به نقل از حساب Medium آقای سعید طاهری، توسعه دهندهی فارستپ:
همراهان عزیز سلام،
از لحظهای که اپل در کنفرانس توسعهدهندگان سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که میتوان برای دستگاههای با سیستم عامل iOS کیبورد جانبی تولید کرد، تصمیم گرفتم که خلأ نبود کیبورد فارسی در این دستگاهها را رفع کنم. روند توسعه از تابستان همان سال شروع کردم و همزمان با انتشار iOS 8، فارستپ به عنوان اولین کیبورد فارسی جانبی در اپاستور در دسترس قرار گرفت.
من همیشه دوست داشتم نرمافزاری تولید کنم که بتوانم آن را با افتخار به اعضای خانواده و دوستان خودم معرفی کنم؛ چرا که معتقدم اگر نزدیکان از آن استفاده نکنند، قطعاً نمیتوانم افراد دیگر را در این راستا متقاعد کنم.
در این سه سال در فارستپ امکاناتی را گنجاندم که هنوز هیچ رقیب داخلی و حتی اکثر رقبای خارجی در خود ندارند؛ از امکانات سادهای مثل علائم و اعراب، نیمفاصله و پیشنهاد اموجی گرفته تا امکانات پیشرفتهای مثل پیشبینی لغات، تایپ لغزشی و یادگیری از کاربر.
تلاش کردم با توجه به درخواستها و گزارشهای کاربران مشکلات را رفع و امکانات جدید را اضافه کنم. طبیعتاً همهی موارد مد نظر کاربران به دلایل متعدد پیاده نشدند؛ همیشه تلاش کردم در پاسخ ایمیل کاربران دلایل تصمیمهایم را به اطلاع برسانم؛ به یاری خدا حتی یک ایمیل از کاربران را بیپاسخ نگذاشتم.
من همواره این اعتقاد را داشتهام که کار با کیفیت را نباید به رایگان انجام داد؛ به همین دلیل به غیر از بازههای زمانی کوتاه فارستپ همواره به قیمت ۱ دلار به فروش رسید. خوشبختانه کاربران هم با اعتماد خود به این تصمیم من احترام گذاشتند.
در طول این سه سال، قریب به ۲۰ ایمیل و درخواست به انحای مختلف به اپل برای اضافه کردن کیبورد فارسی به iOS ارسال کردم. بیاغراق میتوانم بگویم از هیچ امکان iOS 11 به اندازهی معرفی کیبورد فارسی خشنود نشدم؛ از آنجایی که تصمیم اولیهی من برای توسعهی فارستپ رفع مشکل نبود کیبورد فارسی بود، تصمیم گرفتم به فروش فارستپ خاتمه بدهم.
قصد داشتم با انتشار نسخهی نهایی iOS 11 این کار را انجام دهم؛ اما با توجه به مشکلاتی که اپل در پرداخت درآمد فروش به دلایل سیاستهای تحریمی برایم به وجود آورد، تصمیم گرفتم از امروز فارستپ را به رایگان در اختیار شما قرار دهم. با انتشار نسخهی نهایی iOS 11 آخرین آپدیت فارستپ برای رفع مشکلات بزرگ در این نسخه از سیستم عامل ارسال میشود و پس از یک هفته آن را به طور کامل از اپاستور حذف خواهم کرد.
از اینکه در این مدت به این نرمافزار اعتماد کردید و آن را به دوستان و آشنایان خود معرفی کردید از شما سپاسگزارم.
موفق و سربلند باشید
سعید طاهری
قبلا هم شنیده بودم که آقای طاهری تصمیم دارند به توسعه فارس تپ خاتمه بدهند، با اینحال از شنیدن این خبر متاسفانه شدم.
هر چند فارس تپ بی نقص نبود، ولی آنقدر خوب بود که همچنان کیبورد محبوب خیلی از ما بماند. مخصوصا که با توجه به اوضاع اخیر اصلا بعید نیست که کیبورد فارسی مجددا از iOS نهایی حذف شود!
و در نهایت امیدوارم آقای طاهری در این خصوص تجدید نظر کنند و اگر تصمیم به حذف کامل امانت دیولوپری خود ندارند، فارستپ را حداقل در آخرین نسخه آن برای ما به یادگار بگذارند.
فارس تپ یک ویژگی منحصر به فرد دارد و آن این که آن را یک فارسی زبان کاربلد ساخته است. کیبورد اپل هیچ وقت به پای آن نخواهد رسید چون این کمپانی بیمسئولیت چیزی که برایش مهم نیست آن ۶میلیون مصرفکنندهی بیپناه است بنابراین هیچ وقت خودش را زحمت نمیدهد تا ظرایفی را که آقای طاهری در فارس تپ گنجانده است، در آن بگذارد.
کاش آقای طاهری فارس تپ را از اپ استور حذف نکند و این انتخاب را به فارسیزبانان بدهد که بین صفحه کلید سیستم یا دیگری، یکی را بگزینند.
بنده هم موافق هستم کہ «فارس تپ» جزو بہترین کیبوردهای فارسی برای iOS است. من امیدوارم کہ آقای طاهری در تصمیم خود تجدید نظر کند ولی اگر این کار غیر عملی باشد یا اینکہ اپل «فارس تپ» را از اپ استور حذف کند احتمالا ما باید بہ دوستمان ایلیا و همکار ویتنامی ایشان، سنگ، متوسل شویم برای توسعہ و بروزنمائی کیبورد «سنگ-ایلیا».
فکر میکنم برای هر کسی که کیبورد آقای طاهری را خریده آن تا مدتها که تغییر عمدهای در iOS داده نشود، برایش کار کند. برای اینکه آنرا (اگر آقای طاهری یا اپل برداشتند) از دست ندهید، (بایستی تا این اتفاق نیفتاده) آنرا با آیتونزتان در مک یا ویندوز دانلود کنید.
اما در مورد کیبورد Sang، همانطور که قبلا گفتم بسیار بعید است که آپدیت بشود. علتش هم این است که سانگ دیگر چندان کار دولپری از این دست نمیکند. این آپدیت آخری را هم که کردیم، فکر میکنم که با من رودربایسی کرد. اما کیبورد ایشان فکر کنم تا مدتها در اپاستور باقی خواهند ماند. اگر خواستید از آن استفاده کنید، پیشنهاد من این است که اصلا دور لمسی تایپ کردن با آنرا بکشید. من مخالف لمسی بودن این کیبورد بودم، اما تیغم نبرید. در این صورت کیبورد کاملی است ولی امکانات پنهان آنرا بایستی یاد بگیرید.
کیبوردهای خوب دیگر هم هستند که اگر اشکالات آنها را گزارش کنید، نسبتا نیازها را برآورده میکنند.
hamidrezamt نوشته شده:دوستان گرامی، اگر فارستپ را خریده باشید برای همیشه آن را در سوابق خرید اپل آیدیتان خواهید داشت.
به نقل از حساب توییتر آقای طاهری:
فارستپ برای کسانی که قبل از حذف از اپاستور اون رو خریدن یا به رایگان دانلود کردن، میتونن همیشه از سابقه خریدشون دانلود کنن.
من از چند و چون ساختار اپ استور خبر ندارم، ولی الان اپهایی را که اپل از اپ استور برداشته (مثلا دیجیکالا را) میتوانم در دستگاه جدیدم پیدا و نصب کنم، ولی یک اپ ریموت کنترل برای دوربین DSLRم داشتم که چند سال پیش خود شرکت آن را خاتمه داده و حذف کرد و بعد دیگر امکان دانلود آن نبود و از لیست اپهایم هم حذف شد!
Ilia نوشته شده:برای من شده که اپ قدیمی حتی اگر نشان داده میشده، دانلود نمیشده.
من تازه امروز خودم رو قانع کردم به iOS11 برم اما متوجه شدم نه تبلتام و نه آیفونام هیچکدام اجازهی آپدیت شدن را ندارند. به این ترتیب با حذف شدن فارستپ، و این طور که ایلیا میگوید، احتمال از دست دادن آن در آتیه، من مناسبترین گزینهی صفحه کلید فارسی را از دست خواهم داد.
چند روز پیشها پس از آن که بر حسب اتفاق شیشهی آیفون اسای من شکست و دیدم تعویض شیشهاش عملاً کار عاقلانهای نیست، مجبور به خرید یک موبایل جدید شدم (آدم موبایلبازی نیستم و راستش را بگویم از موبایل بدم میآید. داشتناش از سر اجبار است). آیفون ۱۳ مینی را انتخاب کردم که اندازهاش کوچک و مشخصاتش بهروز است. وقتی با استفاده از بکآپ همهی نرمافزارها را برگرداندم و خیلی از بابت این امکان اپل مشعوف شدم که چهقدر کار را راحت کرده است، متوجه شدم که دیگر فارستپ روی گوشی کار نمیکند و مجبور به حذفش شدم.
اولش چندان ناراحت نبودم چون با آمدن کیبورد رسمی اپل برای فارسی، وضعیت نسبت به پیش تغییر کرده، اما چند روزی نشد که متوجه شدم چه چیز ارزشمندی را از دست دادهام. بزرگترین مزیت این کیبورد این بود که امکانات تایپ کردن فارسی را پاسخ میداد: دو بار کلیک برای «آ»، فشار ممتد روی «م» و «ن» برای تایپ «می» و «نمی» آن هم با نیمفاصله و از همه مهمتر، پیشنهاددهندهی قابل قبولش که نه تنها کلمات که بعضی شکلکها را هم پیشنهاد میداد (مثلاً کلمهی «خنده» برای ).
البته تصمیم آقای طاهری برای قطع کار این کیبورد یک تصمیم شخصی است و به خود ایشان مربوط است اما به عنوان یک کاربر واقعاً هیچوقت منطق این کار را نفهمیدم. یک محصولی که دارد خیلی خوب کار میکند و میتواند کمک مالی هم برای صاحبش داشته باشد چرا باید بیهیچ دلیل روشن و واضحی، همینجوری متوقف شود؟ این رفتار به نظرم بیاحترامی به مصرفکننده است. من به شخصه حاضر بودم به صورت سالیانه برای این کیبورد اشتراک بپردازم و ادامه داشته باشد حتی به شکل همینی که هست.
من متأسفانه سواد برنامهنویسی بسیار اندکی دارم ولی به شدت به فکر افتادهام که یک کیبورد فارسی بنویسم. اگر کسی باشد که او هم مشتاق است و میخواهد همراهی کند، بسیار مشتاقم.