بهنام جان مرسی از راهنماییات. اما این قسمت نوشتهات را درست متوجه نشدم:
Behnam نوشته شده:پ.ن.
Pages هنوز هم شمارهگذاری فارسی [عربی] را دارد. ابتدا باید شمارهگذاری را insert کرد تا گزینهٔ فارسی پیدایش بشود. اما شمارهگذاری پاراگراف را ندارد.
Arzhang نوشته شده:بهنام جان مرسی از راهنماییات. اما این قسمت نوشتهات را درست متوجه نشدم:
قبل از اینکه به سراغ تب Document>Section بروی، ابتدا باید در یکی از جعبههای header یا footer کلیک کنی. Insert Page Number بلافاصله ظاهر میشود. آن را تأیید کن. چهار گزینه برای شمارهگذاری به تو میدهد که همه انگلیسی هستند. یکی از آنها را انتخاب کن [قاعدتاً آنی که مثل «page 1 of 1» واژهٔ انگلیسی ندارد] . بعد اگر به Document>Section بروی گزینهٔ عددهای عربی را خواهی دید.
Behnam نوشته شده:همین موضوع ایدهای به من داد (چون دارم فانتهای سری ایکس۲ را به روز میرسانم) که یک Stylistic Set برای این فانتها درست کنم که همهٔ عددهای انگلیسی را به فارسی تبدیل کند. اگر به مشکل اجرایی برخورد نکم این کار را حتماً خواهم کرد. در واقع همان کاری را میکند که فانتهای برنا میکنند ولی اختیاری و نه اجباری.
تست کردم. روی Mellel کار نمیکند. البته Mellel به این ترفند نیازی هم ندارد. ولی ظاهراً روی Pages کار میکند.
ایلیا جان،
آیا شما موفق شدید که دستورالعمل بهنام را بکار ببندید؟ من هر کاری کردم در بخش section اعداد فارسی یا عربی نمایان نشد.
آیا دیگر دوستان موفق به اینکار شدهاند؟
احمد
و برای اینکه ترفند جدید بهنام برای اعداد کار کند، بایستی که فانت جدیدش را که رویش دارد کار میکند را داشته باشی. من آنرا ندارم، ولی اگر نصب داشته باشی کار خواهد کرد.
احمد راست میگوید. آن شمارهگذاری پیدایش نمیشود! جلالخالق! وقتی آن توضیح را نوشتم برای من کار میکرد. ظاهراً هرچه بود همان صفحهٔ فارسی در آن زمان شمارهگذاری به فارسی را در پیجز برایم «بیدار» کرده بود! توضیح دیگری به ذهنم نمیرسد.
حالا همان تمپلت قدیمی را که ایلیا لینک داده اگر دانلود کنید و باز کنید، آن شمارهگذاری فارسی در همان section پیدایش میشود!
بهنام عزیز،
من آزمایش شما را انجام دادم و نتیجه داد. بدین ترتیب که ابتدا وارد حساب عربی بر روی کامپیوترم شدم و در آنجا پرونده جدیدی در برنامه pages ایجاد کردم. آنگاه در هنگام وارد کردن شماره صفحه امکان شماره گذار به عربی وجود داشت البته میباید در قسمت section اعداد عربی را انتخاب نمود چنانکه شما نیز در رهنمود خود به آن اشاره کردهای. فایل ضمیمه نتیجه اینکار است و میشود از آن به عنوان template استفاده کرد و هم بروی iOS نتیجه میدهد و هم بروی حساب کاربری غیر عربی بر روی مک. البته تفاوت جزئی این فایل(ضمیمه) با فایل شما این است که شماره گذاری صفحه در پایین صفحه است عوض بالای صفحه. دیگر اینکه من مقالهای ۴ صفحهای ایجاد کردهام که نشان دهم شماره گذاری بطور اتوماتیک انجام میشود. کاربر میتواند مقاله را حذف کند، البته پس از خواندن آن (چون مطلب فوق العاده) جالبی است، و آنرا با مطلب خود جایگزین کند..
حالا جالب است که امروز که دوباره آزمایش کردم بدون تمپلت و به همان صورتی که گفته بودم شمارههای فارسی [عربی] دوباره قابل دسترسی بودند!
Unarchiver ظاهراً پولی شده است. نمیدانم مشکل اینجا بود و یا فراموش کردهای خود فایل Pages را آرشیو کنی چون من نتوانستم فایل dms را بصورت یک فایل Pages باز کنم. فقط پوشههای Data, Index و Metadata و سه فایل jpg پرویو به دستم رسید.
احمد عزیز
خیلی ممنون از زحمتی که کشیدی. فعلاً کار آدم را راه میاندازد اما ای کاش میشد به روشی اعداد عربی را هم فارسی کرد.
البته به نظرم ناممکن است چون سیستم الآن دارد به واسطهی زبان عربیای که شما فعال کردهای، اعدادِ «عربی» را نمایش میدهد و نه فارسی را. به همین دلیل هم هست که وقتی در شماره صفحهها، اعداد را انتخاب میکنی و فونتهای سری X را به آنها میدهی، باز هم عدد عربیست. فقط در صورتی شکل فارسی مییابد که با جناب مستطاب فونتهای برنا آنها را تغییر دهیم.
یک چیزی هست که چند روز است مطرح کردنش را به تأخیر میاندازم چون فکر کردم این من هستم که نمیدانم باید چه کار کنم از بس که این مشکل احمقانه است راستش هنوز باورم نمیشود که چنین امکانی در پیچز نیست. در پیچز نمیشود کامند را گرفت و چند کلمهی مختلف را از چند جای متن انتخاب کرد! گاهی میشود که شما میخواهید چندین کلمه را از جا به جای متن انتخاب کنید و به طور همزمان آنها را مثلاً بولد کنید، در این صورت کامند را میگیرید و یکی یکی کلمات را انتخاب میکنید. اما در پیچز نمیشود این کار را کرد! یا آیا ترفندی دارد که من پیدا نکردهام؟
امتحان نکردم ولی اگر نتوانستی، قاعدتاً نمیشود!
اگر این برای آرامش فکر بدرد بخورد، باید بگویم که این چیز غیر متعارفی نیست. از دیرباز دو دسته واژه پرداز وجود داشتهاند. آن دسته که امکان انتخاب متن بطور شکسته را میدهند و آن دسته که فقط امکان انتخاب متن غیر شکسته را میدهند. مِلل هم امکان انتخاب شکسته را نمیدهد و خیلی هم بر این تصمیمشان سماجت دارند. پیجز هم ظاهراً از آن دسته است. تا آنجا که یادم هست Nisus چنین امکانی را میدهد.
من میدانستم که Nisus این امکان را داشت، اما ورد را خبر نداشتم. یک جستجو کردم، دیدم که TextEdit خودمان هم این قابلیت را دارد. در آنجا نوشته بود که فایرفاکس هم اینکار را میکند، اما در نسخهٔ جدید فایرفاکس این کار شدنی نیست.
فکر نمیکردم چیز بدرد بخوری باشد، اما مخصوصا برای کپی کردن چند چیز خیلی کار را سریع میکند. موقع پیست کردن، هر انتخاب پاراگراف خودش را دارد.
چیز عجیب و غریب این است که اگر در تکست ادیت بجای کامند، آپشن را نگه داریم، مستطیلی هایلایت میشود کرد!