به نظر من حداقل از ویندوز در مورد ابزار از پیش نصب شده خیلی بهتره .ولی از visual studio اینجا خبری نیست .یادم سال گذشته با wine تو لینوکس نصب کردم اما تو مک نشد .(نمی دونم شاید اصلا با visula studio کار نداشته باش .) اما qt , python,gccهستند.
IDE هایی مانند NetBeans و Eclipse که مشخصاً نسخه ای برای مکینتاش دارند. یعنی تمام پروژه هاتون رو می تونید در عرض چند ثانیه به مک منتقل بکنید (اگر از کتابخانه های مختص ویندوز استفاده نکرده باشند). علاوه بر اون، Xcode هم هست که IDE بسیار خوبیه. از Xcode برای برنامه نویسی مک و آیفون ( با Objective-C ) و همچنین سی پلاس پلاس و پایتون استفاده میشه. کامپایلرش هم gcc ـه.
برای C هم، من همیشه با ترمینال مک و با vim اون رو می نویسم و با gcc -o OUTPUT_NAME SOURCE_NAME کامپایلش می کنم.
در مورد برنامه نویسی های وب، مخصوصاً برای php هم کاملاً غنیه. حتی برای php ، یک IDE قدرتمند و بسیار کارا ( Komodo ) هم وجود داره. XAMPP هم برای مک موجوده.
فقط همون جور که نسبتاً واضحه، در مک خبری از دات نت نیست ( که من خیلی از این بابت خوشحالم! ).
در کل، از نظر من، مک برای برنامه نویسان، بهشته. فقط اگر ,NET مایکروسافت رو بگذاریم کنار،ابزارهای تولید همۀ زبانها و فریم ورکهای دیگر در مک، درست مانند ویندوز و حتی در موارد بسیاری، بهتر از ویندوز هستند.
هر چقدر که پولت رسید!!! البته، بستگی داره که چه جور برنامهنویسیای مد نظرت باشه. نوشتن یک بازی با OpenGL مسلماً به یک کامپیوتر قویتر از مکمینی یا مکبوکایر نیاز خواهد داشت، اما حتی اونها هم کار آدم رو راه میاندازن. از نظر کیبورد، من کیبورد لپتاپهای مکبوک رو دوست ندارم ( منظورم سفیدهاست، نه مکبوکپرو )؛ اما کیبورد مکبوکپرو واقعاً قشنگه بهترین کیبورد برای برنامهنویسیه به نظر من.
اما خوب اگر واقعاً برای برنامهنویسی میخواهید و قابلیت حملش براتون مهم نیست یا اولویت نداره، بهتره که آیمک بگیرید. با ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ تومن، یک آیمک ۲۱ اینچی با پردازندهٔ ۳٫۰۶ گیگاهرتزی اینتل Core 2 Duo و ۴ گیگابایت رم DDR3 1066MHz و یک ترابایت هارددیسک و کارت گرافیک قدرتمند ATI Radeon 4670 + کیبورد و مجیکماوس میتونید بگیرید، در حالی که یک مکبوک با همین قیمت، پردازندهٔ ۲.۵۳ گیگاهرتزی، هارد ۲۵۰ گیگابایتی و کارت گرافیکِ ضعیفترِ nVidia GeForce 9400 داره ( رم هر دو یکسانه ). این هم نباید فراموش بشه که مکبوکپروی ۲ میلیون تومانی، ۱۵ اینچه و آیمک، ۲۱ اینچ. مسلماً در برنامهنویسی، هر چقدر صفحه بزرگتر باشه تسلط آدم بر کارش بیشتر میشه و کار هم لذتبخشتره!
به هر حال، تصمیم با خودتونه، اما دونستن این نکته مهمه که هیــــچ کاری نیست که با یک مکپروی ۸ پردازندهای بتوان انجام داد، ولی با مکمینی نشه؛ فقط در مکپرو سرعت بیشتره؛ یعنی کامپیوترهای ارزونقیمتتر اپل، برخلاف خیلی از رقبا، صرفاً یک اسباب بازی نیستند!
خوش آمدید به ایرماگ و ممنون از پاسختون.
اما اگر امکان تایپ فارسی ندارید، لطفاً از behnevis.com استفاده کنید و اون رو به فارسی برگردونید. از بقیه خبر ندارم، اما حداقل من حتی ۱ جملهٔ فینگلیش هم نمیتونم بخونم. متن شما رو عیناً با بهنویس تبدیل کردم:
سلام
آره مک واسه برنامه نویسها خیلی خوبی
شما اگه بتونی که بخوبی واسه مک برنامه نویسی کنی میتونی بازار خوبی رو بدست بیاری
برای برنامه نویسی بصورت ویژوال هم یه سری برنامه وجود داره که خیلی کمکت میکنه
مثلا خود xcode قابلیت ویژوال نویسی رو داره
lazarus یک محیط ویژوال به زبان پاسکال برای مک هست.
من خودم علاقه ماند به این مدل برنامه نویسی هستم
آخرین ویرایش توسط Ali.Rastegar در 05 سپتامبر 2011, 02:27، در مجموع 2 بار ویرایش شده است.
دلیل:برگرداندن متن اصلی عبدل پیش از آنکه با متنهای بیربط جایگزینش کند.