دیدم اینجا در رابطه با اون ۳۰ درصد دریافتی اپل صحبت شده بود برای همین مطلب رو اینجا گذاشتم. اگه مبحث اشتباهی رو انتخاب کردم ببخشید.
آمازون با راه اندازی 'کیندل کلاود'، مقررات شرکت اپل را دور زد شرکت آمازون یک فروشگاه اینترنتی تازه برنامه کتابخوان الکتریکی "کیندل" راه اندازی کرده است. اکنون کاربران محصولات اپل میتوانند کتابهای خود را به جای استفاده از سیستم فروش شرکت اپل مستقیما از سایت آمازون خریداری کنند.این نسخه که کتابخوان "کیندل کلاود" (Kindle Cloud) نام دارد و برای استفاده در تابلت های آی پد بهینه سازی شده، به جای اینکه از سیستم فروش اپل استفاده کند، مشتریان را به فروشگاه کتاب های الکترونیکی کیندل آمازون هدایت می کند.
با این ترفند، آمازون حق سی درصدی خرید برنامه را که اپل آن را دریافت می کند، پرداخت نمی کند.
برنامه "کیندل کلاود" در پی تغییراتی که در مقررات شرکت اپل ایجاد شد، راه اندازی شده است. بر اساس این مقررات، آمازون و چند شرکت دیگر موظف بودند لینک خرید مستقیم را در برنامه های آی پد خود حذف کنند.
کیندل کلاود با استفاده از مرورگر کروم یا اپل سافاری، روی کامپیوترهای شخصی، مک ها، و گوشی های تلفن همراه قابل اجراست.
این برنامه یک اپلیکیشن "بومی اپل" تلقی نمی شود چرا که در یک صفحه اینترنتی اجرا می شود؛ به همین دلیل دیگر مشمول محدودیت های اپل نیست.
با این حال "کلاود کیندل" که از تازه ترین تکنولوژی HTML5 استفاده می کند، شبیه یک اپلیکیشن بومی اپل به نظر می رسد و حتی قابلیت ذخیره کتاب ها روی دستگاه کاربر را برای استفاده در حالت آفلاین دارد.
همچنین دکمه ای روی صفحه، کاربر را به فروشگاه کتاب کیندل آمازون می برد و کاربر در آنجا می تواند کتاب های تازه را خریداری کند.
امسال، شرکت اپل وقتی که مقررات تازه ای را برای خرید محصولات از اپلیکیشن های اپل وضع کرد، با انتقاداتی رو به رو شد. بر اساس این مقررات، قراردادن لینک هایی که به شرکت ها اجازه فروش محصولات خود را خارج از سیستم فروش اپل می دهند ممنوع است.
اپل در حال حاضر مالک ۳۰ درصد از سهم محتوای فروخته شده توسط اپلیکیشن های آی پد و آی فون است. بر اساس قوانین، این غول کالیفرنیایی کامپیوتر، می تواند این سهم را برای هر کتابی که از طریق برنامه آی پد کیندل فروخته می شود نیز در اختیار بگیرد.
آمازون، وال استریت ژورنال و چند شرکت دیگر لینک های داخل اپلیکیشن های خود را حذف کردند تا بر اساس قوانین اپل عمل کرده باشند. با این حال، ماه گذشته فایننشال تایمز اعلام کرد که برای گوشی های تلفن همراه یک اپلیکیشن روزنامه ای HTML۵ راه اندازی کرده است.
استیون پینچز از مدیران شرکت "تکنولوژیز" به بی بی سی گفت که نسبت به آینده اپلیکیشن های مبتنی بر وب خوشبین است. او گفت: "ما در آینده انتظار داریم که شاهد اپلیکیشن های HTML۵ بیشتر و اپلیکیشن های بومی اپل کمتری باشیم."
در پی اقدام تازه آمازون، ممکن است شرکت های بیشتری در صدد تولید روش هایی بر آیند تا از محدودیت هایی که اپل در بازار ایجاد کرده، خلاص شوند.
منبع: بی بی سی فارسی
http://www.bbc.co.uk/persian/arts/2011/08/110811_l41_books_amazon_kindle_web.shtml