سلام دوستان
من چند ماهی میشه که دارم از ChatGPT استفاده میکنم، و هرجایی که بحثش میشه اینو میگم که اگر تا الان ازش استفاده نکردید در واقع ضرر کردید. و در آینده نزدیک مجبور خواهید شد که برای ماندن در رقابت اون رو به ابزارهای خودتون اضافه کنید.
من بیشتر از همه در کدینگ ازش استفاده میکنم. مثلا ازش میخوام باگهای کدم رو پیدا کنه، یا کد رو بهش میدم و ازش میخوام برای کد من داکیومنت بنویسه، یا وقتی کلا نمیدونم چجوری مسالهای رو پیادهسازی کنم خروجی کار رو براش توضیح میدم و ازش میخوام کد رو برام بنویسه. در مقوله کدینگ من تقریبا بهش اعتیاد پیدا کردم و شاید بتونم بگم بهرهوری منو "حداقل" دو برابر کرده. حتی کارهایی که خودم جلو بردم رو بهش میدم و ازش میخوام که روشهای بهینهتری بهم بده.
استفاده دیگهای که ازش دارم در بحث تولید محتوا برای شرکتمونه. مثلا مقالهای که قراره منتشر بشه رو با کمک اون بازنویسی میکنم، و شاید از سطح نوشتاری آیلتس ۵ به راحتی میرسونمش به مقالهای در سطح آیلتس ۸. قبل از این باید خودم همه مقالههای نوشته شده توسط نویسندهها رو میخوندم و با سرعت کمتری ادیت میکردم، و شاید نهایتا میتونستم به سطح ۶/۵ - ۷ برسونمشون. ولی با استفاده از GPT به راحتی در ۳۰ ثانیه میتونم چند ورژن با لحنهای مختلف داشته باشم و از بینش انتخاب کنم.
برای نوشتن ایمیلهای کاری هم خیلی کمک میکنه.
اگر بخوام در یک جمله توصیفش کنم میتونم بگم پروفسوری با دانش بسیار بالا در همه رشتههاست، که شما اون رو به بردگی گرفتید و میتونید ازش هر استفادهای بکنید.
مدل GPT-4 که جدیدا عرضه شده بسیار قدرتمندتر از مدل قبلی هم هست. اگه بخوایم مقایسه کنیم شاید بشه گفت مدل GPT-3 آیکیوی حدود ۸۰-۹۰ داشت، و مدل جدید آیکیوی ۱۱۰-۱۲۰.
AliGhz نوشته است:[نمایش]من نام ChatGPT را این اواخر در جاهای مختلفی دیده بودم اما خیلی کنجکاو نشده بودم که بیشتر در مورد آن جستوجو کنم. هنوز هم شخصاً امتحانش نکردهام. اما به نظر میرسد که پدیدهٔ جالب توجهی است و ظاهراً مناقشهبرانگیز هم شده است. هرچند به نظر میرسد مثل هر فناوری دیگری، بالاخره راه خود را خواهد یافت و دستکم در مورد اموری که نیازمند خلاقیت انسانی (به معنای درست آن) نیست و از جنس کارِ گِل است نه کارِ دل، میتواند کمک بزرگی باشد و موجب صرفهجویی در وقت و هزینه شود.
و به نظرم، گسترش و رواج موجودات مبتنی بر هوش مصنوعی مثل همین چتباتِ گفتوگومحورِ تولیدکنندهٔ محتوا، معنای «انسان بودن» را هم به چالش خواهد کشید: آیا انسان، به قول ارسطو، فقط یک «حیوان ناطق» است؟ که در این صورت فرقی میان انسان و یک هوش مصنوعیِ پیشرفته نخواهد بود. یا انسان، در عین سخنگو بودن و توانایی استفاده از کلمه برای رساندن منظور، چیزی فراتر هم هست؟
آیا مثلا اگر این چتبات غزلی در فرم غزلهای حافظ یا شعری شبیه اشعار شاملو تولید کند، میتوان آن را «عین» غزل حافظ و شعر شاملو تلقی کرد؟
به نظرم اینها از جمله سوالاتی است که نیازمند تامل فراوان است و فارغ از دغدغههای اخلاقی که در خصوص استفاده از این مدل چتباتها مطرح شده، میتواند ما را به دریافتهای تازهای در مورد «خود»مان برساند.
زمانی انسان به شطرنج به عنوان اوج نبوغ انسانی نگاه میکرد. بازیای که برای چیدن استراتژی و نقشه به "عقل" انسان نیاز داره. بعد از اینکه کاسپاروف از دیپبلو شکست خورد این تصویر به سرعت در هم شکست. و تازه خیلیها متوجه شدن که کامپیوتر فقط یک ماشین برای انجام دادن سریعتر کارها نیست.
اینکه هوش مصنوعی میتونی به قول شما "کار دل" انجام بده یا نه هم به نظر من خیلی وقته پاسخ داده شده. چند سال پیش هوش مصونوعیهای خیلی ضعیفتر آثاری به سبک بتهوون ساختن که خبرهترین منتقدان موسیقی رو سرکار گذاشت. یا سال گذشته هنرمندانی با اثرهایی که با استفاده از هوش مصنوعی ساختن وارد مسابقات سطح بالای نقاشی شدن و برنده شدن. که خودش باعث باز شدن بحث حد استفاده از این ابزارها شد.
نکته جالب اینه که اصول یادگیری ماشینی از ساختار مغز انسان الهام گرفته شده و بر پایه چند الگوریتم ریاضی نسبتا ساده و در عین حال بسیار هوشمندانه پیادهسازی شده. این باعث میشه ما مغز خودمون رو بهتر بشناسیم و بهتر محدودیتهای اونو درک کنیم.
مثلا در بحث حافظه، مدتهاست ثابت شده که مغز ما تصاویر رو ذخیره نمیکنه، بلکه جزئیاتی رو از یک خاطره ذخیره میکنه و هربار که ما به اون خاطره فکر میکنیم بر اساس اون جزئیات تصویر رو بازسازی میکنه. دقیقا مشابه مدلهای تصویری مثل DALL-E. همینه که باعث میشه خاطرات غیر دقیق باشن، توسط اتفاقات بعدی تحت تاثیر قرار بگیرن، یا اصلا جای دو نفر توی خاطره عوض بشه!
در مورد اینکه انسان حیوان ناطق هست یا نه فکر کنم نظر من از بحثهای قبلی که داشتیم کاملا مشخص باشه
اگه حوصله داشتید مطالبی که به من در رسیدن به این نظر کمک کردن رو معرفی میکنم. شاید راجع بهش بحث هم کردیم.
nasraa نوشته است:[نمایش]... ولي چيزي كه دستگيرم شد اين هست كه از نظر توانايي پردازش هنوز خيلي با سيري اپل فاصله دارد. ولي به خاطر ساختار متفاوتش به نظر مي رسد دسترسي بيشتري به اطلاعات كشورهاي مختلف از جمله ايران دارد.
نصرا جان خیلی دوست دارم بدونم ازش چی پرسیدی که به این نتیجه رسیدی. اما میتونم بهت اطمینان بدم که سیری و دستیار گوگل در مقایسه با مدلهای زبانی بزرگ مثل ChatGPT در بهترین حالت یک اسباب بازی هستن!