با سلام و احترام
من يك صفحه كيبورد فارسي از نوع كاور پلاستيكي براي مك بوك گرفتم و رويه اين مك هم سيستم عامل ويندوز ١٠ هم نصب كردم.
حال موقع تايپ فارسي در هر ٢ حالت (مكينتاش و ويندوز) حروف ر ز با دذ جابجا تايپ ميشود يعني رويه كاور پلاستيكي ر خورده ولي موقعي كه تايپ ميكنيم د تايپ ميكند،
لطفا راهنمايي كنيد چه جوري ميتوانم اين مشكل را در هر ٢ سيستم عامل برطرف كنم.
داستان این کاور را نمیدانم. اما وقتی دارید «ي» عربی (با دو نقطه پایین) تایپ میکنید، معنیش این است که کیبورد استاندارد را فعال نکردهاید. شاید اگر کیبورد استاندارد فارسی را نصب کنید حروف سر جایشان باشند.
اما کلا استفاده از کاور چندان فکر خوبی نیست. چون احتمالا در دراز مدت روی صفحهٔ نمایش جا خواهد انداخت.
ي عربي را بدون ٢ نقطه تايپ ميكند و همه چيز فارسي است مشكل من بيشتر حروف رزدذ است كه جابجا چاپ ميكند يعني به جاي ر د تايپ ميكند و به جاي د ذ تايپ ميكند لطفا در اين خصوص راهنمايي نماييد.
(اين متن با موبايل iphone نوشته است به همين دليل ي ها ٢ نقطه دارد در مك اين مشكل موجود نيست)
در System Preferences در قسمت Keyboard در تب Input Sources صفحهبندی(Layout)های مختلفی برای زبان فارسی وجود دارد که عبارتند از Afghan Dari، Persian، Persian - Standard و Persian - QWERTY.
با توجه به شواهد و قرائن Layout کاور پلاستیکی کیبورد شما مطابق با صفحهبندی Persian است اما شما Persian - Standard را به عنوان Input Source خود انتخاب کردهاید.
در زیر تفاوت این دو را میتوانید ببینید:
MacBook Pro Retina MR932 (2018), macOS Sonoma
iPhone 13 Pro, iOS 17
iPad Pro 9.7", iOS 17
با تشكر فراوان
مشكلم در سيستم عامل مكينتاش حل شد ولي در ويندوز هر دوي persian و persosn standard از الحاذ حروف رزدذ مثل هم هستند و جابجا تايپ ميشود ، اگر در اين خصوص هم راهنمايي فرماييد ممنون ميشوم.
مشکل زبان فارسی در ویندوز اعم از نداشتن نیمفاصله و یا جا به جایی جای حروف، با برنامهی کوچک و مفید تری لیاوت (Tray layout) قابل حل است. البته خبر دارم این برنامه تا قبل از ویندوز ۱۰ بدون مشکل کار میکرد اما نمیدانم آیا در ویندوز ۱۰ هم کارآست یا خیر.
هر ٢ كيبورد ويندوز ١٠ را چك كردم ، مثل مك عكسي از حروف نشان نميدهد كه ببينم دقيقا چه تفاوتي دارد ولي از لحاظ حروف رزدذ دقيقا مثل هم هستند و هر ٢ كيبورد موجود در ويندوز جا به جا حروف رزدذ را چاپ ميكنند.
ظاهراً کیبورد فارسی در ویندوز آن طور که باید، نبوده است و طبق خبر سایت «خوابگرد» خوشبختانه این مشکل با ارائهی نسخهی جدید تری لی اوت حل شده است.
توضیحات کامل را رضا شکراللهی در سایتش، خوابگرد داده است.
این چیزی که در خوابگرد منتشر شده ربطی به خدابیامرز تری لی اوت ندارد. درواقع برنامهنویس یک صفحهکلید جدید نوشته و چینش حروف را مثل چینش برنامه traylayout گذاشته است.
من پنج سال پیش در همین سایت این موضوع را نوشتم و جالب آن که آقای شکرالهی هم از من در وبلاگم پرسید. ولی فکر کنم ایشان چندان با کامپیوتر آشنایی ندارند و یا توضیح من در اینجا خوب نبوده است:
همچنین باید گفت که چینش صفحه کلید فارسی استاندارد در ویندوز ۱۰ شبیه همان است که در مک و لینوکس هست و با برنامه keyboard layout manager میتوان صفحه کلید جدید در ویندوز ساخت مانند Ukulele در مک:
persian-02.png (7.87 KiB) مشاهده 76028 مرتبه
persian-01.png (6.92 KiB) مشاهده 76028 مرتبه
این توضیحات را نوشتم تا اگر کسی بعدا این مطالب را خواند یک وقت گمراه نشود.
با تشكر فراوان
مطابق توصيه شما keyboard layout manager را بر روي ويندوز نصب كردم و چند دكمه رزدذ را edit كردم ، حالا كيبورد مكينتاش و ويندوز دقيقا مثل هم شده و كار ميكنند.