سرویسهای وب ۲ (مثل فیسبوک، توئیتر، گوگل+، دراپباکس، ...)، اکثراً به دولوپرهای دیگه سرویسهایی ارائه میدن که کاربران اون دولوپرهای کوچکتر، بتونن با کمک اکانتِ مثلاً فیسبوک شما، به شما سرویس بدن. یعنی، شما دیگه لازم نیست برای هر سایتی username و password و ... و ... وارد کنیده؛ بلکه روی لینکی کلیک میکنید که شما رو به فیسبوک میبره و فیسبوک ازتون میپرسه که آیا اجازهٔ دسترسی سرویس X به حسابتون رو بدم یا نه؟ اگر جواب مثبته، چقدر بهش اطلاعات بدم (فقط نام شما، یا نام شما+نام دوستان، یا نام+نام دوستان+امکان ارسال از طریف شما به فیسبوک، یا ......)؟
این خیلی چیز خوبیه، اما متأسفانه مثل هم چیز دیگهای ازش بهشدت سوءاستفاده داره میشه. اکثر برنامهها و سرویسهای دولوپرها، از شما مجوزهایی بیشتر از اونی که واقعاً لازم دارن درخواست میکنن. مثلاً، برنامهٔ Sparrow (که یک کلاینت میل برای مکینتاشه)، از نسخهٔ فکر کنم ۱٫۲ بود که integration با فیسبوک رو به خودش اضافه کرد. شما به کمک اون وارد فیسبوک میشید و اون از طریق اطلاعات دوستان شما در فیسبوک، تصویر اونها (وقتی براتون ایمیل میفرستند) رو در کنار ایمیلشون نمایش میده. خیلی قابلیت خوبی بهنظر میرسه، اما متأسفانه Sparrow درخواستِ مجوزهایی بیشتر از اطلاعات دوستان شما رو میکنه، و ۹۹٫۹٪ کاربران هم بدون توجه بهش جواب مثبت میدن. نتیجهش هم این میشه که با استفاده از این ویژگی Sparrow، این برنامه (بدون اینکه شما خبر داشته باشید)، از طرف شما پیغامهای تبلیغاتیِ این برنامه رو به تمام دوستانتون میفرستاد.
این مقدمات رو گفتم، تا شما رو ترغیب بکنم با رفتن به سایت زیر و کلیک روی آیکنهای سرویسهای وب ۲ ـی اون، برید و برنامههایی که درخواست مجوزهای نامربوط به اکانتهای شما داشتهن رو حذف بکنید. مثلاً یه بازی که ۲ سال پیش در فیسبوک میکردهاید، دلیلی نداره به «تمام» اطلاعات شخصی و خصوصی شما در فیسبوک دسترسی داشته باشه!
مطمئن باشید از تعداد زیاد برنامههایی که بدون خبر داشتن شما به «تمام» اطلاعاتتون دسترسی دارن بیشتر از اون چیزیه که فکرش رو میکنید... فقط کافیه امتحان کنید: http://mypermissions.org/
من یه کلاس ثبت نام کردم که باید تکالیفش رو به googlecode بفرستم... و البته پر واضحه که گوگل علاقه ای به این که بذاره من از سرویسش استفاده کنم نداره
گفتم اینجا مطرح کنم، شاید کسی راهحلی داشته باشه...
شرح دقیق ماجرا:
من باید برنامه ای رو که نوشتم تو سرور google app engine آپلود کنم و اون هم برای عضویت ازم میخواد که با اکانت گوگلم وارد بشم و بعد شماره تلفنم رو بدم تا یه که validatation برام بفرسته و من تا اون کد رو وارد نکنم نمیتونم از این سرویس استفاده کنم... اما وقتی شماره رو میدم یه پیغام خطای کلی میده (مبنی بر اینکه یوزرنیم یا شماره تلفن مشکل داره!). البته چون با آیپی ایران حتی نمیشه صفحه اصلی سایت رو باز کرد، دلیل اصلی احتمالا همونه که اول گفتم...
حالا کسی راهی برای دور زدن این سیستم کنترلی میدونه؟
Pooria Azimi نوشته شده:
این مقدمات رو گفتم، تا شما رو ترغیب بکنم با رفتن به سایت زیر و کلیک روی آیکنهای سرویسهای وب ۲ ـی اون، برید و برنامههایی که درخواست مجوزهای نامربوط به اکانتهای شما داشتهن رو حذف بکنید. مثلاً یه بازی که ۲ سال پیش در فیسبوک میکردهاید، دلیلی نداره به «تمام» اطلاعات شخصی و خصوصی شما در فیسبوک دسترسی داشته باشه!
مطمئن باشید از تعداد زیاد برنامههایی که بدون خبر داشتن شما به «تمام» اطلاعاتتون دسترسی دارن بیشتر از اون چیزیه که فکرش رو میکنید... فقط کافیه امتحان کنید: http://mypermissions.org
پوریا جان ممنون بابت معرفی و آگاهی تعداد اپللکیشن های به درد نخوری که به خصوصیترین اطلاعات من در فیسبوک دسترسی داشتن یک لحظه شوکم کرد! از شر همشون خلاص شدم!
چیز مهمی نیست. دوستانمون در وزارت ارتباطات احتمالاً دوباره در حال انجام عمل شریفِ جعل certificate برای دزدیدن اطلاعات کاربران هستند...
من پادکست برنامه یFriday Night Comedy show از رادیو ۴ بی بی سی رو میگرفتم که دیدم ارور ۴۰۳ رو میده!
بعد که خواستم سایتش رو بیارم دیدم که یا میزنه فیلتره یا این پیغام رو میده!
آیا اصلا اگر این اتفاق توی آیتیونز بیفته راهی هست که من بفهمم(این یکی رو چون فیلتر کردن قابل تشخیص هست) یا اینکه خود آیتیونز خودکار از ارتباط در این مواقع جلو گیری میکنه؟
یا اینکه میشه کاری کرد که iDevice ها قبل از وصل شدن چیز پی ان هیچ ارتباطی نتونن با اینترنت برقرار کنن(دریافت و ارسال خودکار ایمیل و یا نوتیفیکیشن ها شون)
-----------------
الان با چیز پی ان هم چک کردم اینطوری بود!
هان مشو نومید چون واقف نهای از سر غیب ...باشد اندر پرده بازیهای پنهان غم مخور
خب اینهم یکجور سرویس اینترنتیه دیگه… یکی دراپباکس درست میکنه، یکی شوگرسینک، یکی هم مثل این آقا ایدهٔ جالبش رو به روی اینترنت آورده و از فیسبوک و همه چی هم برای تبلیغ برای امر خیرش استفاده میکنه. تازه صواب هم میبره.
میگند که وقتی باد میاد، یکی غر میزنه ولی اون زرنگه میره آسیاب درست میکنه. چند تا پیچ و تاب تو کارش داده، همهٔ مشکلاتش کاریش رو هم حل کرده. به این میکند یک آدم خلاق یا بقول فرنگیها entrepreneur واقعی!:
سخنان خواندنی مدیر سایت صیغه
قانون : صبح دیروز در شبکه اجتماعی فیسبوک و توییتر وبلاگی معرفی شد با عنوان «مرکز رسمی ازدواج موقت تهران» و سریع در صفحات تعداد زیادی از کاربران این شبکهها به اشتراک گذاشته شد و نظرهای مختلفی در رابطه با آن مطرح شد. زمانی که وارد این وبلاگ میشوید عنوانی با مضمون «این وبلاگ در ستاد ساماندهی وزارت ارشاد به ثبت رسیده است» خودنمایی میکند و در معرفی آن آمده است که «مرکز رسمی ازدواج موقت جامعه مجازی پیوند (زوجیابی) تهران» و به کاربران اطمینان داده میشود که «خدمات مربوط به ازدواج موقت، خدمات خصوصی تلقی شده و اطلاعات مربوط به آن در اختیار هیچ ارگان یا سازمان دولتی قرار نمیگیرد و در هیچ کجا (بجز این مرکز) ثبت نمیشود و برای مخاطبین مشکلساز نخواهد بود.»
به گزارش قانون،در مورد زنانی که در این سایت معرفی شدهاند هم آمده است: «خدمات این مجموعه در زمینه ازدواج موقت فقط شامل خانمهای مطلقه و بیوه میشود.»
- مدیر سایت از نیت خیر خود برای کمک به جوانانی که مشکل ازدواج دارند سخن گفت و ادعا کرد با وجود اینکه توهینهایی بسیاری به وی شده، همچنان در ادامه این مسیر مصر است. او از برنامههایش برای فراگیری این مسئله طبق اصول و شرع در سایر استانها سخن میگوید و مشکل اصلی خود را ناتوانی در پاسخگویی به همه مراجعهکنندگان عنوان میکند. او از فعالیت این مرکز زیر نظر یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق و مشورت با فردی روحانی و یک حقوقدان صحبت کرد.
- او در پاسخ به این پرسش که آیا این خانمها «عده» نگه میدارند گفت: «در این مرکز بیشتر از زنان یائسه استفاده میشود و اگر خانمی هم یائسه نباشد، شرط عدم دخول گذاشته میشود تا عده به آن تعلق نگیرد.»
- زمانی که از او در مورد قیمتهای مندرج در سایت سوال پرسیده میشود، با تاکید خاصی از آن به عنوان مهریه یاد کرده و ادامه میدهد: «مرکز ما به خاطر معرفی و ارتباط مراجعهکننده با خانم 40 هزار تومان دریافت میکند که خودمان هم قبول داریم رقم بالایی است و سعی در کاهش آن داریم. اما خانمهایی که با ما همکاری میکنند مهریههای مختلفی را با توجه به ویژگیهای که برخوردار هستند مد نظر دارند که از 40 هزار تومان شروع میشود تا ساعتی 100 هزار تومان.»
- مدیر این سایت، این اقدام را به خاطر اینکه طبق اصول و شرع اسلام است در راستای بحث خانه عفاف میداند و در خصوص تعداد مراجعان میگوید: «استقبال از این کار بالا بوده و تماسهایی که با مرکز گرفته میشود بسیار زیاد است. گاهی اوقات ما را کلافه میکنند، اما میتوان گفت در روز برای 20 مراجعهکننده قرار ملاقات صورت میگیرد. اکثر ملاقاتکنندگان در رنج سنی 23 تا 28 سال هستند و اغلب تهرانی یا دانشجو در تهران هستند، هرچند که میهمان از شهرستان هم داریم.»
- او از همکاری چهار خانمی که هم از لحاظ اعتقادی و هم از لحاظ سلامت تاییدشده هستند سخن گفت و در رابطه با چگونگی آشنایی با آنها توضیح میدهد: «این خانمها توسط دفاتر ازدواج و طلاق به ما معرفی میشوند. به خاطر تعداد اندکشان ما با مشکلاتی مواجه شدهایم و از دفاتر خواستهایم اگر موردی سراغ دارند به ما معرفی کنند و در سایت خودمان اعلام کردهایم که اگر زنی مطلقه است و شرایط آن را دارد برای رضای خدا و رفع مشکل جوانان با ما همکاری کند. به خاطر همین تعداد کم خانمها و تقاضاهای بسیار، یکی از خانمها تا مدتها وقت ندارد و برای خانمهای دیگر نیز باید چند روز دیگر وقت داد.»
- «این خانمها مشکلات مالی و نیاز جنسی دارند، اما بیشتر به خاطر مسائل مالی با ما همکاری میکنند هرچند که برخی از آنها با وجود اینکه کارمند بوده و در سن یائسگی هستند به خاطر اعتقادات و کمک به جوانان با ما همکاری کرده و بعضا قرار ملاقات در منازل خودشان است. آنها فرزندان بزرگسال دارند که بیخبر از این موضع هستند.»
- «ما کار خلاف شرع و قانون انجام نمیدهیم و نیتمان خیر است و معتقدیم که خدا هم در این راه ما را کمک خواهد کرد. اما متاسفانه اینگونه مسائل در جامعه ما فرهنگسازی نشده و برخوردهای بدی با موضوع میشود. مردم بین این کار و کار حرام زنا تفاوتی قائل نمیشوند و ما را به برخی مسائل متهم میکنند. از این توهینهای بسیاری که به ما میشود بیزارم و نگرانی در مورد فیلتر کردن سایت یا برخورد قضایی ندارم چرا که طبق دین و شرع عمل میکنم، ضمن اینکه از مشاورههای حقوقی هم بهرهمند هستیم.»
- «اکثرا خانمها فقط یکبار صیغه این مردان میشوند به همین دلیل بیش از 60 الی 70 درصد از مردان مراجعهکننده با خانمهای دیگر مرکز نیز قرار ملاقات گذاشته و صیغه یکدیگر میشوند.»
- «این کار از نظر مردم و مسئولان مخالفان بسیاری دارد و اگر هم میخواستیم در سطح شهر تراکت پخش کنیم قطعا با عرف جامعه تناقض پیدا میکرد و مشکلاتی بوجود میآورد. اما استفاده از اینترنت به خاطر فراگیری آن بسیار راحتتر است. به طور مثال در حال حاضر که با شما صحبت میکنم 180 نفر آنلاین در این سایت هستند.»
- «کار من برای رضای خداست و مطمئن هستم که ما را کمک میکند. در این مسیر نه تنها پشیمان نیستم بلکه عزمم نیز جدیتر شده است.»
شاید از آمدن سرویس ایمیل جدید مایکروسافت، http://www.outlook.com، خبردار باشید؛ و شاید در همین ابتدای کار، آدرس دلخواه خود را در آن گرفته باشید. جالب است بدانید که رابط کاربری آن، زبان فارسی هم دارد! (و اگر با ip ایران وصل شوید، سایت را فارسی بالا می آورد).
این مقاله خوب و خوشخوانی است برای آشنایی با امکانات این نوظهور مایکروسافتی که از قضا خوش ساخت هم هست و ویژگی های کارآمد و جالبی دارد: http://nyti.ms/Ne1zVO
نخستین ایمیل من در صندوق پست outlook قاعدتا از طرف خود تیم آوتلوک است و متن اش به فارسی است (من لینک سرراستی پیدا نکرده ام برای تغییر تنظیمات زبان. اینطوری اگر کسی مثلا در سفر تفریحی به ترکیه اکانت اش را ایجاد کند که بیچاره میشود )
ضمنا این هم از سوتی های سرویس جدید مایکروسافت است که فعلا در مرحله public preview است: