انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

نسخهٔ پنجم استاندارد یونیکد

جدیدترین اخبار را در اینجا بخوانید و بنویسید

نسخهٔ پنجم استاندارد یونیکد

پستتوسط Behnam » 03 نوامبر 2006, 03:26

سخنگوی یونیکد ماژدا دانیش Magda Danish در بارهٔ انتشار نسخهٔ 5.0 استاندارد یونیکد چنین می‌نویسد:

مانتن ویو، کالیفرنیا، اول نوامبر ۲۰۰۶ -
کنسرسیوم یونیکد مفتخر است اعلام کند که نسخهٔ 5.0 استاندارد یونیکد اکنون توسط انتشارات آدیسون-وزلی Addison-Wesley منتشر شده و در کتابفروشی ها در دسترس قرار گرفته است. با انتشار این کتاب مرجع رسمی، گامی اساسی در جهت تفویت و تحکیم پنجمین نسخهٔ استاندارد جهانی کُدبندی کنسرسیوم یونیکد برداشته شده است. بیل گیتز Bill Gates مدیرعامل مایکروسافت می‌گوید « بیش از یک دهه است که یونیکد مبنای بسیاری از تولیدات و فناوری‌های مایکروسافت بوده است». «نسخهٔ پنجم استاندارد یونیکد به ما کمک خواهد کرد که مزایای مهم و تازه ای را به کاربران عرضه کنیم.»

با اتکا به تجربهٔ پانزده سالهٔ کارکرد آن در سطح جهانی، این نسخه تکامل ملموسی نسبت به نسخه‌های پیشین عرضه می‌کند - با صدها صفحه اطلاعات جدید و بیش از هزار صفحه متون بروز رسیده، نقش‌ها، جداول، تعاریف، و بندها و ضوابط تطابق با استاندارد. نسخهٔ پنجم پاسخی روشن و عملی را به سؤالات مطرح شده توسط سازندگان نرم‌افزار جهانشمول عرضه می‌دارد.

برتران سرله Bertrand Serlet معاون ارشد مهندسی نرم‌افزار در اپل می‌گوید « اپل از ابتدای کار پشتیبان یونیکد بوده است». «ما از پذیرش روزافزون یونیکد بسیار شادمانیم و به نسخهٔ پنجم یونیکد به عنوان مقطع مهمی در تبیین این استاندارد خوش‌آمد می‌گوئیم.»

برای اولین بار، کتاب شامل تمامی متون پیوست (annexes) استاندارد، که شامل اطلاعات حیاتی پردازش، نظیر نرمالیزاسیون متن و identifier parsing است، تبادل قابل اعتماد متن در برنامه‌های گوناگون و نیز در وِب را ممکن می‌سازد. به گفتهٔ گی اِل ستیل جونیور Guy L. Steele Jr. ، از اعضای سان مایکروسیستم، «نسخهٔ پنجم استاندارد یونیکد جامع ترین و مستند ترین نسخهٔ استاندارد تا به امروز است».

استاندارد یونیکد پایهٔ پردازش، انبار (storage ) و تبادل بی اشکال داده‌های متن را در هر زبانی برای تمام نرم‌افزارهای مدرن و پروتوکل های فناوری‌ اطلاعات فراهم می‌آورد. وینت سرف Vint Cerf ، سر مرشد اینترنت برای گوگل می‌گوید «هدف گوگل این است که اطلاعات جهان را نظم و سازمان دهد و برای این منظور، یونیکد یک نقش محوری ایفا می‌کند زیرا وسیله ایست که توسط آن محتوای اطلاعات در هر زبانی می‌تواند بگونه ای عرضه شود که توسط نرم‌افزار قابل پردازش باشد.» «بدین منظور، نسخهٔ پنجم با نزدیک به ۱۰۰٫۰۰۰ کُد برای حروف، ساختاری هماهنگ و جهانی برای همهٔ زبانهای جهان فراهم آورده است.»

یونیکد نسخهٔ پنج مبانی لازم برای صنعت فناوری اطلاعات بیش از پیش جهانی را بر پایهٔ شبکهٔ جهانی World Wide Web و نیز XML فراهم می‌آورد. سِر تیم برنرز -لی Sir Tim Berners-Lee مخترع وِب و مدیر کنسرسیوم وُرلد واید وِب (W3C) می‌گوید «راهی که W3C به منظور جهانی کردن واقعی وِب در پی گرفته است یونیکد است. یونیکد برای کار W3C بنیادی است؛ از روزهای آغازین HTML تا خانوادهٔ رو به رشد مشخصات XML و فراسوی آن، یونیکد عنصری از W3C بوده است.»

علاوه بر XML، یونیکد برای استانداردهای مدرن دیگری چون Java, C#, ECMAScript (JavaScript), LDAP, CORBA و WML درخواست می‌شود و روش رسمی برقراری استاندارد ISO/IEC 10646 است. ماکوتو موریاتا Makoto Murata از دانشگاه بین المللی ژاپن می‌گوید «ابزارهای نرم‌افزارهای XML به لطف پیروی از یونیکد بخوبی بین المللی شده اند. اضافه شدن کاراکترهای JIS X 0213 (احتمالاً استاندارد ژاپن - م) به یونیکد نسخهٔ پنج کاراکترهای لازم برای مکاتبات الکترونیکی دولتی به زبان ژاپنی را فراهم ساخته است.»

برای جزئیات بیشتر در مورد نسخهٔ پنجم استاندارد، به این سایت کنسرسیوم یونیکد مراجعه کنید.
http://www.unicode.org/book/aboutbook.html
برای اطلاعات بیشتر در مورد یونیکد:
http://www.unicode.org
آخرین امکانات یونیکد نسخهٔ پنج در سی مین کنفرانس بین الملل سازی و یونیکد (IUC) از ۱۷ تا ۱۹ نوامبر ۲۰۰۶ در واشینگتن دی‌سی به نمایش گذاشته خواهد شد.

دربارهٔ کنسرسیوم یونیکد

کنسرسیوم یونیکد سازمانی غیر انتفاعی است که برای توسعه و گسترش استاندارد یونیکد و استانداردهای جهانشمول مربوط به آن بنیان گذاشته شده است.

عضویت کنسرسیوم دامنهٔ گسترده ای از شرکتهای بزرگ و سازمانهای فعال در صنعت کامپیوتر و پردازش اطلاعات را شامل می‌شود. اعضا عبارتند از:
Adobe Systems, Apple Computer, Basis Technology, Denic e.G., Google, Government of India, Government of Pakistan, HP, IBM, Justsystems, Microsoft, Oracle, SAP, Sun Microsystems, Sybase, The University of California at Berkeley, Yahoo! plus well over a hundred Associate, Liaison, and Individual members.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط Ahmad » 03 نوامبر 2006, 15:38

بهنام جان ممنون بابت ترجمهٔ این اطلاعیه.
احمد
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

پستتوسط Ali.Rastegar » 04 نوامبر 2006, 13:05

من هم ممنونم، واقعا لذت بردم از خواندن مطلب :-)
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط Behnam » 04 نوامبر 2006, 15:42

احمد و علی عزیز لطف دارید. گمان می‌کنم که این خبر مهمی باشد زیرا این نسخهٔ یونیکد ابزار سهل‌الوصول تری را برای برنامه نویسان فراهم کرده است. راستی علی جان تو که بر روی صفحه کلیدت الفبای عربی حک شده است، برای حرف «ه» کدام شکل را داری؟ «ه» یا «ھ»؟ این سوال من به یونیکد و قلم های چند زبانهٔ خط عربی مثل سری آیندهٔ ایکس مربوط می‌شود.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Behnam در 04 نوامبر 2006, 22:21.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط Ali.Rastegar » 04 نوامبر 2006, 16:11

بهنام جان بر روی صفحه‌کلید من «ه» دو چشم(مثل ه در هادی) قرار دارد.
موفق باشی
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط Behnam » 04 نوامبر 2006, 16:29

خب این که خبر خوبی نیست! ظاهراً یونیکد در مورد «ه» ، ویژگی های این حرف در «اسکریپت» عربی را با ویژگی های آن در «زبان» عربی اشتباه گرفته است. قانع کردن یونیکد هم در این مورد کار حضرت فیل است ولی ظاهراً برای عربها «ه» و «ھ» در الفبا علی‌السویه است ولی برای بقیهٔ زبانها ابداً اینطور نیست. حالا شاید احمد در این مورد چیزی بداند ولی من از خود عرب زبانها پرسیده‌ام و در این مورد بی اطلاع بودند!
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Behnam در 04 نوامبر 2006, 21:58.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط iSam » 04 نوامبر 2006, 18:54

من هم بسیار ممنونم بهنام جان , بسیار توضیحات منظور رسان و قابلی بود . من هم ه را مثل علی عزیز دارم . موفق باشی .
 Mac Studio
 iPhone 12 Pro Max
 Apple Watch
 iPad Air
 Apple TV
 AirTag
 Think Different
نماد کاربر
iSam
 
پست‌ها : 1998
تاریخ عضویت: 09 ژوئن 2006, 00:51
محل سکونت: Austria

پستتوسط Behnam » 04 نوامبر 2006, 19:22

ممنون سامان جان،
قضیه این است که تاکنون کاربران غیر عرب نگارش عربی، «ھ»را تنها بر روی صفحه‌کلید خود دارند و در ۹۹٪ موارد وقتی آن را تایپ می‌کنند، همان «ه» خودمان ظاهر می‌شود. اگر استاندارد یونیکد بصورتی که هست بر همهٔ قلمها اعمال شود، آن کلید، شکل «ھ» را پدید خواهد آورد. به همین دلیل است که یونیکد خبر ندارد که این استاندارد چه سر و صدائی برپا خواهد کرد! نکتهٔ جالب این است که تاکنون که هنوز این استاندارد فراگیر نشده است، خود عرب زبانهای نگارش عربی هم به فقدان شکل «ه‍» برای کلید «ه» اعتراضی نداشته اند! اما ظاهراً برای عربها هردو قابل قبول است ولی دیگران «ھ» را به عنوان الفبا نمی‌پذیرند. البته قضیه صرفاً به شکل «ه» در الفبا محدود نمی‌شود و عواقب مهمی در نگارش متن نیز خواهد داشت.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Behnam در 04 نوامبر 2006, 22:00.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط Ali.Rastegar » 04 نوامبر 2006, 21:03

بهنام جان یک خبر تکان دهنده‌ی دیگر برای کاربران عرب زبان! Opera 9.0.2 با فونت XW Zar درصورت جدا بودن حرف از سایر حروف فقط شکل ه را نشان می‌دهد نه «ه‍»! برای همین من تا با Safari صفحه را ندیدم شکل «ه‍» را مانند ه می‌دیدم!
موفق باشید
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط Behnam » 04 نوامبر 2006, 21:31

علی جان فعلاً هر قلمی «ه» را همان «ه» نشان می‌دهد. یکی دو قلم برای ویستا تهیه شده اند که در آنها «ه» بصورت «ھ» نمایش داده می‌شود. یکی از آنها Arabic Typesetting است. اگر سر و صدای کسی هنوز در نیامده است به این دلیل است که کسی هنوز یک قلم عصا قورت دادهٔ یونیکدی ندارد!
مشکلی که تو در Opera کشف کرده ای چیز دیگری است. من برای نمایش «ھ» در پُست های بالا از «ه» به اضافهٔ «فاصلهٔ صفر چسبان» استفاده کرده بودم. Opera با «فاصلهٔ صفر چسبان» اشکال دارد و آن را به «ه» نمی‌چسباند. در این پُست که از «ھ» واقعی دوچشم استفاده کرده‌ام، قاعدتاً Opera هم آن را درست نمایش خواهد داد.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط iSam » 04 نوامبر 2006, 23:34

ممنون بهنام جان و علی جان , پس این ماجرای (( ه )) کلی سر و صدا خواهد کرد . عجب ماجرایی , موفق باشید .
 Mac Studio
 iPhone 12 Pro Max
 Apple Watch
 iPad Air
 Apple TV
 AirTag
 Think Different
نماد کاربر
iSam
 
پست‌ها : 1998
تاریخ عضویت: 09 ژوئن 2006, 00:51
محل سکونت: Austria

پستتوسط Ali.Rastegar » 04 نوامبر 2006, 23:45

بله بهنام جان الان شکل ھ در Opera هم صحیح است. راستی من هنوز یک مورد را متوجه نشدم، این مشکلی است که باید در استاندارد یونیکد برطرف شود یا در Keyboard Layoutها یا قلمها؟
موفق باشی
نماد کاربر
Ali.Rastegar
Site Admin
 
پست‌ها : 2878
تاریخ عضویت: 26 مه 2004, 12:45

پستتوسط Behnam » 05 نوامبر 2006, 00:12

در این مورد نظرات مختلف است. یا بهتر بگویم، من نظری را مطرح کرده بودم و ازکس دیگری تاکنون نظری نشنیده‌ام! راه حل آن بستگی به این دارد که عربها تا چه اندازه نسبت به داشتن شکل دوچشم در الفبای خود اصرار داشته باشند (که تاکنون بجز عمل انجام شده در یونیکد من اصراری بر آن ندیده ام) اگر آن وضعی که تاکنون کار همه را راه انداخته بود کماکان قابل قبول باشد، نیازی به تغییر Layout نیست. نیازی به تغییر قلمها هم نیست. چیزی که نیاز است یک کُد ویژه در یونیکد برای «ھ» ابجد است. در صورت وجود چنین کُدی البته باید به صفحه کلید اضافه شود و این کُد جدید جای عملیات «ه» + «فاصلهٔ صفر چسبان» را خواهد گرفت. من به این فکر کرده بودم که با وضع فعلی قلم ها چگونه می‌شود به نیاز عربها نیز پاسخ داد و برای الفبا شکل «ھ» را پدید آورد ولی به نظر میرسد که این کار ممکن نیست (بدون لطمه زدن به کارکرد آن در فارسی - کردی - پشتو - اردو...) یا لااقل چیزی به عقل من نرسیده است. اگر بنا باشد که «ه» عربی با کُد کنونی خود بصورت «ھ» نمایش داده شود، در اینصورت زبانهای غیر عربی باید برای «ه» خود کُد جدیدی درخواست کنند - علاوه بر کُد جدیدی برای «ھ» ابجد. که البته این به نظر من بسیار بی‌مورد می‌آید.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Behnam در 12 نوامبر 2006, 17:37.
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط Behnam » 05 نوامبر 2006, 19:54

saman_g3 نوشته است:[نمایش]
ممنون بهنام جان و علی جان , پس این ماجرای (( ه )) کلی سر و صدا خواهد کرد . عجب ماجرایی , موفق باشید .

و یا هیچ سر و صدائی نخواهد کرد! این قضیهٔ «ھ» مربوط به امروز نیست. یونیکد از نسخهٔ دوم به بعد این شکل را به عنوان معرف حرف «ه» عرضه کرده بود. در نسخهٔ اول هر دو شکل «ه» و «ھ» در کنار هم معرفی شده بودند. علت انتخاب «ھ» در آغاز، این بود که برای مراجعه کنندگان به استاندارد، شکل آن با شکل عدد «٥» عربی اشتباه نشود. احتمالاً همین انگیزهٔ تمیز دادن آن با «٥» است که آن را بر صفحهٔ کلید وارد کرده است. در آن زمان هیچ صحبتی از این نبود که «ھ» شکلی است که در الفبای عربی باید نمایش داده شود. ظاهراً عربها آنقدر آن را بر روی صفحه کلید مشاهده کرده و «ھ» ابجد را در پلاک اتوموبیل‌ها و مصارف دیگر استفاده کرده اند که امر برایشان مشتبه شده است که این شکلی است که باید در الفبا قرار داشته باشد!... البته نه همهٔ عربها.
سر و صدائی نخواهد کرد زیرا به احتمال زیاد فانت سازان همان کاری را خواهند کرد که همیشه کرده اند و «ه» درست را برای کُد «ه» قرار خواهند داد. مشغلهٔ ذهنی من این بود که سرانجام به وضع نابسامان «ھ» ابجد سر و سامانی داده شود و از اسارت ترکیب نامناسب «ه» + «فاصلهٔ صفر چسبان» رها شود. در وضع کنونی، اگر از یونیکد برای «ھ» ابجد یک کُد جدید بخواهی پاسخ می‌دهند شما که این شکل را در کُد «ه» دارید! پس ابتدا باید به آنها تفهیم کرد که شکل معرف «ه» در یونیکد نادرست است و باید گرد باشد. وقتی آن را بپذیرند، آنگاه متوجه کمبود «ھ» ابجد خواهند شد و شاید با دادن کُد جدید موافقت کنند.
اما حالا که مایکروسافت بر شکل «ھ» مُهر رسمی زده است، این قضیه خیلی مکافات دارد و به این زودی ها حل و فصل نخواهد شد. پس فانت سازان همان کاری را خواهند کرد که همیشه کرده اند و «ه» درست را برای کُد «ه» قرار خواهند داد و یونیکد و مایکروسافت را به حال خود خواهند گذاشت!
نماد کاربر
Behnam
 
پست‌ها : 3534
تاریخ عضویت: 27 مه 2004, 04:44
محل سکونت: کانادا

پستتوسط iSam » 05 نوامبر 2006, 23:20

مرسی بهنام جان , دستت درد نکنه . پس ما همگی با این حساب باید فعلا بسوزیم و بسازیم . موفق باشی .
 Mac Studio
 iPhone 12 Pro Max
 Apple Watch
 iPad Air
 Apple TV
 AirTag
 Think Different
نماد کاربر
iSam
 
پست‌ها : 1998
تاریخ عضویت: 09 ژوئن 2006, 00:51
محل سکونت: Austria



بازگشت به اخبار و تازه‌ها


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 12 مهمان