سلام
ممکنه سوالم چندان مرتبط با فروم نباشه ولی تنها امیدم همینجاس و اگه کمکم کنین یه دنیا ممنونتون میشم
درباره علامت «هفتمانند» شکل پیوستشده یه اطلاعاتی میخواستم
اینکه اسمش چیه؟
فرقش با علامت ساکن ْ چی هستش؟
آیا جز یونیکد هست؟
واینکه چهجوری میشه تایپش کرد
مہران گرامی با سلام،
اینگونہ علائم تزئینی تایپوگرافی فقط با استفاده از برنامہهای ویژهٔ تایپوگرافی فارسی امکان پذیر میباشد. بہترین برنامہ برای اینکار «قلمبرتر» از شرکت ایرانی «مریم سافت» است کہ ما در سایت بہ معرفی آن پرداختہایم. «قلمبرتر» اینکار را در برنامۂ ساده TextEdit میسر میسازد. البتہ ناگفتہ نماند کہ برنامہ ایندیزاین خاورمیانہ با کمک برنامۂ «تصمیم»، و نہ بہ تنہائی، این امکان را فراهم میکند ولی قیمت برنامۂ ایندیزاین چند صد دلار است و فقط قیمت «تصمیم» بہ تنہائی ۴۰۰ دلار میباشد.
بہ نمونہهای ضمیمہ کہ من در برنامہ TextEdit و بہ کمک برنامۂ «قلمبرتر» انجام دادهام توجہ کنید. نیز اگر بہ پالت تایپوگرافی این برنامہ کہ با پیکان مشخص کردهام دقت کنید علائمی را کہ شما در پی آنہا هستید پیدا خواهید کرد.
همانطور که احمد گفت اینجور چیزها را باید ویرایشگر در اختیار بگذارد تا امکان جابجایی و تعیین مکان این علامتها را هم داشته باشد. ولی تصادفاً علامت ۷ کوچک (برای بالای کرسی) یک کُد یونیکد دارد. U+065A
اما علیالاصول، اگر صفحهکلید شما یک کُد را نداشته باشد، استفاده از آن کُد صرفاً به عنوان یک اِلِمان آرایشی صلاح نیست مگر در چهارچوب برنامههای ویرایشگر که ذکر آن رفت. برای «تایپ» کردن چنین کُدهایی یا باید در صفحهکلید استاندارد یک زبان مشخص وجود داشته باشد و یا کاربرد زبانشناختی داشته باشد که در این صورت میتوان از طریق character viewer (با نام جدید Emoji & Symbols) به این کُدها دسترسی پیدا کرد. البته فانت مورد استفاده هم باید آن را داشته باشد. امیری آن را دارد. یونیکد نسخ بتا هم البته آن را دارد. دو سه تا فانت دیگر در سیستم مک آن را دارند. ولی به عنوان اِلِمان آرایشی کاربردی ندارد.
در ویندوز تایپ کاراکترها با استفاده از وارد کردن کد آنها توسط کیپد کار رایجی است. مک هم یک کیبورد برای همین کار دارد. بایستی کیبورد Unicode Hex Input را که زیر قسمت Others است فعال کنید. این کیبورد در حالت عادی مثل کیبورد انگلیسی میماند. اما اگر کلید Option را نگه دارید و کد کاراکتری که میخواهید (مثلا 065A) را وارد کنید، آنرا برایتان تایپ میکند.
شاید راحتترین راه پیدا کردن کد کاراکترها هم استفاده از برنامهٔ فوقالعادهٔ UnicodeChecker باشد که بهنام قبلا معرفیش کرده بود. http://earthlingsoft.net/UnicodeChecker/
این هم از آن چیزهایی است که شاید به درد هیچکس نخورد ولی از آنجا که به درد من خورد آن را اینجا میآورم.
یک راه یافتن کُد حرفی که تایپ میکنید این است که آن را در پنجرهٔ UnicodeChecker تایپ کنید. ولی اگر بخواهید حروف زیادی تایپ کنید و لیست یونیکد آنها را داشته باشید، راه بهتری وجود دارد.
در بخش shortcut های Services در System Preferences گزینهٔ Convert to Unicode Hexadecimal Character Code را فعال کنید و یک میانبر برای آن انتخاب کنید. بعد اگر در TextEdit یک متنی بنویسید و Select All کنید و آن میانبر را بزنید، همهٔ حروف را به کدهای شانزدهگانهٔ یونیکدی تبدیل میکند. [ارقام کد ده دهی نیستند. شانزده شانزدهی هستند: 0123456789ABCDEF] نمیدانم به آن در فارسی چه میگویند.
من چون میخواستم کدهای موجود در یک صفحهکلید را جمعآوری کنم، کلیدها را دانه دانه تایپ کردم [با و بدون modifiers] و بعد میانبر را زدم و لیست مورد نظرم را تحویل گرفتم!