انجمن ویکی قلم‌های فارسی
ورود / عضویت

آیپد و کاربرد آن در زمینۂ پزشکی

گفتگوهای مربوط به آیپاد، آیفون، آیپد، آیتیونز، آیکلاد و محصولات مشابه

آیپد و کاربرد آن در زمینۂ پزشکی

پستتوسط Ahmad » 18 فوریه 2012, 15:59

دوستان سلام،

من این مبحث جدید را ایجاد کرده‌ام کہ دوستان پزشک و دیگر متخصصین علوم پزشکی بتوانند تجربیات خود را با دیگر علاقمندان در زمینۂ استفاده از آیپد در علوم پزشکی در اختیار همہ بگذارند. من زمانی خودم، قبل از انقلاب فرهنگی، دانشجوی پزشکی بودم و بہ این خاطر هنوز مطالب علم پزشکی برایم جذاب و جالب است.
اولین مطلب، ترجمۂ آزادی است از خبری کہ دیروز در سایت مک‌ورلد سوئدی منتشر شده بود.

احمد
:idea: :idea: :idea: :idea: پزشکان اروپائی iPad را دوست می‌دارند :idea: :idea: :idea: :idea:

حرفۂ پزشکی حرفہ‌ای است کہ بطور جدی آیپد را بکار گرفتہ است. بہ گزارش «مانہاتان ریسرچ»، استفاده از آیپد در بین پزشکان آلمانی، انگلیسی، فرانسوی و ایتالیائی بسیار رایج شده است. لازم بہ ذکر است کہ مجموع این پزشکان، اکثریت پزشکان شاغل در اروپای غربی را تشکیل می‌دهند.

طبق این بررسی در حال حاضر ۲۶٪ این پزشکان در کارشان از آیپد استفاده می‌کنند و ۴۰٪ دیگر تصمیم بہ خرید یک آیپد در شش ماه آینده را دارند. این پزشکان بطور متوسط ۲۷٪ از کار حرفہ‌ای خود را بروی آیپد انجام می‌دهند در حالیکہ ۵۵٪ بقیہ هنوز از کامپیوترهای لپتاپ و کامپیوترهای ثابت روی میزی استفاده می‌نمایند. ۱۸٪ از این پزشکان از آیفون و یا دیگر تلفن‌های هوشمند در کار خود استفاده می‌نمایند.

استفاده از آیپد از این جہت بسیار متداول است کہ اولا حمل و جابجائی آن ساده است، دوما ضدعفونی آن برای بردنش بہ محیط استریل ساده است. نداشتن کیبورد فیزیکی امر ضدعفونی کردن آیپد و بردنش بہ محیط‌های استریل را بسیار تسہیل می‌کند. و در پایان وجود برنامہ‌های فراوان کاربردی پزشکی است کہ انجام کار پزشکان را بسیار ساده می‌نماید، برنامہ‌هائی کہ مثلا بہ پزشکان امکان بررسی تصاویر MRI با دقت بسیار بالا را بہ پزشکان می‌دهد.
پیوست‌ها
xray.jpg
MRI
sterile.jpg
محیط استریل
skeleton3.png
اسکلت
skeleton2.png
اسکلت
skeleton.jpg
عکسبرداری با اشعه ایکس
RehabCare.jpg
توان‌بخشی
radiology.jpg
پرتونگاری
hospital2.png
در محیط بیمارستان
hospital2.png (162.64 KiB) - بازدید 2680 بار
hospital.jpg
در محیط بیمارستان
dentistry2.jpg
دندانپزشکی
dentistry.jpg
دندانپزشکی
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

Re: آیپد و کاربرد آن در زمینۂ پزشکی

پستتوسط Ahmad » 22 فوریه 2012, 21:35

renew
نماد کاربر
Ahmad
Site Admin
 
پست‌ها : 1289
تاریخ عضویت: 30 مه 2004, 17:33
محل سکونت: سوئد

Re: آیپد و کاربرد آن در زمینۂ پزشکی

پستتوسط masoudhzb » 23 فوریه 2012, 08:39

سلام،

من فارغ‌التحصیل دندان پزشکی ام. آیپد ندارم. روی آیپاد تاچ ام یک برنامه ای دارم به اسم Lexi-Dental . کار‌هایی که این برنامه می تواند برای من انجام دهد: اطلاعات دارویی می دهد، شامل تداخلات دارویی، اسم تجاری و دوز و امثال اینها. قسمتی دارد برای ضایعات پاتولوژیک؛ که ضایعات را بر حسب رادیوالوسنسی و اپسیتی تقسیم بندی کرده است. قسمت های پروتز ، اندو ، اورژانس، تشخیص و ... دارد. یک جزوه مانندی از هاریسون دارد.
هیچ کدام از این ها به نظرم به درد نمی خورند، به جز قسمت دارویی. روش یادگیری من با این برنامه جور در نمی آید. من باید بنشینم پشت میز و از ابتدا تا انتهای کتاب را بخوانم. مفهوم یادگیری برای من در دو حالت خلاصه می شود. یا سیستماتیک و متقارن یک چیز را می دانی یا نمی دانی. یادداشت اصولا بر نمی دارم. اگر نیاز داشته باشم هم فقط یادداشت های خودم به دردم می خورد، نه یادداشتی که کس دیگری نوشته، مثل نویسنده های این اپلیکیشن.
قسمت دارویی به دردم زیاد می خورد. علتش هم تنبلی خودم است. اگر وقت کنم یک کتاب فارماکولوژی جامع می خوانم و از آن هم خلاص می شوم. این برنامه باعث شده امروز فردا کنم. چون کارم را «راه می اندازد».

یک برنامه ای هست به اسم uptodate که بیشتر پزشکان استفاده می کنند. دوستان پزشک من دیگر کتاب نمی خرند. از اطلاعات همین برنامه استفاده می کنند. زود به زود هم به روز می شود. قبل از وجود آیپد هم وجود داشته و روی پاکت پی سی ها استفاده می شده. الان هم اگر برای آیپد و آیفون باشد، به اسم آیپد ثبت نخواهد شد. گویا اگر نسخه آفلاین آن را نداشته باشید می توانید مثلا در بیمارستان هایی که آن را روی سرور های خود دارند به صورت بی سیم استفاده کنید. رفقای پزشک بهتر می دانند و بهتر توضیح خواهند داد.

من خیلی از کاربرد های آیپد یا وسایل مشابه را ندیده ام و فقط خوانده ام . مثلا یک محیط درمانی بیاید پرونده ها و رادیوگرافی های مریض های خود را دیجیتالیزه کند و آیپد به عنوان وسیله‌ی انتهایی نمایش آنها عمل کند. خوب می شود، سریع می شود و احتمال مثلا گم شدن پرونده کم میشود.

کلا وسائل مشابه می توانند بازده سیستم های درمانی و آموزشی را بالا ببرند. استفاده از منابع را بهینه کنند.قبول.
حالا سوالی که من می پرسم این است؛ چقدر با کاربرد این وسائل این بهبود را مشاهده خواهیم کرد؟ خوب پزشک جماعت که نباید بدون بررسی روش مند و علمی جواب بدهد. بیایند چند مطالعه انجام دهند؛ چند کارآزمایی، چند مطالعه تجربی و توصیفی بکنند. هم بهبود کیفیت درمان و هم آموزش را بسنجند.
آلترناتیو هیپوتز من برای این مطالعات این است که تاثیری ندارد. یا اگر داشته باشد معنی دار نیست. شخصا فکر می کنم استفاده از این ها تحت تاثیر تبلیغات است. اپل و وسائل اش نمادی شده است برای تکنولوژیک بودن. خیلی ها احتمالا فکر می کنند تغییری که این وسائل ایجاد خواهد کرد هم ارز تغییرات ناشی از گسترش شبکه اینترنت و یا همه گیر شدن استفاده از کامپیوتر است. من این طور فکر نمی کنم. به بزرگان علوم پزشکی هم حق میدهم مخالف من فکر کنند؛ چون در هر حال تخصص آنها در حوزه‌ی خودشان است نه در چیز های دیگر. در این گونه موارد اغلب عوام محسوب می شوند. من هم طبعا همین طورم.
در کلاس های درس ما پی سی معمولی است. مدرس ها یک فلاش می زنند و اسلاید نشان می دهند. مدرسی داشتیم که همیشه اصرار داشت آیپد خود را به پروژکتور وصل کند . چند دقیقه ای معطلی داشت همیشه. من این تلاش مذبوحانه‌ی ایشان را نشان از به روز بودن نمی دانم.

یکی از این عکس ها یی که شما گذاشته اید مربوط به چند کلیشه‌ی دندان است. یک نفر دارد چیزی را روی گرافی نشان می دهد؛ یا به بیمار توضیح می دهد. کارکرد آیپد اینجا چیست؟ به عنوان نگاتوسکوپ عمل می کند یا به عنوان یک مانیتوری که RVG (رادیو گرافی های دیجیتال- که به جای ثبت آنالوگ روی فیلم، آن را روی صفحه حساس دیجیتالی می اندازد) را نشان می دهد. خوب. آیا کار مهمی انجام داده است. از نظر من ِ‌‌ دندان پزشک نه. از نظر بیمار شاید کارکرد جذب مشتری داشته باشد. خلاصه اش این که من مساله مهمی اینجا نمی بینم تا آن را هم اندازه وسعت تبلیغاتش بدانم.

متوجه هستم کجا این ها را می نویسم. ولی واقعیت اش این است که وقتی خبر ورود اپل به حوزه آموزشی و کتاب را خواندم، ناخودآگاه یاد حاج کاظم قلمچی افتادم.


دندان پزشکی خیلی به تکنولوژی و علوم دیگر وابسته است. از شیمی، علم مواد، متالوژی و مهندسی پزشکی استفاده می کند.شاید کاربرد انتهایی شاخه هایی از این علوم،فقط در دندان پزشکی تجسم و نمود پیدا کند. علم آمار را هم خودتان می دانید اساس متد علمی و مهم ترین قسمت استنتاج گزاره های پزشکی است. من به الزام به روز بودن و جستجوی موارد مفید واقف ام. ولی کارکرد و کاربرد مهمی برای این دستگاه در دندان پزشکی و حتی پزشکی قائل نیستم، مگر ‌مطالعات محکم تاثیر مثبت و معنی دار آن را تایید کنند.

ممنون
masoudhzb
 
پست‌ها : 32
تاریخ عضویت: 30 اکتبر 2008, 15:10



بازگشت به آیپاد، آیفون، آیپد، آیتیونز و آیکلاد


کاربران حاضر در این انجمن: بدون کاربران آنلاین و 10 مهمان