من آیمک ندارم، اما یک مک مینی دارم و برای اون یک UPS خریدم. ولی علاوه بر مک راوتر را هم به آن وصل کردهام. در نتیجه وقتی برق قطع بشود اینترنت خانه از کار نمیافتد.
خوبی UPS این است که علاوه بر محافظت دستگاه، آنرا روشن هم نگه میدارد. مقدار زمانش بستگی به قدرت باتری آن دارد. اما حداقلش این است که وقت دارید تا فایلهایتان را سیو و دستگاه را خاموش کنید. https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9 ... prov=sfti1
ولی اگر خرید UPS ممکن نبود، حداقلش همانطور که همه میدانند، استفاده از یک Surge Protector است که همه جا میفروشند. برق که میرود، وقتی که میخواهند دوباره برقرارش کنند، مجبورند که آنرا با فشار زیادتر از معمول بفرستند که این برای دستگههای برقی خیلی خطرناک است. این یکی باتری ندارد و فقط جلوی آن فشار زیاد برق را میگیرد و ارزانتر است.
ایران و کانادا یا هر جای دیگر ندارد؛ حتما از surge protector برای دستگاههای حساس برقی استفاده کنید. البته نمیدانم خود پاور آیمک مجهز به این ویژگی هست یا نه.
اما الان که در ایران برق خیلی از روزها ۲ ساعت میرود، برای متوقف نشدن کار و احیانا از دست نرفتن فایلهای ذخیرهنشده، حتما از یک یوپیاس استفاده کنید.
سپاس از شما.
پرسش من بیشتر به این خاطر بود که برخی از «محافظ»های غیراستاندارد و تقلبی در عمل کاری انجام نمیدهند و حتی شاید آسیب نیز بزنند!
در مورد استابیلایزهای سرووموتوری آشنایی دارید؟
اینطور که من متوجه شدم، این استابلایزرها از یک ترانس متغیر (مثلا اتوترانسفورمر (وریاک)) و یک سرووموتور تشکیل شدهاند که شفتشان به هم متصل (کوپل) شدهاست.
وریاک یک هسته گرد دارد که دورش سیمپیچی شده و یک سر متحرک روی سیمهای آن میلغزد. در نهایت بسته به اینکه سر متغیر کجا باشد، ولتاژ خروجی ترانس تغییر میکند.
این استابلایزرها یک مدار کنترل دارند که ولتاژ خروجی دستگاه را اندازه میگیرد و به موتور دستور میدهد شفت ترانس را طوری بچرخواند که خروجی همیشه ۲۲۰ باقی بماند. مثلا اگه ولتاژ برق شهر در اثر بار شبکه افت کرد، به موتور دستور میدهد که ولتاژ را بالا ببرد و اگه ولتاژ زیاد بود، آن را کم میکند.
در واقع این مدل پیوسته و دقیق همان ترانسهای محافظی است که قبل از مد شدن این surge protector های الکترونیکی استفاده میشد و دو یا سه ترانس داشته و سعی میکرد ولتاژ را به سوئیس بین این ترانسها، در حول و حوش ۲۲۰ نگاه دارد.
البته این سیستم نمیتواند پالسهای شدید را جبران کند، ولی احتمالا یه مدار محافظ (خازنی) برای حذف پالس و همچنین تلفات انرژی راکتیو ترانس در نظر میگیرند و باز احتمالا یه surge protector هم برای لحظه وصل برق یا زمانی که تثبیت خروجی از توان دستگاه خارج است در نظر میگیرند.
خلاصهاش این است که این دستگاه سعی میکند آن کاری را که ups به صورت الکترونیکی و دیجیتال انجام میدهد (بجز روشن ماندن در زمان قطعی برق)، به صورت مکانیک و آنالوگ انجام بدهد تا هزینه دستگاه کمتر شود. ضمن اینکه تهویه خاصی هم معمولا نیاز ندارد و در نتیجه ساکتتر از ups است. ولی در عوض اگر نوسان زباد باشد هم مصرف برقش بیشتر میشود و هم قطعات متحرکش زودتر خراب میشوند.