این مطلب در سال ۲۰۰۳ پست شده است! گمان میکنم کسی که میخواسته قلمهای تایمز و هلوتیکا و کوریر رو با عربی کامل کنه و بعد به رایگان توزیع کنه توجه نداشته که این قلمها در امتیاز اپل هستند!
فقط سورنا جان بگویم که اگر اپل خیال داشت قلمهایش را با عربی به این صورت کامل کند من تاکنون خبر داشتم!
بهنام جان
ما کجا میتوانیم قلم default سیستم را عوض کنیم؟ در برخی جاها، مثلاً در جواب مستقیم به ایمیلی که از یک حساب gmail آمده است، قلم STheiti انتخاب میشود که در نگارش فارسی با حروف جدا جدا نمایش داده میشود.
این مشکل را در ارسال پیام های کوچک تلفن sms که توسط یک ویجت انجام میدهم، نیز دارم. البته به فارسی فقط. ( ارسال sms توسط یک ویجت کاملاُ رایگان !! اگر کسی مشتاق است، خبرم کند )
روز و روزگارتان خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3
Stheiti قلم دیفالت نیست. در سفری (بدون تغییر) Helvetica هست و در کل سیستم Lucida Grande. هر دوی آنها هم در برخورد به متون عربی آن را به Geeza Pro (پسر عموی بنده!) حواله میدهند.
Stheiti تنها زمانی به میدان میآید که Geeza Pro کُدی در متن را نداشته باشد. این از مواردی است که در ویندوز معمولاً یک یا چند علامت سؤال ظاهر میشود. اما Mac OS X هیچ سؤالی را بی پاسخ نمیگذارد. اگر قلم مورد استفاده کُدی را نداشت، میرود در صندوقخانه میگردد و آن را به هر قیمت که هست پیدا میکند! این برای زبانهای لاتین و بطور کلی زبانهائی که حروف آن به هم نمیچسبند یک نعمت الهی است. متأسفانه اما برای نگارش عربی به نکبت بدل میشود. این نکبت بویژه ابعادی غیر قابل تحمل پیدا میکند از این رو که جیزه (پسر عموی من!) نمایندهٔ رسمی نمایش متن نیست و به نمایندگی از قلم دیگری پادویی میکند. از لحظهای که در این مأموریت در یک کُد ناقابل تاکام میماند، اخراج شده و مأموریت آن پایان یافته تلقی میشود و دیگر به او باز نمیگردد و ادامهٔ مأموریت را قلم دیگری که از عهدهٔ آن کُد برآید (قلم زاپاس Stheiti) تا به آخر ادامه میدهد!
برای اینکه ما کاربران فارسی از این بابت حسابی مشت و مال شده باشیم، این آخر داستان نیست!
Stheiti به عنوان یک گردن کلفت همه فن حریف همهٔ کدها را دارد و به همین دلیل به کسی اجازه نمیدهد که او را از مأموریتش اخراج کند اما فراموش کرده که برای چسباندن آنها به یکدیگر AAT اضافه کند! کار پر دردسری بوده است و او برای جوابگوئی به نیازهای هزار و یک زبان عجیب و غریب سرش خیلی شلوغ بوده است!!
حالا پیدا کنید پرتقال فروش را. سؤالت چه بود؟!
قلم باز و رمان نویس نامدار !!!
اسم و هویت پرتغال فروش در آخر داستان تو برایم معلوم نشد اما !! در حال حاضر چاره را در جواب به ایمیلیهای دریافتی اینطور یافتم که متن اصلی را از فرمت texte تبدیل کنم به rtf تا قلم جیزه پرو را به جای Stheiti قبول کند.
روز و روزگارتان خوش
ق.خ
iMac Intel 2.66GHz, Osx 10.7.3