همراهان عزیز سلام،
از لحظهای که اپل در کنفرانس توسعهدهندگان سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که میتوان برای دستگاههای با سیستم عامل iOS کیبورد جانبی تولید کرد، تصمیم گرفتم که خلأ نبود کیبورد فارسی در این دستگاهها را رفع کنم. روند توسعه از تابستان همان سال شروع کردم و همزمان با انتشار iOS 8، فارستپ به عنوان اولین کیبورد فارسی جانبی در اپاستور در دسترس قرار گرفت.
من همیشه دوست داشتم نرمافزاری تولید کنم که بتوانم آن را با افتخار به اعضای خانواده و دوستان خودم معرفی کنم؛ چرا که معتقدم اگر نزدیکان از آن استفاده نکنند، قطعاً نمیتوانم افراد دیگر را در این راستا متقاعد کنم.
در این سه سال در فارستپ امکاناتی را گنجاندم که هنوز هیچ رقیب داخلی و حتی اکثر رقبای خارجی در خود ندارند؛ از امکانات سادهای مثل علائم و اعراب، نیمفاصله و پیشنهاد اموجی گرفته تا امکانات پیشرفتهای مثل پیشبینی لغات، تایپ لغزشی و یادگیری از کاربر.
تلاش کردم با توجه به درخواستها و گزارشهای کاربران مشکلات را رفع و امکانات جدید را اضافه کنم. طبیعتاً همهی موارد مد نظر کاربران به دلایل متعدد پیاده نشدند؛ همیشه تلاش کردم در پاسخ ایمیل کاربران دلایل تصمیمهایم را به اطلاع برسانم؛ به یاری خدا حتی یک ایمیل از کاربران را بیپاسخ نگذاشتم.
من همواره این اعتقاد را داشتهام که کار با کیفیت را نباید به رایگان انجام داد؛ به همین دلیل به غیر از بازههای زمانی کوتاه فارستپ همواره به قیمت ۱ دلار به فروش رسید. خوشبختانه کاربران هم با اعتماد خود به این تصمیم من احترام گذاشتند.
در طول این سه سال، قریب به ۲۰ ایمیل و درخواست به انحای مختلف به اپل برای اضافه کردن کیبورد فارسی به iOS ارسال کردم. بیاغراق میتوانم بگویم از هیچ امکان iOS 11 به اندازهی معرفی کیبورد فارسی خشنود نشدم؛ از آنجایی که تصمیم اولیهی من برای توسعهی فارستپ رفع مشکل نبود کیبورد فارسی بود، تصمیم گرفتم به فروش فارستپ خاتمه بدهم.
قصد داشتم با انتشار نسخهی نهایی iOS 11 این کار را انجام دهم؛ اما با توجه به مشکلاتی که اپل در پرداخت درآمد فروش به دلایل سیاستهای تحریمی برایم به وجود آورد، تصمیم گرفتم از امروز فارستپ را به رایگان در اختیار شما قرار دهم. با انتشار نسخهی نهایی iOS 11 آخرین آپدیت فارستپ برای رفع مشکلات بزرگ در این نسخه از سیستم عامل ارسال میشود و پس از یک هفته آن را به طور کامل از اپاستور حذف خواهم کرد.
از اینکه در این مدت به این نرمافزار اعتماد کردید و آن را به دوستان و آشنایان خود معرفی کردید از شما سپاسگزارم.
موفق و سربلند باشید
سعید طاهری