سلام دوستان. من هنوز جرات نکردهام از iOS 13.7 به iOS 14 آپگرید کنم چون تعدادی برنامه موبایل بانک دارم و برنامه های تولید رمز دوم کارت بانکی که از سیبچه و آی اپس نصب کردهام و میترسم با آپگرید این برنامه ها از کار بیافتد. کسی آپگرید کرده که اطلاعاتی در اختیار بقیه دوستان قرار دهد؟
برای من بطور خاص بانکهای ملی و صادرات و کشاورزی مهمند ولی گمانم در مورد بانکهای دیگر هم اگر کسی اطلاعاتی داشته باشد و به اشتراک بگذارد برای بعضی از دوستان مفید خواهد بود.
این برنامهها از دید اپل برنامههای سازمانی هستند که پرسنل یک شرکت دارند استفاده میکنند. بنابراین بعید است که با ارتقا سیستم آنها را از کار بیندازد، مگر اینکه تکنولوژی استفاده شده در برنامه قدیمی باشد یا باگی داشته باشد که عملکردش را دچار مشکل کند.
از این مقدمات که بگذریم، تنها برنامه خارج اپاستوری که من دارم، رمزبان بانک ملی است که آن هم بدون مشکل کار میکند. بقیه را هم یا استفاده نمی کنم و یا وباپشان را دارم.
یک سؤال نه چندان مرتبط بپرسم؟ این برنامههای رمزبان و اینا که دارید، برای همون روش رمز یکبار مصرف است که در ایران مرسوم شده؟ یعنی اگر این برنامه را داشته باشید میتونید بدون نیاز به دریافت اساماس رمز یک بار مصرف بگیرید؟ اگه این باشه خیلی خوبه چون من دسترسی به حسابهای ایرانم رو از دست دادهام و حتی نمیتونم برم ببینم توی حسابم چه قدر پوله. اگه با این برنامه بتونم وارد حسابم بشم که عالی میشه. من توی بانک پارسیان حساب دارم.
بله، تقریبا همه بانکها یک اپلیکیشن برای این کار ساختهاند. بعضی آنلاین کار میکنند و بعضی آفلاین (مثل دستگاههای رمزساز قدیمی) هستند. برای فعال کردنشان به مراجعه به خودپرداز، اینترنتبانک، دریافت یک پیام حاوی توکن یا ترکیبی از اینها نیاز خواهی داشت.
پ.ن: اینطور که اینجا نوشته، برای بانک پارسیان باید اپلیکیشن پارسیان من (همراه بانک پارسیان) را داشته باشی، از طریق خودپرداز درخواست بدهی و کلید فعال سازی را از طریق پیامک بگیری!
Arzhang نوشته شده:یک سؤال نه چندان مرتبط بپرسم؟ این برنامههای رمزبان و اینا که دارید، برای همون روش رمز یکبار مصرف است که در ایران مرسوم شده؟ یعنی اگر این برنامه را داشته باشید میتونید بدون نیاز به دریافت اساماس رمز یک بار مصرف بگیرید؟ اگه این باشه خیلی خوبه چون من دسترسی به حسابهای ایرانم رو از دست دادهام و حتی نمیتونم برم ببینم توی حسابم چه قدر پوله. اگه با این برنامه بتونم وارد حسابم بشم که عالی میشه. من توی بانک پارسیان حساب دارم.
ارژنگ جان، مطمئنترین راه این است که سیمکارتت را در ایران پیش شخص مطمئنی بگذاری. چون گاهی اوقات این برنامههای رمزساز هم رمزِ اشتباه تولید میکنند (در مورد بانک سینا برای من پیش آمده؛ هم برای رمز دوم و هم رمز یکبارمصرف برای ورود به اینترنتبانک)؛ و باید از نو آنها را فعال کرد و برای فعالسازیشان هم اساماس میفرستند! ضمن اینکه بعضی بانکها و نیز کلا درگاه پرداخت شاپرک با آیپی غیرایرانی کار نمیکنند و ممکن است نیاز یه یک ویپیان هم باشد برای تولید آیپی ایرانی!
مرسی علی جان. دارم همین ایده را پی میگیرم اما از آنجایی که این چیزها هیچ اهمیتی برای حضرات ندارد و جواب این سؤال که «خب پس ما باید چه کار کنیم؟» بلانسبت شما «برو بمیر» است، چند ماهی طول میکشد که این پروسه طی شود و من به بدیهیترین حق خودم ـ اگر داشته باشم - برسم.
Arzhang نوشته شده:مرسی علی جان. دارم همین ایده را پی میگیرم اما از آنجایی که این چیزها هیچ اهمیتی برای حضرات ندارد و جواب این سؤال که «خب پس ما باید چه کار کنیم؟» بلانسبت شما «برو بمیر» است، چند ماهی طول میکشد که این پروسه طی شود و من به بدیهیترین حق خودم ـ اگر داشته باشم - برسم.
بله ارژنگ جان کاملاً متوجهام که با ابداع راهحلهای پیچیده برای مسائلی که میتوانستند کلاً وجود نداشته باشند، چقدر موجب زحمت برای همهٔ ما هستند… یک نمونهاش در سالیان پیش (که هنوز در جایجای شهر هست)، حذف چراغ قرمز سر تقاطعها و تبدیل آنها به دوربرگردان بود که از لحاظ دانش ترافیک، در حد جوک و از لحاظ عملی، موجب افزایش طول سفر و نیز خطر در ورود به جریان ترافیکی است که از مقابل دارد میآید. از طرح رجیستری گوشیهای موبایل و… هم بگذریم که این قصه سر دراز دارد…
البته OTP چیز خوبی است که اگر اشتباه نکنم سرویسهای پرداخت خارجی هم (البته با ساختار بهتر) بعضا از آن استفاده میکنند. مثلا سیستم پرداخت اپل که با RFID کار میکند از رمز یکبار مصرف استفاه میکند تا اگر دیتای ارسالی کپی شد، برای شخص سارق قابل استفاده نباشد.
در ایران هم که این سالها در اثر فشار اقتصادی و مسائل دیگر، دزد و کلاهبردار هر روز بیشتر از قبل میشود و آنهایی که هیچی بارشان نباشد لااقل فیشینگ را دیگر میتوانند انجام بدهند.
البته همین رمز یکبار مصرف را هم دارند دور میزنند. ولی حداقل کارشان کمی سختتر شده.
پ.ن: شاید باورتان نشود؛ ولی بازار اینکار آنقدر رونق دارد که بعید نیست فردا صنف و اتحادیه هم تشکیل بدهند! چند ماه پیش یک گروه+کانال در تلگرام دیدهام که به صورت تخصصی روی این موضوع کار میکند و ظاهرا فقط همان یکی هم نیست. اینکه میگویم کار میکنند یعنی تیم تخصصی نرمافزار، مهندسی اجتماعی و مالی دارند! به یکدیگر مشاوره میدهند؛ کد آماده و ماژولهای نرمافزاری میفروشند و حتی سیستم پولشویی شامل حسابهای اجارهای، کیفهای ارز مجازی و… را به صورت سرویس ارائه میدهند.
پ.پ.ن: البته همه اینها با یک سیستم مالی شفاف، سیستم fraud detection (که رفتارهای مشکوک مالی را تشخیص دهد) و قوه قهریه (قانون+پلیس+قاضی) کارآمد تا حد خیلی زیادی قابل حل است. ولی فعلا همین را هم که راه انداختهاند غنیمت است.