سلام. میخواستم راجع به فانت اینجا بپرسم.
تو سورس سایت که نگاه میکردم دیدم که ابتدا دو فونت ایکسبی و ایکسدابلیو زر باید خوانده شوند و سپس فانت گیزه اما من فقط فانت گیزه رو میبینم.
دو فانت زر در استایل انجمن ایمبد شدند یا اینکه در صورت وجود برروی رایانهی کاربر آن فانتها به نمایش درمیایند؟
چیزی که من خیلی ازش خوشم میآد اینه که اگر کامپیوتر مشاهدهکنندهٔ سایت مکینتاش نبود (و در نتیجه جیزه نداشت)، و XB Zar رو هم نریخته بود، انتخاب بعدی برای فارسی Arial ـه که توی کامپوترهای ویندوزی همهجا هست و در آخرِ آخر هم sans serif، و هیچ موقع هیچ اثری از تاهومای بدریخت روی ایرماگ دیده نخواهد شد!
http://irmug.com/forum/viewtopic.php?p=30091#p30091. الآن نگاه کردم و دیدم قلمهای XB Zar در مجموع حدود ۴ مگابایت حجم دارند! البته فکر نکنم اگر کسی بخواد این قلم رو استفاده کنه، حتماً الزامی باشه که تمام گلیفها رو لود بکنه، اما حتی یه زیرمجموعهٔ کوچیکش هم چند صد کیلوبایته که دانلودش در ایران بهطور متوسط چند ده ثانیه طول میکشه و برای همین، «زر» در این انجمن هنوز خانهزاد نشده.
بله، فانت تاهوما یکی از بدترین فانتهایی است که بنده تا بهحال دیدهام و اصلن حاضر نیستم در طراحی و وبدیزاین از آن استفاده کنم
اما در اینباره که فانت طول میکشه که بارگزاری بشه بنده مخالفم با این حرف. درسته که جمع فانتهای ایکسبی زر ۴مگابایت حجم دارند ولی قرار نیست که همهی آنها در استایل سایت قرار بگیرند. فانتفیس دادن یکی از کوچکترین و پراهمیتترین کارهاییه که طراح انجام میده ولی به نظرم بهتره فانت Times رو در اولویت بالاتری نسبت به Arial قرار بدید چون آریال چندان کاربر پسند نیست.
بله احتمالاً یک صفحهٔ وِب تنها آن گلیفهایی از قلم خانهزاد را بار میزند که در متن صفحه استفاده شدهاند. ولی در یک قلم نسبتاً پیچیده، تعداد این گلیفها را نمیتوان به استناد حروف الفبایی که در متن بکار رفتهاند ارزیابی کرد. خیلی از این گلیفها گلیفهای «contextual alternative» هستند که باید به همراه «همزاد» اولیهٔ خودشان بار زده شوند. نکتهٔ دیگر این است که قلمهای خانهزاد کلاً از فورمت متفاوتی استفاده میکنند. این امر بخاطر حفاظت از قوانین کپیرایت است. زمانی که این تکنولوژی مورد بحث بود، قلمسازان اصرار داشتند که از فورمت عمومی مثلاً TTF استفاده نشود و اینطور نشود که اگر یک سایت امتیاز استفاده از یک قلم را خرید، هر کاربری که آن سایت را باز میکند یک کپی از آن قلم را در کامپیوترش نصب کند!
البته من به جزئیات این قضیه وارد نیستم ولی این را میدانم که همین قلمهای سری ایکس۲ را به همین شکل نمیتوان به صورت قلم همزاد استفاده کرد و تبدیل فورمت آنها را به فورمت قلمهای همزاد بلد نیستم!
در مورد تایمز و اریال، به این نکته توجه داشته باشید که بخش حروف فارسی این دو قلم عیناً یکی است. تنها تفاوت آنها تفاوتی جزئی در فاصلهٔ پیشفرض خطوط است که برای حروف لاتین آن دو قلم تنظیم شدهاند و برای تایمز اندکی کمتر است. این فاصلهٔ کمتر برای حروف فارسی جا را برای چیزهایی مثل اِعراب تنگتر میکند. البته در صفحهبندی وِب معمولاً فاصلهٔ پیشفرض خطوط قلمها نادیده گرفته میشود و چیز دیگری تعیین میشود و این لزوماً یک عامل تعیین کننده نیست.
ولی کلاً در مورد حروف لاتین من هم تایمز را به اریال ترجیح میدهم.
بله حرف شما کاملن متینه. اما یک نکته را برای شما بیان میکنم که در وب سه حالت ایتالیک، بولد و معمولی یک قلم یا همان فانت را اگر بصورت همزاد نیستند در استایل با قابلیت فانتفیس خانهزاد میکنند و در سیاساس به هر کدام این ویژگیها را مقدار میدهند و مرورگر در صورت استفاده از هرکدام از حالتها یکی از فانتها را بارگزاری میکند. همیشه ترکیب فانتها پاسخ نیست اما حجم قلمهای ایکسبی زر باعث میشود که از آن چشمپوشی کرد...
دربارهی تایمز و آریال باید بگم که در محیط ویندوز این قلم بسیار با تامیز تفاوت دارد، یکی از بارزترین این تفاوتها اینه که قلم آریال خطوط باریک ناخوانایی دارند. در ایرماگ باید به این توجه داشت که همهگی کاربر مکینتاش نیستند و دوستان دیگهای هستند که از دستگاههایی چون آیدیوایسها بهره میبرند و به ایرماگ میآیند
روی iDevice ـها مشکلی نیست، چون اونها همگی جیزهپرو رو نصب دارند. البته جیزهٔ اونا کمی زشتتره، و «ی»ـشون گوژپشته! اما بههر حال سایت رو با یه قلم درستوحسابی میبینند نه تاهوما که به قول یکی از دوستان، شبیه یه شلنگه که طراحِ ابلهش اون رو به اشکال مختلف در آورده!
آهان درسته، زیاد جالب که چه عرض کنم، فاجعهبار بهنظر میرسه! من یکبار در دانشگاه با ویندوز XP این انجمن رو دیدم و وحشت کردم.
فکر کنم بشه با توجه به User Agent و سیستمعامل مقصد، css ـهای مختلفی به کاربر نشون داد که در نسخهٔ مکینتاش و iDevice، از جیزه و زر استفاده بکنه و در نسخهٔ لینوکس و ویندوز، قلم woff رو بهش بدیم و یه استایلی که از این قلم استفاده میکنه. این دیگه مشکل اونه که از یه کامپیوتر درستوحسابی (مک) استفاده نمیکنه و باید صبر کنه... ولی باز هم حجم اون قلم حدود ۴۰۰ کیلوبایت خواهد شد. آیا بهصرفهست که اینکار رو بکنیم؟ خیلیها با اینترنت کمسرعت وارد انجمن میشن و این براشون آزاردهنده خواهد بود... ولی من در کل با این کار موافقم (مگر همین مشکلی که گفتم).
بله درسته راحت میشه این کار رو کرد. دقیقن همین چند روز پیش یکی از دوستان مطلبی با همین عنوان یعنی متمایز کردن استایل مک و پیسی نوشته بودند کگه لینکش رو قرار میدم http://goo.gl/By6Sd ولی به نظرم چهارصد کیلوبایت حجم آنچنانی نیست. با توجه به اینکه مرورگرها فانتها رو کش میکنند دیگه فکر نمیکنم مشکلی وجود داشته باشه. پیشنهاد ۱۰۰٪ میدم که حتمن یک چنین عملی انجام بدید پینوشت: چند برگهی پیشین رو مطالعه میکردم و پیشنهاد جالب و کاربردی گزینهی « تشکر » برخوردم که خودم هم خیلی بهش علاقهمندم و دارم یک افزونهی این چنین برای بیبیپرس مینویسم. اما برای پیاچپیبیبی این مود وجود داره و نیازی به پارسیسازی نداره. فقط طراحی دکمهس و چند چیز دیگر. این هم آدرس این مود http://www.phpbb.com/customise/db/mod/thanks_for_posts/
اول من از دوستانی که پیشنهادهایشان به ظاهر بی جواب میماند عذرخواهی میکنم.
ما این پیشنهادها و نظرها را میبینیم و در تصمیم گیری در مورد امکانات سیستم مدیریت متحوای سایت آنها را لحاظ میکنیم. مدتی پیش مقدمات تغییر سیستم سایت به نرم افزاری مدرنتر انجام شد که بسیاری از پیشنهادهای دوستان را هم در بر میگرفت، مثلا امکان تشکر را داشت و خودش برای موبایل نسخه مناسب موبایل سایت را نمایش میداد. اما فعلا دست نگهداشتیم تا آن نرم افزار کاملتر و پخته تر شود. متاسفانه این نگرانی وجود دارد که نرم افزار خوبی که پیدا کردیم کاملا تجاری شود و با توجه به قیمت غیر معقول نسخه تجاری آن(برای سایتی مشابه ایرماگ) در این صورت دیگر گزینه مناسبی نخواهد بود.
اگر چنین شود دنبال آلترناتیوهای دیگری خواهیم بود و در نهایت اگر راه بهتری نباشد برای همین phpbb فعلی mod نصب میکنیم.
اینها را نوشتم تا مواردی که پیشنهادهایتان سریع عملی نمیشود را به پای بی توجهی ما نگذارید.
ممنون از پیشنهادهای همه دوستان
منم همینطور...
هرچند خیلی پیش میاد که یه چیزی میخونیم که نمیتونیم بدون تشکر ازش بگذریم و یه پست تشکر خالی هم آفتاپیکه... ولی همین تشکر های نوشتاری جو رو یه کم دوستانه تر هم میکنه، و در مقابل تشکر های کلیکی، ممکنه مسابقه جمع کردن امتیاز راه بندازه و دوستی ها احترام ها رو کمرنگ کنه!؟