من هم میخواستم به سهم خودم ۱۰ سالگی ایرماگ را تبریک بگم. راستش من الان که این تاپیک رو دیدم و نوشتهها رو خوندم نگاهی به تایخ عضویت خودم انداختم و متوجه شدم که ۵ سال هست عضو ایرماگ هستم. تاریخ عضویتم با شاید یکی دو روز اختلاف مترادف با خرید اولین مکبوکم هست.
کلا زیاد کابر فعالی نیستم و پست زیاد نمیازم اما کمتر روزی هست که به ایرماگ سر نزنم. ایرماگ وقعا یک محیط خاص با آدمهای خاصتر هست که این رو از اولین روزی که عضو شدم لمس کردم و خوشحالم که منه کوچم در میان بزرگان چون شما هستم و از مطالب و کمک های ارزشمندتون بهره میبرم و همیشه یاد میگیریم از شما.
باید بگم که با این که هیچ کدوم از اعضای سایت رو ندیدم و رابطه ای ندارم اما ایلیا و بهنام رو دورادور بسیار دوست میدارم و حس بسیار خوبی به هر دوی این عزیزان دارم، امیدورام که روزی ملاقاتشون کنم.
شاد باشید.
شاهین
آخرین ویرایش توسط iShahin در 18 ژانویه 2014, 03:19، در مجموع 1 بار ویرایش شده است.
من هم بسیار خوشحالم که ایرماگ ده سال را پشت سر گذاشته است. زمانی که ما این انجمن مجازی را راه انداختیم تصور اینکه این انجمن تا ده سال دیگر برپا خواهد بود را نمی کردیم، اینکار بیشتر یک حرکت آنی بود تا امری که برایش برای طولانی مدت برنامه ریزی شده باشد. صرف تماس با همفکران و همزبانان در این زمینه تکنیکی امری لذت بخش بود. بیاد دارم که سالها پیش از تشکیل ایرماگ، من در سایت اپل در جایی که به بحث در مورد مشکلات اختصاص داشت یکی دو اسم فارسی پیدا کردم و برایشان پیام گذاشتم ولی پاسخی از آنها دریافت نکردم. این مساله در آن هنگام در بین ایرانیان خارج از کشور ساکن در آمریکا خیلی رایج بود که تن به آشنایی به دیگر ایرانیان ندهند.
در همان هنگام اولین سایت کاربران مک عرب زبان موسوم به «ماک للعرب»، که توسط دانشجویی سعودی که به تازگی از آمریکا برگشته بود نیز آغاز بکار کرد و من هم جزو اولین کسانی بودم که به انجمن آنها پیوستم. درست در همان روزها بود که با یک جستجوی ساده در نت با واژه Persian Mac به جایی رسیدم که علی صمدی در آن پیامی را به زبان انگلیسی منتشر کرده بود. همانجا نیز جوابی بود از دوست عزیزمان علی رستگار و بهنام. چند روز بعد شبی تلفن زنگ زد و فردی که آنور خط بود خود را علی صمدی معرفی کرد. این تلفن زدنها تقریبا هر هفته یکی دوبار از جانب علی صمدی صورت میگرفت. علی صمدی بسیار انسان پشتکاری بود، از کودکی در دوران جنگ تک و تنها توسط خانواده اش به آلمان فرستاده شده بود، شاید هنگام آمدنش بیش از ۱۲ سال نیز نداشت. این پشتکاری در انجام کار به گمانم نتیجه رشد در محیط آلمان و تاثیر پذیری از فرهنگ آلمانی بود. این البته با روحیات بسیاری از ایرانیان هم نسل من که عبارت است از کار امروز به فردا گذاشتن فرق داشت.
داشتن پشتکار، درستی، مهربانی نیز در آن هنگام در نوجوان ۱۵ سالهای که وارد این جمع کوچک شده بود نیز عیان بود، گرچه وی نه از آلمانیها تاثیر گرفته بود و نه از کس دیگری، ذاتش خوب بود (و هست). همان روزها پیام داد که ما باید سایت درست و حسابی راه بیندازیم و گفت من ترتیب کار را میدهم. در عرض یکی دو هفته سایت محترمی را یک تنه راه انداخت. این فرد دوستمان علی رستگار بود. ترتیب کار سرور و کرایه کردن آنرا علی صمدی داده بود. شبی علی صمدی زنگ زد و گفت احمد میدانی علی رستگار بیش از ۱۵ سال سن ندارد و گذشته از این وی کامپیوتر مک نیز ندارد. من تحسینم نسبت به وی چند برابر شد.
انجمنی که ما در آن هنگام راه انداختیم اولین انجمن کاربران ایرانی مکینتاش نبود. قبل از ما توسط بعضی از کاربران و علاقمندان مک در ایران انجمنی بنام «ایرماگ» توسط علی عظیمی و بهروز رضویان راه انداخته شده بود. این انجمن، که میشود آن را «ایرماگ ۱» تلقی کرد، اولین انجمن کاربران مک در خاورمیانه بود. ایرماگ ۱ پس از شروع تحریمها از کار بازماند.
به هر صورت ایرماگ فعلی که در واقع ایرماگ نسل ۲ است اینطور راه افتاد.
مسئله پشتیبانی از زبان فارسی در پلاتفرم مک از همان ابتدا دغدغه ما بود. این مسئله با زحمات دوستمان بهنام واقعا بعد وسیعی بخود گرفت. در آن هنگام سیستم پردازش متن سیستم عامل OSX فقط از فونتهائی بنام AAT پشتیانی میکرد و فونتی که زبان فارسی-عربی به فرمت AAT را پشتیبانی کند بیش از ۲ عدد نبود. بهنام با پشتکار قابل تحسین تمام فونتهای «برنا» را تعدیل کرد و آنها را به فرمت AAT در آورد. وی بدون اطلاع از تکنیکهای ساخت فونت دست بکار شد، اینکار را بصورت خودآموز یاد گرفت کار تبدیل و نیز بهینه سازی تعداد زیاد فونت فارسی را به به نحو احسن به انجام رسانید. بدون شک کار بهنام در وجود و بقای ایرماگ نقشی اساسی داشت.
البته برای دوستانی که سالها عضو ایرماگ بودهاند این داستان مطمئنا تکراری است ولی فکر کردم که دانستنش برای اعضائی که جدیدا به انجمن ایرماگ پیوستهاند خالی از لطف نباشد.
ایرماگ گذشته از محلی مجازی برای تلاقی همفکران در زمینه تکنولوژی مک، یک رسالت را برای خود از همان اوان تعریف کردهاست. این رسالت کمک به بهبود پشتیبانی فارسی در سیستم مک میباشد. ما با این انگیزه با بسیاری از شرکتها، از جمله اپل، تماس میگیریم و سعی میکنیم که آنها را ترغیب به پشتیبانی از زبان فارسی (عربی) بنماییم یا اگر این پشتیبانی وجود دارد با دادن پیشنهاد و گزارش اشکال کمک به بهبود آن نماییم.
بعنوان مثال سال گذشته، ۲۰۱۳، ایرماگ ابتکار عمل یک کمپین (ببخشید معادل فارسی این واژه را پیدا نکردم) را بعهده گرفت. ما با تعدادی از انجمنهای مشابه موجود در خاورمیانه تماس گرفتیم و از آنها خواستیم که با امضای یک نامه مشترک، که خطاب به شرکت اپل نوشته شده بود، و در آن از عدم پشتیبانی فارسی/عربی در بسته نرمافزاری iWork انتقاد شده بود، به این کار مشترک بپیوندند. با انجمنهای کاربری مک در امارات، قطر، مصر، عربستان سعودی (۲ عدد)، پاکستان (۲ عدد) و یک انجمن عربی فراملیتی تماس گرفته شد. بلاخره ۶ انجمن با اینکار موافقت نمودند و نامه را که پس از بحث فراوان در بین مدیران ایرماگ تهیه شده بود، به شرکت اپل ارسال گردید. اینکه آیا این نامه در تصمیم اپل به ایجاد پشتیبانی از سیستم نوشتاری راست-به-چپ در برنامهٔ Pages تاثیر داشته است یا خیر را نمیدانیم ولی بنده کلا به نتیجهبخش بودن اینگونه کارهای «لابیگری» اعتقاد دارم.
دومین کار مدیریت ایرماگ در سال ۲۰۱۳ انجام تماس با شرکت نرمافزاری مریم بود. ما از همان ابتدا که برنامه «قلم برتر» نسخه مک تهیه شده بود آنرا تست کرده و اشکالات آنرا نیز مرارا به اطلاع نرمافزاری مریم رساندیم. در همین زمینه نیز علی رستگار به کمک دوستان برنامهنویسمان رضا یگانه و پوریا عظیمی یک اینترفیس مدرن تهیه نمود که در اختیار شرکت مریم گذاشته شد ولی متاسفانه آنها تصمیم گرفتند که، بدلایلی که بر ما پوشیدهاست، آنرا بکار نبرند. هدف ما «مکی» کردن اینترفیس برنامه «قلم برتر» بود.
پروژه بعدی ما نامهنگاری به شرکت اپل است، اینبار برای شکایت کردن از عدم پشتیبانی از زبان نویسههای ویژهٔ زبان فارسی در خطهای عربیای که به همراه با سیستم عامل «ماوریکس» عرضه شده است.
به هر حال بنده بیش از این سر شما را با پرحرفی درد نمیآورم و برای همه شما دوستان وفادار ایرماگ آرزوی موفقیت میکنم و برای ایرماگ آرزوی بقا و تداوم.
احمد جان، داستان شکل گرفتن ایرماگ را با این روایت نشنیده بودم و بسیار برایم لذتبخش بود. مطمئنا استفادهای چنین سهل و آسان از زبان فارسی در مک را مدیون شما و دیگر دوستان قدیمی و فعال ایرماگ هستیم. امیدوارم همیشه سایهی شما و دیگر دوستان عزیز بر سر ایرماگ باشد.
من که عددی نیستم تو این انجمن ولی به عنوان کوچکترین عضو تبریک عرض میکنم امیدوارم 1000 ساله شه
به جرات دارم میگم اینجا متفاوت ترین انجمن فارسی ایرانیه
خداییش انجمن های دیگه فارسی خصوصا اپلی ها همگی فقط دنبال کسب درآمد هستند ولی اینجا در عین سادگی فقط به کاربر فکر میکنه و حل مشکلاتش امیدوارم روز به روز پیشرفتش بیشتر شه
برای من ایرماگ نسیم خنکی بود بعد از مدتها دویدن و بالا پایین کردن پلههای پایتخت و زنگ زدن به این شرکت و آن شرکت برای مک و اپلی که آن روزها طرفداری نداشت. انجمنی کوچک با دوستانی نازنین و آگاه و متین که هنوز بعد از سالها دائم به آن سر میزنم. خوشحالم که هنوز سرپاست و ۱۰ ساله شده و امیدوارم که بعد از ما هم زنده و بالنده باشد؛ درست مثل همین الان با آدمهای نو و ایدههای نو.