» برای ساعتها علامت سلمانی مردانه را میچرخاند بدون اینکه پیشرفتی نشان دهد. وقتی که حدود هفت هشت ساعت گذشت، تازه به عقلش رسید که به من پیام بدهد که دیسک مقصد به اندازهٔ کافی جا ندارد و این انتقال را منتفی کرد! من که هاج و واج مانده بودم روی پوشهٔ فایلهای تایمماشین راست-کلیک کردم و get info را باز کردم تا ببینم اندازهٔ این فایل مگر چقدر است. همهٔ اطلاعات فایل موجود بود بجز اندازهٔ آن که به جای آن نوشته بود ...calculating و این قضیه حساب کردن هم باز یک هفتهشت ساعت دیگری طول کشید تا بالاخره همان رقم نجومی عنوان این مطلب را نشان داد که از آن یک عکس یادگاری هم گرفتم!
با مقدار زیادی جستجو در اینجا و آنجا کاشف به عمل آمد که تایم ماشین در هر بکآپ از محتویات مک، تنها فایلهایی را بطور «تو پُر» منتقل میکند که نسبت به بکآپ قبلی تغییر کرده یا اضافه شدهآند. در غیر اینصورت از همان فایل بکآپ قبلی یک alias میگذارد که هم فال باشد و هم تماشا و هم جا نگیرد. با این تفاوت که alias نیست. چیزی هست به عنوان hard link. پوشهها هم ابداً آیکون alias را ندارند. چیز دیگری هم که ندارند -که این نیز به ادامهٔ فاجعه منجر شد!- علامت «قفل» بودن پوشههاست در حالی که همهٔ فایلەا و پوشهها قفل هستند (read only) و به محض اینکه بخواهی هر چیزی را دست بزنی، از hard link خود استفاده کرده و از پوشهٔ توخالی به پوشهٔ تو پر تبدیل میشود.
به این ترتیب بود که هفتصد هشتصد گیگا بایتی که من فکر میكردم دارم منتقل میکنم، به حدود ۱۷ ترا بایت تو پُر تبدیل شد که برایش در هیچ کجا جا نداشتم. کار از کار گذشته بود و تصمیم گرفتم از فایلهای بکآپ آن چیزهایی را که میخواهم حفظ کنم به مک بیاورم و بقیه را دیلیت کنم. اما خود این قضیه هم مکافات داشت چون فایل ها به هیچ عنوان جابجا نمیشدند. اگر از جایی به جایی آنها را میکشیدی، یک کپی از آن منتقل میشد که تازه خود آن کپی هم قفل بود (بدون اینکه در info نشان دهد) و دستکاری محتویاتش مکافات داشت.
ساعتها از وقت من تلف شد (سوای ساعتهای انتقال نافرجام که بهرحال جلوی کامپیوتر به تماشا ننشسته بودم) تا اینکه کشف کردم چگونه میتوان این قفل مرموز فایلهای تایمماشین را از میان برداشت. بهترین راه این است که روی پوشهٔ «مادر» که همهٔ فایلهای قفل شده را در بر دارد get info را باز کرد و Sharing & Permissions آن را به read and write تبدیل کرد و سپس -این نکتهٔاساسی است- با perform task این permission را به تمام محتویات پوشه تعمیم دهید. البته این کار هم مدتی طول میکشد و در آغاز هم Finder هشدار میدهد که این کار را نمیتوان undo کرد ولی به زحمتش میارزد چون دیگر فایلها به فایلهای معمولی تبدیل میشوند و به راحتی میتوان آنها را منتقل یا دیلیت کرد بدون اینکه مدام از خودش کپی بگیرد یا برای دیلیت کردن پسورد بخواهد.
البته در طول این ماجرا اطلاعات دیگری هم در مورد تایمماشین و روش کارش آموختم ولی درس اخلاقی از این قضیه این است که آقا جان، فایلهای تایمماشین مال خود تایم ماشین است. کاری به کارشان نداشته باشید و اگر چیزی لازم دارید از خود تایمماشین بگیرید و با فایلهایش وَر نروید. تایمماشین میداند چکار دارد میکند و آن کار را به شکل درخشانی انجام میدهد. حتی اگر هارد خارجی شما بزرگتر از هارد مک نباشد، همانطور که میبیند تایم ماشین قادر است که بکآپهای بسیاری از آن را در هارد خارجی جا دهد بدون اینکه پر شده باشد. در یکی از فورومها که پرس و جو میکردم، کسی گفت که هارد خارجی او که اندکی بزرگتر از هارد خود مکش هست (و کارش عکاسی است) از سال ۲۰۰۸ که مکش را خریده است تا به حال بکآپ کامل دارد. (هفتهای یک کپی)
اگر شما مسئول ویرایش ویدئویی همهٔ محصولات سینمایی بالیوود هستید، شاید جا کم بیاورید ولی تا زمانی که اکثریت فایلهای کامپیوترتان به ندرت و بطور جزئی تغییر میکنند، تایمماشین برای سال ها میتواند از آن بکآپ بگیرد بدون اینکه به یک هارد ۱۶ ترا بایتی نیاز باشد!
پیوستها
آخرین ویرایش توسط Behnam در 01 ژولای 2011, 17:16، در مجموع 3 بار ویرایش شده است.