زمانی انسان به شطرنج به عنوان اوج نبوغ انسانی نگاه میکرد. بازیای که برای چیدن استراتژی و نقشه به "عقل" انسان نیاز داره. بعد از اینکه کاسپاروف از دیپبلو شکست خورد این تصویر به سرعت در هم شکست. و تازه خیلیها متوجه شدن که کامپیوتر فقط یک ماشین برای انجام دادن سریعتر کارها نیست.AliGhz نوشته شده:من نام ChatGPT را این اواخر در جاهای مختلفی دیده بودم اما خیلی کنجکاو نشده بودم که بیشتر در مورد آن جستوجو کنم. هنوز هم شخصاً امتحانش نکردهام. اما به نظر میرسد که پدیدهٔ جالب توجهی است و ظاهراً مناقشهبرانگیز هم شده است. هرچند به نظر میرسد مثل هر فناوری دیگری، بالاخره راه خود را خواهد یافت و دستکم در مورد اموری که نیازمند خلاقیت انسانی (به معنای درست آن) نیست و از جنس کارِ گِل است نه کارِ دل، میتواند کمک بزرگی باشد و موجب صرفهجویی در وقت و هزینه شود.
و به نظرم، گسترش و رواج موجودات مبتنی بر هوش مصنوعی مثل همین چتباتِ گفتوگومحورِ تولیدکنندهٔ محتوا، معنای «انسان بودن» را هم به چالش خواهد کشید: آیا انسان، به قول ارسطو، فقط یک «حیوان ناطق» است؟ که در این صورت فرقی میان انسان و یک هوش مصنوعیِ پیشرفته نخواهد بود. یا انسان، در عین سخنگو بودن و توانایی استفاده از کلمه برای رساندن منظور، چیزی فراتر هم هست؟
آیا مثلا اگر این چتبات غزلی در فرم غزلهای حافظ یا شعری شبیه اشعار شاملو تولید کند، میتوان آن را «عین» غزل حافظ و شعر شاملو تلقی کرد؟
به نظرم اینها از جمله سوالاتی است که نیازمند تامل فراوان است و فارغ از دغدغههای اخلاقی که در خصوص استفاده از این مدل چتباتها مطرح شده، میتواند ما را به دریافتهای تازهای در مورد «خود»مان برساند.
نصرا جان خیلی دوست دارم بدونم ازش چی پرسیدی که به این نتیجه رسیدی. اما میتونم بهت اطمینان بدم که سیری و دستیار گوگل در مقایسه با مدلهای زبانی بزرگ مثل ChatGPT در بهترین حالت یک اسباب بازی هستن!nasraa نوشته شده:... ولي چيزي كه دستگيرم شد اين هست كه از نظر توانايي پردازش هنوز خيلي با سيري اپل فاصله دارد. ولي به خاطر ساختار متفاوتش به نظر مي رسد دسترسي بيشتري به اطلاعات كشورهاي مختلف از جمله ايران دارد.
سلام ایلیا،Ilia نوشته شده:این هوش مصنوعی در چند سال همهٔ ما را بیچاره خواهد کرد اما الان راستش من عاشق این ChatGPT شدهام. این سیستمهای هوش مصنوعی قابلیت این را دارند شغل بسیاری از ما را از ما بگیرند، آنهم شغلهایی که تا چند سال پیش بنظر کاملا مصون از خطر جایگزین شدن با کامپیوتر بودند. نمیخواهم که بگویم که آخر الزمان شده است و کن فیکون خواهد شد، اما راستش هر چه نگاه میکنی، طوفان عظیمی را میبینی که در راه است ولی قبل از رسیدن باعث شده که همه جا شکوفه ببینی.
با آنچه امیر گفت کاملا موافقم. اگر بتوانید در موقعیتی قرار بگیرید که از آن استفاده کنید، بردهاید و اگر کار فکری دارید، احتمالا تیشه به ریشهٔ شغل شما خواهد زد. من حدس میزنم که دولتها مجبور خواهند شد که یک سری محدودیتهای شدیدی برای آن اعمال کنند یا حداقل به فکر دادن نوعی حقوق پایه به خیل عظیمی باشند که در چند سال آینده بیکار خواهند شد.
اما فعلا من با این ChatGPT دارم کیف میکنم. سوالهایی که باید برای پیدا کردن جواب در سایتهای مختلف میپرسیدم و بعد از پیدا کردن هر جواب گیج میزدم که حالا چکار کنم را از این میپرسم و با توضیح کامل درجا جوابم را میگیرم و جواب سوالهای متعاقب آن را هم که پیش میآید. معرکه است. فقط یک مقداری من را یاد سرنوشت آن آخوندک نر میاندازد پس از خواستگاری در دنیای حشرات:
https://www.youtube.com/watch?v=b6KBsy-n99k
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان