چند روز پیشها پس از آن که بر حسب اتفاق شیشهی آیفون اسای من شکست و دیدم تعویض شیشهاش عملاً کار عاقلانهای نیست، مجبور به خرید یک موبایل جدید شدم (آدم موبایلبازی نیستم و راستش را بگویم از موبایل بدم میآید. داشتناش از سر اجبار است). آیفون ۱۳ مینی را انتخاب کردم که اندازهاش کوچک و مشخصاتش بهروز است. وقتی با استفاده از بکآپ همهی نرمافزارها را برگرداندم و خیلی از بابت این امکان اپل مشعوف شدم که چهقدر کار را راحت کرده است، متوجه شدم که دیگر فارستپ روی گوشی کار نمیکند و مجبور به حذفش شدم.
اولش چندان ناراحت نبودم چون با آمدن کیبورد رسمی اپل برای فارسی، وضعیت نسبت به پیش تغییر کرده، اما چند روزی نشد که متوجه شدم چه چیز ارزشمندی را از دست دادهام. بزرگترین مزیت این کیبورد این بود که امکانات تایپ کردن فارسی را پاسخ میداد: دو بار کلیک برای «آ»، فشار ممتد روی «م» و «ن» برای تایپ «می» و «نمی» آن هم با نیمفاصله و از همه مهمتر، پیشنهاددهندهی قابل قبولش که نه تنها کلمات که بعضی شکلکها را هم پیشنهاد میداد (مثلاً کلمهی «خنده» برای
).
البته تصمیم آقای طاهری برای قطع کار این کیبورد یک تصمیم شخصی است و به خود ایشان مربوط است اما به عنوان یک کاربر واقعاً هیچوقت منطق این کار را نفهمیدم. یک محصولی که دارد خیلی خوب کار میکند و میتواند کمک مالی هم برای صاحبش داشته باشد چرا باید بیهیچ دلیل روشن و واضحی، همینجوری متوقف شود؟ این رفتار به نظرم بیاحترامی به مصرفکننده است. من به شخصه حاضر بودم به صورت سالیانه برای این کیبورد اشتراک بپردازم و ادامه داشته باشد حتی به شکل همینی که هست.
من متأسفانه سواد برنامهنویسی بسیار اندکی دارم ولی به شدت به فکر افتادهام که یک کیبورد فارسی بنویسم. اگر کسی باشد که او هم مشتاق است و میخواهد همراهی کند، بسیار مشتاقم.