بطور خلاصه؛
هر کاری که آیفوتو میتواند بکند، اپرچر هم میتواند بکند ولی نه برعکس. اما کار کردن با آیفوتو مثل آب خوردن است و اپرچر را بایستی واقعا یادش گرفت.
هم آیفوتو و هم اپرچر در درجهٔ اول محل نگهداری و سرو سامان دادن به عکسهایتان هستند. بعد در مرحلهٔ بعدی میشود از آنها برای اصلاح عکسها آنهم مخصوصا به تعداد زیاد استفاده کرد. آیفوتو و مخصوصا اپرچر به خوبی از پس اصلاح رنگ و چیزهایی مثل آن بر میآیند. اما برای ریزهکاری و به قول خارجیها manipulate کردن تصاویر خوب معلوم است که هیچ چیز بپای فوتوشاپ نمیرسد و برای همین هم هست که امکان ادیت کردن عکسها از طریق آنها در ادیتور خارجی در نظر گرفته شده است.
باز هم در مقایسه اپرچر با آیفوتو؛
آیفوتو برای استفادهٔ یک عکاس معمولی واقعا مناسب و کافیست. اما اپرچر میتواند نیازهای یک عکاسخانه یا عکاس حرفهای را برآورده بکند. کار کردن درست با اپرچر واقعا مستلزم یاد گرفتنش است و اگر یادش نگیرید، معمولا موجب سرخوردگی میشود. و اگر مطمئن هستید که حوصلهٔ یاد گرفتنش را ندارید، همان بهتر که تمام لایببری آیفوتویتان را به آن وارد نکنید و بعدا گیر کنید که آیفوتو بهتر بود.
بنظر من هم عکسهایتان را در یکجا نگه دارید. و گرنه به سردرگمی در نهایت منجر خواهد شد. اما اگر در بارهٔ مهاجرت به اپرچر مطمئن نیستید، اول یادش بگیرید بعد تصمیم بگیرید.
امین جان، اپرچر هم میتواند عکسها را به اندازهها و کیفیتهای مختلف براحتی اکسپورت کند و برای اینکار احتیاجی به فتوشاپ نیست.
برای این کار Command+Shift+e را بزنید و پیشفرضی که میخواهید را انتخاب کنید. این پیشفرضها را میشود ادیت یا اضافه کرد.
همینطور وقتی که میخواهید عکسی را وارد لایببریش کنید، این امکان را میدهد که آن سِت را در خارج از لایببریش در فولدری که خودتان میخواهید نگه دارید و اپرچر ردش را (تا وقتی لینکش را نشکنید) خواهد داشت.
که اینکار در در بعضی از مواقع ممکن است لازم بشود. هر چند که در اکثر مواقع همان بهتر است که وارد لایبرری خودش بشود.
من سالها از آیفوتو برای نگهداری عکسهایم استفاده کردهام و واقعا هم دوستش دارم. اما چند وقت پیش که اپل اپرچر را به قیمت هشتاد دلار (که آن منوقع نسخهٔ روی دیسکش را ۳۰۰ دلار میفروخت) در اپاستورش عرضه کرد، به طمع افتادم و خریدمش. گفتم حتما بایستی از آیفوتو بهتر باشد و یک چیز جدید هم یاد میگیریم. بعد هم بعد از گرفتن بکآپ از لایبرری آیفوتویم، تمام عکسهایم (نزدیک سی هزار عکس و فیلم) را به اپرچر انتقال دادم و آنها را از آیفوتو پاک کردم. راستی اپرچر برای اینکار یک دستور دارد که راحت تمام لایبرری آیفوتو را با مخلفاتش وارد خودش میکند که جایش زیر منوی فایل و در قسمت import است. الان هم چند ماهی است که دارم از اپرچر استفاده میکنم. ولی میتوانم با اطمینان بگویم که همان آیفوتو بخوبی کار من را راه میانداخت و احتیاجی به این هیولا نبود. مخصوصا چون همانطور که گفتم، کار با آیفوتو راحتتر است. مثلا اگر از صفحهٔ نمایش اصلی آیفوتو عکسی را با ماوس بگیرید بکشید و بیندازید روی دسکتاپ، یک کپی از اصل آن عکس به شما میدهد، اما در اپرچر حتما بایستی انتخابش کنید و اکسپورتش کنید.
راستی اگر از اپرچر استفاده میکنید، مطمئن بشوید که آخرین نسخهٔ آنرا دارید.
و یک کلمه در آخر،
کامپیوتر برای راحت کردن ما آدمها از خرکاری ساخته شده است و بخوبی از پس انجام آن بر میآید. ارگنایز کردن تعداد زیادی عکس و فیلم و آهنگ و غیره از بهترین کارهاییست که بایستی به کامپیوتر سپرد. سعی نکنید که آنها را دستی خودتان راست و ریست کنید. برای این کار بایستی از برنامههایی مثل آیفوتو و آیتونز و اپرچر و غیره استفاده کرد. اما بایستی استفاده از آنها را یاد گرفت. اگر یادشان بگیرید، معرکه هستند. وگرنه همیشه این داستان هست که یک آهنگ داشتم که اسمش را یادم نمیاد نمیدونم کدوم گوری رفته یا فولدر این عکسهای مسافرت پارسال به فلانجا کوش.
ببخشید بهنام جان، لابد اینقدر روده درازی کردم که پشیمان شدی که اسم من رو آوردی.