امروز، ۱۳ ژانویه ۲۰۱۴، ایرماگ ۱۰ساله شد.
برای من ایرماگ جایی است که از زندگی روزمره و محیط اطراف فاصله بگیرم و در فضایی متمایز، با افرادی متفاوت از هر جای دیگر همصحبت و همراه شوم.
ایرماگ جایی است که فعالیت در آن به منظور سود و منفعت نیست، نه اینکه فعالیت سودآور بد باشد، اما تاکنون هدف ایرماگ نبوده است.
ایرماگ جایی است که فعالیت هر کسی در آن به معنای واقعی کلمه داوطلبانه است، برای همین است که در زمانی انجمنی فعالتر و پربارتر داریم و زمانی دیگر فعالیتها کم میشود. اما در دوران فعالیت کمتر ایرماگ هم همیشه با سر زدن به آن از چیزهایی باخبر شده و مطالبی را آموختهام که بدون آن برای من ممکن نبود.
سال گذشته برای هویتیابی ایرماگ سال خوبی بود:
- انجمن یک قالب (style) مخصوص به خود را پیدا کرد که تقریباً در هر دستگاهی از موبایل تا دسکتاپ به شکلی مناسب نمایش داده شود. پایهٔ کار قالب Artodia Air بود که با تغییرات فراوان، به خصوص با زحمات پوریا، دیگر شباهت چندانی به قالب اصلی ندارد و از آن مدرنتر و کارآمدتر شده است.
- سیاستهای ایرماگ دربارهٔ حریم خصوصی کاربران در یک متن روشن و غیر ترجمهای بیان شد.
- راهنمای کار با سایت به زحمت ارژنگ، دوست مدیرمان که در همین سال به جمع ما پیوست تهیه شد. راهنمایی که از دید کاربری که با انبوه گزینههای پرابهام سیستم سایت مواجه میشود نوشته شد و او در جریان نگارش آن من و احتمالا سایر دوستان را متوجه بخشهایی از نرمافزار انجمنهای سایت کرد که تا پیش از این سرسری از کنار آن گذشته بودیم.
- مطالب مربوط به خطاطی و قلمسازی همواره از نقاط قوت مباحث ایرماگ بوده است. لزوم ایجاد بخشی جداگانه که از اختلاط مباحث جلوگیری کند همواره احساس میشد تا اینکه پوریا زحمت این مورد را هم کشید.
- در زمینه تولید محتوای دست اول و پاسخ به سوالها هم که سایر دوستان مدیر و کاربران فعال سایت بسیار زحمت کشیدند و مایهٔ خجالت منِ کمکار شدند

صحبت از کمکاری شد، لازم میدانم که به ماجرای سایت نارنجی اشاره کنم، چرا که در زمان انتشار اخبار مربوط به آن سرم شلوغ بود و فرصتی برای بیان نظرم فراهم نشد. سایت نارنجی از سایتهای محبوب من نبود و اگر کسی در موردی خاص به آن لینک نمیداد پیش نمیآمد که خودم به آن سر بزنم. نویسندههای آن را هم نمیشناسم. اما هر چه کلاهم را قاضی میکنم برایم قابل تصور نیست که نویسندههای چنین سایتی اقدامی مجرمانه، آن هم در ابعاد مورد اتهام، انجام داده باشند. از اینکه تا به حال چیزی ننوشته بودم احساس کمکاری میکردم و لازم دانستم حالا که جشن ۱۰ سالگی سایت خودمان را جشن میگیریم، یادی هم بکنم از یک سایت دیگر مربوط به فناوری که متاسفانه از ۱۲ آذر امسال ساکت مانده است.
در آخر این کیک زیبا را که ایلیا زحمت پخت مجازی(!) آن را کشیده به شما تقدیم میکنم: