چنانکہ میدانید از سیستم عامل «سیرا» خط جدیدی بہ سیستم عامل ضافہ شد بنام «خط سانفرانسیسکو». این خط بہ مرور جایگزین خط «لوسیدا گراند» و «هلوتیکا نئو» کہ خطهای سیستم عامل بودند شده است. تا معرفی سیستم عامل «سیرا» «خط سانفرانسیسکو» از زبان عربی پشتیبانی نمیکرد. امروز در یکی از سایتهای عربی خواندم کہ «خط سانفرانسیسکو» در سیستم عامل آیاواس ۱۱ از زبان عربی پشتیبانی میکند.
خواهش من از دوستانی کہ iOS 11 نصب کردهاند این است کہ آزمایش کنند و ببینند کہ آیا این خط از زبان فارسی نیز پشتیبانی میکند یا نہ.
Ahmad نوشته شده:خواهش من از دوستانی کہ iOS 11 نصب کردهاند این است کہ آزمایش کنند و ببینند کہ آیا این خط از زبان فارسی نیز پشتیبانی میکند یا نہ.
فکر میکنم این همان فونت سانفرانسیسکوی فارسی باشد که هرکجای سیستم و نرمافزارهای خود اپل که متن فارسی حضور داشته باشد با این فونت نمایش داده میشود. نرمافزارهای دیگر دولوپرها هم پس از این که با xcode 9 کامپایل شوند از آن پشتیبانی خواهند کرد.
البته برخی اپها از همین حالا با این فونت کار میکنند، مانند تلگرام.
MacBook Pro Retina MR932 (2018), macOS Sonoma
iPhone 13 Pro, iOS 17
iPad Pro 9.7", iOS 17
فکر میکنم این همان فونت سانفرانسیسکوی فارسی باشد که هرکجای سیستم و نرمافزارهای خود اپل که متن فارسی حضور داشته باشد با این فونت نمایش داده میشود.
من دقیقا متوجه منظورتان نشدم. تا آنجائیکه من میدانم خط پیش فرض سیستم عامل مک و iOS و ساعت اپل برای نمایش متون فارسی/عربی خط جیزه بودهاست. آیا در این مورد تغییری رخ داده است؟
جالب است که بدانید که نسخهای از خط سان فرانسیسکو که از سایت اپل قابل دریافت است هنوز از زبانهای عربی/فارسی پشتیبانی نمیکند. البته من نسخه مک آنرا تست کردم.
احمد
Ahmad نوشته شده:
من دقیقا متوجه منظورتان نشدم. تا آنجائیکه من میدانم خط پیش فرض سیستم عامل مک و iOS و ساعت اپل برای نمایش متون فارسی/عربی خط جیزه بودهاست. آیا در این مورد تغییری رخ داده است؟ https://developer.apple.com/fonts/
بله تغییر کرده و تا جایی که بررسی کردهام خط سانفرانسیسکو جایگزین جیزه شده است.
MacBook Pro Retina MR932 (2018), macOS Sonoma
iPhone 13 Pro, iOS 17
iPad Pro 9.7", iOS 17
هلوتیکای سیستم را نباید دست زد. اما فکر میکنم که جیزه را میشود غیرفعال کرد. البته بنظر من جیزه از این خیلی قشنگتر است (بجز یای گوژپشت نسخهٔ دومش). البته تعریف یکی به معنای نفی دیگری نیست.