علتش یک تصادف رانندگی بود. لپتاپ در صندوق عقب خودرو بود و بر اثر ضربه به قاب پشتی قسمتی از قاب آلومنیومی غر شد و مینبرد آسیب دید. چند مدت کار کرد ولی بشدت داغ میکرد تا اینکه CPU مرخص شد. تعویض مینبرد هم به صرفه نبود. ما ماندیم و یک لپتاپ نو ولی غیر قابل استفاده. دیروز که بازش کردم هنوز آن بوی تازهگی کارتن را داشت.
از دوستان اگر کسی قطعاتی چون باتری، فن ،اسپیکر، صفحه نمایش ... را خواست، اطلاع دهد. شارژر را به یکی از دوستان ایرماگی تقدیم کردم.
من واقعاً در این انجمن چیزهایی یاد گرفتم که به جرأت میتونم جای دیگری این اطلاعات پیدا نمیشد. همچنین دوستان خوبی که در کنارم هستند و همواره بدون هیچ چشمداشتی به دنبال کمکهای داوطلبانه به دیگران هستند.
در این راستا یک سؤال دیگر دارم که ممکن است حوصله عدهای را در مورد موضوعی که مطرح کردهام سر ببرد.
همانطور که میدانید باتری لپتاپم واقعاً مرده است و من در انتظار دریافت باتری جدید هستم. موضوع این است که OS X با باتری مرده مثل حالتی برخورد میکند که انگار باتری وصل است ولی «شارژ آن در حال اتمام» است. در اینجا کاری که سیستمعامل یا خود پردازشگر انجام میدهد این است که تا حد امکان ولتاژ دو سر پردازنده یا همان CPU کاهش مییابد تا از خاموش شدن ناگهانی دستگاه جلوگیری کرده و همچنین مانع از دست رفتن ناگهانی اطلاعات شود و سیستم عامل زمان کافی برای ذخیره اطلاعات از روی RAM بر روی هارد را داشته باشد. (یادم هست در جایی دیگر یکی از دوستان خوب مطرح کرده بود که قابلیت low power mode که در iOS مطرح شده است خیلی در سیستمعامل OS X احساس میشود که واقعاً فکر میکنم همین مکانیزمی که توضیح دادم در واقع همین قابلیت است و سالهاست که روی لپتاپهای اپل وجود داشتهاست و اتفاقاً این چیزی که در iOS مطرح شده چیزی است که جدید است)
موضوعی که میخواهم مطرح کنم این است که اکنون من همواره از شارژر استفاده میکنم منتهی چون باتری دیگر شارژ نمیشود و میزان شارژ آن روی «صفر درصد» مانده بنابراین حالت ولتاژ کم همواره وجود دارد. نمیدانم اصطلاح فنی آن چه میشود ولی تا حدی که جستجو کردم به عبارات SpeedStep و CPU throttling برخورد کردم. منتهی هرقدر تلاش میکنم راهی برای از بین بردن این حالت پیدا نمیکنم. الان دستگاه واقعاً مثل لاکپشت شده و کار کردن با آن اصلاً رضایتبخش نیست.
ممنون میشوم اگر کسی تجربهای دارد بهاشتراک بگذارد یا اینکه دانش خود را در این زمینه انتقال دهد.
ارادتمند
چاووش جان من از همین تریبون از شما بابت لطفی که در حق من داشتین تشکر میکنم. الان trackpad را نصب کردم و واقعاً کار با آن مثل روز اول لذتبخش است.
ضمن اینکه باتری هم در راه است
خواستی این مبحث را بخوان من خودم حوصله و وقتش را نداشتم: http://apple.stackexchange.com/question ... -a-battery
اما در کل اینجور انگولک کردنها که آنجا نوشته، ممکن است به مکت صدمه بزند. داشتن باتری هم برای لپتاپ، با قطع و وصل برق خودش کامپیوتر را تا حدی میتواند محافظت کند.
من یک مکبوک ایر ۲۰۱۱ دارم که بسیار از مکبوک پروی شما ضعیفتره. ولی اگر باتریش خراب شده بود، در تعویض باتریش شک نمیکردم. مگر اینکه میخواستم یک مکبوک نو بخرم و حتما این یکی را از سر رد کنم.
احساسی نگاه نکنید که کامپیوتر قدیمی شده است یا نه. اگر این مکبوکپرو دارد کارتان را راه میاندازد و فعلا بایستی یا میتوانید تا مدتها با آن کار کنید، در این صورت حتما ارزشش را دارد که برایش باتری بخرید. مگر اینکه در آیندهٔ خیلی نزدیک مطمئنید که از سر بازش خواهید کرد (که در آن صورت احتمالا این سوال را نمیپرسیدید).
و همچنان من مشکلات عجیب و غریب دارم!!!
یادتان هست که گفتم باتری مکام کلا از کار افتاده و وقتی سیم شارژر را قطع میکنم، حتی ساعت را هم نمیتواند نگه دارد… بعد از آن حدود یک هفته دائما به برق وصل بود و بعد از آن کمی شارژ داشت در حدی که وقتی میخواهم جابجایش کنم لازم نباشد خاموش کنم و بتواند نزدیک یک ساعت sleep بماند و بعد از آن هم خودش خودش را (بعد از کپی کردن رم به هارد و بقیه مراحل لازم برای خواب زمستانی) خاموش کند…
حالا باتریاش باز خالی تر شده و کشف جدید و عجیب من از اینجا شروع میشود: الان وقتی سیستم خاموش میشود و بعد از چند ساعت دوباره روشنش میکنم، ساعتش دیگر درست نیست، ولی ریست هم نشده! بلکه به زمان لحظه خاموش شدن را نشان میدهد!!!
Amir_S نوشته شده:و همچنان من مشکلات عجیب و غریب دارم!!!
یادتان هست که گفتم باتری مکام کلا از کار افتاده و وقتی سیم شارژر را قطع میکنم، حتی ساعت را هم نمیتواند نگه دارد… بعد از آن حدود یک هفته دائما به برق وصل بود و بعد از آن کمی شارژ داشت در حدی که وقتی میخواهم جابجایش کنم لازم نباشد خاموش کنم و بتواند نزدیک یک ساعت sleep بماند و بعد از آن هم خودش خودش را (بعد از کپی کردن رم به هارد و بقیه مراحل لازم برای خواب زمستانی) خاموش کند…
حالا باتریاش باز خالی تر شده و کشف جدید و عجیب من از اینجا شروع میشود: الان وقتی سیستم خاموش میشود و بعد از چند ساعت دوباره روشنش میکنم، ساعتش دیگر درست نیست، ولی ریست هم نشده! بلکه به زمان لحظه خاموش شدن را نشان میدهد!!!
تا آنجايي كه من مي دانم اگر در قسمت تنظيمات ساعت و تاريخ، تنظيم كنيد كه از روي موقعيت مكان ساعت را نشان بدهد و به اينترنت وصل باشيد (كه معمولا همه در خانه به واي فاي وصل هستنند)، ساعت هميشه درست نشان داده مي شود. من چندين سال هست كه باتري داخل لپ تاپم نمي گذارم. وقتي اينترنت قطع باشد ساعت را درست نشان نمي دهد.
(هشدار: وقتي باتري در دستگاه نباشد، با قطع برق، اطلاعات ذخيره نشده از بين مي رود)
آخرین ویرایش توسط nasraa در 16 نوامبر 2016, 10:22، در مجموع 1 بار ویرایش شده است.
Mehdizadeh نوشته شده:سلام
بالاخره باتری رو خریدم و نصب کردم، ولی سرعت سیستمم خیلی کند و پایینه! چرا ؟
من جستجويي در اينترنت كردم. جاهايي نوشته بودند كه سي پي يو مك بوك وقتي باتري خارج شده باشد با نصف سرعت كار مي كند البته من تا به حال اين موضوع را حس نكرده بودم ولي سر فرصت بايد بررسي كنم. در مورد شما هم يك احتمال وجود دارد كه مك بوك شما باتري جديد را بطور كامل شناسايي نكرده است. يعني الان فرض كرده كه باتري در دستگاه نيست. البته اين فقط يك حدس است.
در يك سايت هم روش هايي ارائه شده كه من تست نكرده ام هنوز:
Amir_S نوشته شده:و همچنان من مشکلات عجیب و غریب دارم!!!
تا آنجايي كه من مي دانم اگر در قسمت تنظيمات ساعت و تاريخ، تنظيم كنيد كه از روي موقعيت مكان ساعت را نشان بدهد و به اينترنت وصل باشيد (كه معمولا همه در خانه به واي فاي وصل هستنند)، ساعت هميشه درست نشان داده مي شود. من چندين سال هست كه باتري داخل لپ تاپم نمي گذارم. وقتي اينترنت قطع باشد ساعت را درست نشان نمي دهد.
(هشدار: وقتي باتري در دستگاه نباشد، با قطع برق، اطلاعات ذخيره نشده از بين مي رود)
من خیلی تنبلتر از این هستم که خودم ساعت را تنظیم کنم و همیشه همین روش شما را استفاده میکنم… مورد عجیبم این بود که یا باید آنقدر باتری داشته باشد که ساعت داخلی کار کند و یا باتری کلا خالی شده و ساعت پاک بشود و بعد از زمان صفر خودش شروع به مار کند… اینکه چرا یک زمانی غیر از ایندو را نشان میدهد عجیب بود.
و حالا که حرف تنظیم اتوماتیک شد، یک مشکلی که با آن دارم این است که گاهی یادش میرود ساعتم را تنظیم کند و مثلا ۵-۶ ساعت بعد نگاه میکنم و میبینم که اشتباه است. بعد که تنظیمات ساعت را باز و قفل آن را غیر فعال میکنم، بلافاصله ساعت را تنظیم میکند!!!